«Bolt»: elektrisko skrejriteņu nomu pirmo reizi 2021. gadā izmēģinājuši par 230 % vairāk braucēju nekā 2020. gadā

Atskatoties uz pagājušo Bolt elektrisko skrejriteņu nomas sezonu, redzams, ka skrejriteņus pirmo reizi izmēģinājuši par 230 % unikālo lietotāju vairāk nekā vēl gadu iepriekš. Bolt skrejriteņi bija pieejami deviņās pilsētās, kurās iedzīvotāji kopumā veikuši attālumu, kas pielīdzināms 136 reizēm apkārt zemeslodei.

Pagājušajā gadā Bolt elektrisko skrejriteņu sezona sākās martā un noslēdzās novembrī. Sezonas laikā elektrisko skrejriteņu pieejamība tika paplašināta četrās reģionālajās pilsētās. Kopumā Bolt elektriskie skrejriteņi bija pieejami deviņās pilsētās: Daugavpilī, Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Ogrē, Valmierā un Ventspilī. Kopējais veiktais attālums ar skrejriteņiem, salīdzinot ar 2020. gadu, ir palielinājies par 400%.

Par to, ka Bolt elektriskie skrejriteņi Latvijā ir kļuvuši par iecienītu un ērtu pārvietošanās līdzekli, norāda tas, ka 2021. gadā unikālie lietotāji ir lietojuši Bolt skrejriteņus par divām reizēm vairāk nekā 2020. gadā. Rīgā kāds lietotājs ar elektrisko skrejriteni sezonas laikā kopā mērojis 1839 km, Liepājā – 1397, Jūrmalā –1762 km un Daugavpilī –1069 km.

“Esam priecīgi, ka iedzīvotāji novērtē un izmanto elektrisko skrejriteņu piedāvātās iespējas aizvien vairāk. Redzam, ka pilsētās, kurās skrejriteņi bija pieejami jau otro sezonu pēc kārtas, braucēji ir kļuvuši apzinīgāki un arī iedzīvotāji vairāk iesaistās, ziņojot ne tikai par nepareizi novietotiem skrejriteņiem, bet arī dalās ar ieteikumiem par braukšanas zonu paplašināšanu vai vietām, kur būtu nepieciešams ierobežot skrejriteņu novietošanu,” stāsta Fēlikss Igaunis, Bolt elektrisko skrejriteņu nomas vadītājs Latvijā.

Fēlikss Igaunis arī norāda, ka pagājušajā sezonā, uzņēmuma galvenā prioritāte bija padarīt braucienus ar elektriskajiem skrejriteņiem vēl drošākus. Tā, piemēram, uzņēmums 2021. gadā Rīgā ieviesa jaunākās paaudzes Bolt 4 skrejriteņus, kas ir vieni no drošākajiem modeļiem tirgū, jo ir konstruēti, domājot par stabilitāti, un aprīkoti ar inovatīvam funkcijām. Rūpējoties par braucēju drošību, elektriskos skrejriteņus aprīkoja arī ar audio informācijas sistēmu, kura pirms un pēc brauciena, kā arī brauciena laikā informē braucējus par drošības aspektiem, pareizu skrejriteņu novietošanu, kā arī par ātruma ierobežojuma zonām.

“Mēs domājam arī par draudzīgāku braukšanas kultūras veidošanu starp elektrisko skrejriteņu lietotājiem un kājāmgājējiem. Tāpēc pagājušā gada rudenī noteicām maksimālā ātrumu ierobežojumu no 25 km/h līdz 15 km/h pie lielākās daļas skolu un bērnudārzu visās pilsētās, kurās ir pieejami Bolt elektriskie skrejriteņi, kā arī visos Rīgas parkos un skvēros,” turpina F. Igaunis, norādot, ka kopš pagājušās sezonas visiem Bolt elektrisko skrejriteņu lietotājiem ir nodrošināta divu veidu apdrošināšana – personu apdrošināšana pret nelaimes gadījumiem un braucēja vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšana.

Viena no Bolt prioritātēm bija arī braucienus ar elektriskajiem skrejriteņiem padarīt ilgtspējīgākus. Tāpēc kopš pagājušajā gada visi Bolt elektriskie skrejriteņi Latvijā tiek uzlādēti ar atjaunojamo elektroenerģiju, tādējādi samazinot CO2 emisijas par 62 tonnām gadā.

Bolt elektrisko skrejriteņu maksimālais ātrums ir 25 km/h. Skrejriteņu noma ir pieejama no 18 gadu vecuma un ar to vienlaicīgi var pārvietoties viens cilvēks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12704897sec.