TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Lielākajai daļai Baltijas iedzīvotāju ikdienā ir līdzi ne vairāk kā 50 eiro skaidras naudas

Baltijas iedzīvotāji ikdienā galvenokārt veic norēķinus ar maksājumu karti, un lielākajai daļai makā ir ne vairāk kā 50 eiro skaidras naudas, liecina Luminor bankas veiktā aptauja*. Liela daļa aptaujāto atzīst, ka drošības pēc cenšas ikdienā nesāt līdzi gan maksājumu karti, gan arī nedaudz skaidras naudas, lai varētu norēķināties par precēm vai pakalpojumiem.

Ar 50 eiro ir nodrošinājusies aptuveni trešdaļa (32%) Latvijas iedzīvotāju un ceturtā daļa Igaunijas (26%) un Lietuvas (24%) iedzīvotāju. Savukārt katram ceturtajam Latvijas (27%) un Igaunijas (23%) iedzīvotājam un katram piektajam Lietuvas (20%) iedzīvotājam makā nav vairāk par 20 eiro. Vienlaikus 40% Latvijas iedzīvotāju un trešdaļa Igaunijas (34%) un Lietuvas (31%) atzīst, ka makā ir gan maksājumu karte, gan skaidra nauda.

Kā liecina aptaujas dati, visbiežāk ar maksājumu karti nevar norēķināties Latvijā. Katrs piektais mūsu valsts iedzīvotājs ar šādu situācija sastopas aptuveni vienu reizi mēnesī, bet katrs desmitais – vēl biežāk. Vismazākās problēmas ar bezskaidras naudas norēķiniem ir kaimiņvalstī Igaunijā, kur puse iedzīvotāju nespēj atcerēties situāciju, kad norēķini ar maksājumu karti nav bijuši iespējami.

“Diemžēl dati liecina, ka Latvijas uzņēmēji ir viskūtrākie bezskaidras naudas norēķinu ieviesēji un šādā situācijā cieš gan klienti, kas nespēj norēķināties par saviem pirkumiem vai pakalpojumiem sev ērtā veidā, gan uzņēmēji, zaudējot daļu no peļņas. Lai uzlabotu klientu apkalpošanu un apmierinātību, noteikti iesaku uzņēmējiem apsvērt iespēju ieviest norēķinus arī ar maksājumu kartēm, jo īpaši, ja klientu lokā ir gados jauni iedzīvotāji. Kā liecina aptaujas dati, tikai katram ceturtajam makā ir līdzi vairāk nekā 50 eiro, ja pirkums būs dārgāks, pastāv iespēja, ka klients vienkārši no tā atteiksies,” saka Luminor E-komercijas un karšu risinājumu daļas vadītājs Viktors Saulītis.

Aptauja liecina, ka daļa iedzīvotāju vispār ir atteikusies no norēķiniem ar skaidru naudu un 14% aptaujāto Igaunijā, 12% – Lietuvā un 5% – Latvijā atzīst, ka ikdienā līdzi ir tikai maksājumu karte.

* Luminor bankas aptauja veikta 2022. gada septembrī sadarbībā ar pētījumu aģentūru Norstat Latvia, katrā no Baltijas valstīm aptaujājot ap 1000 respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13401818sec.