LTAB OCTA lietotnē autovadītāji saņems informāciju par OCTA polisi

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) mobilajā lietotnē LTAB OCTA ieviesis jaunu funkciju – informācijas nosūtīšanu autoīpašniekiem gadījumā, ja OCTA polise zaudē spēku vēl pirms tās beigu termiņa. “Pēdējā laikā esam novērojuši, ka palielinās tādu gadījumu skaits, kad autoīpašnieki nezina, ka to OCTA polise ir zaudējusi spēku vēl pirms tās beigu termiņa. Lai ari vairums zina, ka OCTA polise vairs nav spēkā esoša, ja mainās transportlīdzekļa īpašnieks, tomēr ir arī citi likumā noteiktie gadījumi, kad polise zaudē spēku,” informē LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Lai maksimāli samazinātu situācijas, kad autoīpašnieki nezina, ka to OCTA polise vēl pirms beigu termiņa zaudējusi spēku, LTAB izstrādājis papildus funkciju LTAB OCTA mobilajā lietotnē, kas informē lietotājus, ja noticis šāds gadījums. “Pēc mūsu aprēķiniem, LTAB OCTA mobilo lietotni lejuplādējuši aptuveni 100 tūkstoši autovadītāju. Turpinām aktīvi strādāt, lai pilnveidotu lietotni ar ērtu funkcionalitāti un autovadītājiem noderīgu informāciju, kā arī, lai pieaugtu tās izmantotāju skaits,” skaidro J.Abāšins.

LTAB izstrādāja un ieviesa lietotni LTAB OCTA 2017.gadā. Tajā ikviens transportlīdzekļa īpašnieks var iegūt informāciju par saviem transportlīdzekļiem, Bonus Malus klasēm, apdrošināšanas vēsturi un citām svarīgām lietām. Kopš 2019.gada lietotnē pēc ceļu satiksmes negadījuma (turpmāk – CSNg) var elektroniski aizpildīt saskaņoto paziņojumu, un, pateicoties lietotāja autorizācijas iespējām, šāds elektroniski aizpildīts saskaņotais paziņojums, ir līdzvērtīgs dokuments tā drukātajai versijai.

LTAB statistika liecina, ka šī gada 11 mēnešos apdrošinātājiem pieteikti 20340 CSNg, kas fiksēti ar saskaņoto paziņojumu. No tiem gandrīz desmitā daļa fiksēti elektroniski ar mobilo saskaņoto paziņojumu LTAB OCTA mobilajā lietotnē. “Kopš mobilā saskaņotā paziņojuma funkcijas ieviešanas, tā lietotāju skaits pakāpeniski pieaug. Tā šī gada 11 mēnešos 9,37% no visiem CSNg, kas fiksēti ar saskaņoto paziņojumu, tika aizpildīti elektroniski. Turklāt, pēdējos četros mēnešos elektronisko aizpildīto saskaņoto paziņojumu īpatsvars ir jau 11,48%,” stāsta J.Abāšins.

1997. gadā Latvijā tika ieviesta OCTA sistēma. Tiesības veikt OCTA apdrošināšanu Latvijā ir AAS “Balta”, AAS “Baltijas Apdrošināšanas Nams”, AAS “BTA Baltic Insurance Company”, “Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāle, “ERGO Insurance” SE Latvijas filiāle, ADB “Gjensidige” Latvijas filiāle, “If P&C Insurance” AS Latvijas filiāle un “Swedbank P&C Insurance” AS Latvijas filiāle.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Compensa Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22135711sec.