Latvijā parādīsies pirmais pilnībā elektriskais «Lexus» automobilis

Pēc 15 gadus ilga darba pie elektrisko auto izstrādes un 1,7 miljoniem elektrisko hibrīdu saražošanas nākamgad Latvijā parādīsies pirmais pilnībā elektriskais Lexus automobilis.

Saglabājot UX pamatmodelim raksturīgo dizainu un augsto funkcionalitāti, UX 300e ir aprīkots ar jaunizveidotu litija jonu akumulatoru, kuram ir 1 miljona km nobraukuma garantija un gaisa dzesēšanas sistēma, kā arī ar īpaši kompaktu jaunu pārnesumkārbu.

UX 300e, pilnīgi jaunajā BEV (elektriskā akumulatora transportlīdzeklis jeb elektromobilis), ietilpst lielas jaudas 150 kW (204 DIN ZS) elektromotors/ģenerators, kas darbina priekšējos riteņus. Tas automobilim piešķir dabisku, bet strauju paātrinājumu – tas no 0 līdz 100 km/h paātrinās 7,5 sekundēs, sasniedzot maksimālo ātrumu 160 km/h.

"Pirmais pilnībā elektriskais Lexus izmanto zīmola sasniegtās vadošās pozīcijas tādās jomās kā akumulatora pārvaldības sistēma, jaudas vadības bloks un elektromotors. Izmantojot Lexus unikālo pieredzi kopš 2005. gada, uzbūvējot vairāk nekā 1,7 miljonus elektrisko hibrīdu, jaunais UX 300e būs zīmola kvalitātes un uzticamības simbols," uzskata Raigo Kaseorgs (Raigo Kasseorg), Lexus Baltic vadītājs.

Ciešā sadarbībā ar Lexus ražošanas Takumi galvenajiem amata meistariem UX 300e inženieru komanda izstrādāja virkni jaunu tehnoloģiju, kas īpaši paredzētas visiem elektriskajiem transportlīdzekļiem. Piemēram:

• Jaunizstrādātais litija jonu akumulators

UX 300e darbina jaunizveidots 54,3 kilovatstundu lielas ietilpības akumulators, kurš sniedz iespēju nobraukt 400 km (NEDC) starp uzlādēm, kas atbilst vairāk nekā 300 km WLTP ciklā. 288 šūnu litija jonu akumulators atrodas zem salona grīdas un aizmugures sēdekļa, radot zemu smaguma centru, kā arī nodrošina vietu un praktiskumu, kas tiek sagaidīts no pilsētas krosovera.

Lai pierādītu zīmola uzticību pilnībā elektrisko transportlīdzekļu tehnoloģijai, Lexus piedāvā 10 gadu (vai līdz 1 000 000 km nobraukumam) garantiju visiem BEV akumulatora funkcionālajiem defektiem un jaudas pazemināšanās zem 70% gadījumiem ar nosacījumu, ka tehniskās apkopes programmā paredzētās regulārās apskates tiek veiktas oficiālajā Lexus servisu tīklā.

• Ar gaisu dzesējams akumulators

UX 300e modelim Lexus izstrādāja akumulatora šūnu gaisa dzesēšanas sistēmu, kas ir drošāka un vieglāka nekā ūdens dzesēšanas sistēmas. Ja akumulatora iekšpusē cirkulē atdzesēts gaiss, stabila akumulatora darbība var tikt sasniegta pat lielā ātrumā un ātro uzlāžu laikā. Strādājot roku rokā ar salona gaisa kondicionēšanu, sistēma uzlabo automobiļa veiktspēju, akumulatora darbības laiku un uzlādes ātrumu.

Akumulatora sildīšanas sistēmu attīstība priekšplānā izvirzījusi arī uzticamību. Sildīšanas elementi zem katra akumulatora moduļa samazina aukstā laika ietekmi uz braukšanas diapazonu, nodrošinot pilnīgu jaudu no paša sākuma.

• Augstas precizitātes elektromobiļa pārnesumkārba

Īpaši kompaktā jaunā pārnesumkārba ar trīs asu izkārtojumu un reduktora mehānismu, kas ļauj sasniegt augstus motora apgriezienus, nodrošina savā klasē labākās piedziņas spējas un ārkārtīgi zemu trokšņu līmeni.

Lai gan BEV ir dabiski kluss, UX 300e ir palielināta izolācija, lai samazinātu ne tikai akumulatora radītās skaņas, bet slāpētu arī no āra nākošos trokšņus, piemēram, vēju vai akmentiņu atsitienus, kas citādi būtu dzirdami. Lexus koncentrēšanās uz skaņas izolāciju ļauj autovadītājiem izbaudīt salonā pilnībā netraucētu mieru.

Paļaujoties uz Takumi meistariem

Lai nodrošinātu, ka pirmajam pilnībā elektriskajam Lexus ir tāda pati pasaules līmeņa kvalitāte, kāda ir katra Lexus automobiļa pamatā, UX 300e tiek būvēts līdzās hibrīda automobiļiem Lexus godalgotajā Kyushu rūpnīcā Japānā, un to ražošanu pārrauga slavenie Takumi meistari. Šis nosaukums tiek piešķirts attiecīgās jomas ekspertiem, kuri ir ieguvuši vismaz 60 000 mācību un prakses stundu, kas ir līdzvērtīgs 250 darba dienām 8 stundu garumā 30 gadus ilgā laikā.

Par Lexus

Lexus savu ceļojumu auto ražošanas pasaulē sāka 1989. gadā ar diviem luksusa sedaniem un apņemšanos tiekties uz izcilību. Kopš tā laika Lexus ir attīstījis savu automobiļu klāstu, lai apmierinātu pasaules luksusa klientu vajadzības vairāk nekā 90 valstīs. Lexus ir apņēmies kļūt par vizionāru zīmolu, kas tiecas uz drosmīgu dizainu, izdomas bagātām tehnoloģijām un iedvesmojošu sniegumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46893716sec.