«Renault ZOE» ir pilsētas automašīna, kas radīja revolūciju elektroauto tirgū

2009. gadā, atklājot ZOE Z.E. konceptauto modeli, Renault apliecināja apņemšanos attīstīt liela mēroga elektromobilitāti. Tolaik Renault grupa bija pirmais ražotājs Eiropā, kurš piedāvāja modeli, kas no sākuma līdz beigām tika projektēts kā elektriskās piedziņas auto.

Kopš tā laika Renault ZOE trīs nākamo paaudžu laikā tika attīstīta, bagātināta un pilnveidota. Tajā pašā laikā auto palika uzticīgs savam sākotnējam mērķim, kas bija nodrošināt piekļuvi elektriskajām automašīnām pēc iespējas plašākai lietotāju grupai, vienlaikus apmierinot katra lietotāja vajadzības.

Renault ZOE, kurš pirmo reizi ražošanas versijā publikai tika atrādīts Ženēvas autošovā 2012. gadā, apstiprināja Renault grupas dizaineru novatorisko pieeju, kas jau no paša sākuma ir bijis zīmola spēks un sniedzis nebijušu impulsu mobilitātes attīstībai. Lai arī 2009. gadā laistās ZOE Z.E. konceptuālās kupejas drosmīgās formas tika aizstātas ar elegantāku virsbūvi, ražošanas versija saglabāja sava priekšteča plūstošo līniju, dinamisko izskatu un patīkami mierīgo atmosfēru. Aizmugurējo durvju rokturi, kas iebūvēti stieņos, atspoguļo atsauci uz kupeju, tāpat arī rūpīgi izstrādātās detaļas ir pielāgotas sērijveida ražošanai un plaša lietotāju loka vajadzībām.

Kopš tā laika ZOE ir Renault grupas elektroauto saimes vadošais modelis. Šī līnija kļūst aizvien labāka, pateicoties plašajām zināšanām, kuras ražotājs ieguvis pēdējo 10 gadu laikā, šajā jomā iegūtajai pieredzei un 30 000 elektromobiļu jomā apmācītiem darbiniekiem. Tas attiecas ne tikai uz dzinējiem un pašu tehnoloģiju, bet arī uz saistītajiem procesiem, kas elektromobiļus padara par ilgtspējīgas attīstības politikas elementu. Piemēram, jaunā ZOE apdares elementos tiek izmantoti pārstrādāti materiāli, tāpat Renault  cenšas palielināt elektromobiļu izmantošanu, veicinot koplietošanas popularitāti.

Renault ZOE – pārdotākais pilsētas elektroauto Eiropā

Gadu gaitā Renault ZOE guva arvien lielākus panākumus. Atšķirībā no tradicionālo auto modeļu pārdošanas līknēm, ZOE pārdošanas apjomi katru gadu pieaug. Šīs Renault pilsētas mašīnas pārdošanas apjoma pieaugumu veicināja pastāvīgi uzlabotās borta tehnoloģijas un pievilcīgs virsbūves izskats, kaut arī kopš pirmizrādes tas ir mainījies minimāli. Astoņus gadus pēc pirmās paaudzes ZOE pirmizrādes automašīna joprojām izceļas ar "efektīvu juteklīgumu", kā to ir raksturojis ZOE Z.E. dizaineris Rafaels Linari un Elektromodeļu dizaina direktore Agneta Dālgrena.

Pēdējo desmit gadu laikā ZOE ir pārdotākais elektromobilis Eiropā. Līdz 2019. gada beigām tika pārdotas teju 180 000 šī modeļa vienības, kas ir 70% no kopējā šajā periodā reģistrēto elektromobiļu skaita.

Renault ZOE pievilcība ir neapstrīdama, lielākoties gan Francijā, kur 2019. gadā šis auto sastādīja pat 42% no visa tirgus, un arī Vācijā, kur ar 20% no tirgus daļas tiek nodrošināta izteikti dominējošā pozīcija elektrisko automašīnu segmentā.

Augsta energoefektivitāte lielākam braukšanas priekam

Renault ZOE vienmēr svarīgākais ir bijis braukšanas prieks. Tūlīt pieejama pilna elektromotora jauda, kā arī klusa un vienmērīga darbība rada pilnīgi jaunu braukšanas dimensiju.

Turklāt Renault ZOE raksturo izcila energoefektivitāte. Jau pirmizrādes dienā automašīna bija aprīkota ar daudziem inovatīviem risinājumiem, piemēram, siltumsūkni, kas patērē trīs reizes mazāk enerģijas nekā standarta apsilde, riepām ar mazu rites pretestību un inovatīvu bremžu sistēmu ar enerģijas atgūšanu. Tas vēl jo vairāk ir aktuāls tieši trešās paaudzes modeļiem, kur elektroniskajā pārnesumu svirā "E-shifter" parādās jauns braukšanas režīms "B". Jaunais režīms palielina bremzēšanas spēku, noņemot kāju no gāzes pedāļa, lai optimizētu enerģijas atgūšanu. Līdz ar to, braucot pa pilsētu, vadītājam gandrīz vispār vairs nav jāizmanto bremžu pedālis, kas neapšaubāmi palielina automašīnas lietošanas komfortu.

Braukšana ar Renault ZOE ir pārsteidzoša un aizraujoša arī pateicoties novatoriskām tehnoloģijām, piemēram, automātiskajai tālo gaismu ieslēgšanai, kas atvieglo braukšanu naktī, aktīvajai avārijas bremzēšanas palīgsistēmai, kas novērš sadursmes, vai EASY PARK ASSIST sistēmai, kura novieto automašīnu vadītāja vietā. Tie ir tikai daži piemēri no tā, ko prot Renault ZOE.

Izmaiņas Renault ZOE dzinējā

No tehniska viedokļa 2020. gada Renault ZOE modelim ir maz kopīga ar pirmās paaudzes ZOE. Laika gaitā mašīnas jauda tika palielināta, vispirms no 65 līdz 80, un jaunākajā modelī līdz 100 kW, kas atbilst 135 ZS iekšdedzes dzinējos. Tajā pašā laikā griezes moments palielinājās no 220 līdz 245 Nm.

Tagad braukšana ar Renault ZOE ir vēl drošāka un ērtāka, pateicoties dinamiskākam paātrinājumam gan uzsākot braukšanu, gan braucot vidējā un lielā ātrumā. Piemēram, jaunā ZOE paātrinājums no 80 līdz 120 km/h tagad ir par 2,2 sekundēm īsāks nekā iepriekšējās paaudzes automobiļos. Automašīna sasniedz vēl labākus rezultātus paātrinājumā no 0 līdz 100 km/h - tas prasa vien 7,1 sekundes, savukārt pirmās paaudzes ZOE prasīja pat 13,5 sekundes. Tas ir iespaidīgs snieguma uzlabojums. Līdzīgi ir ar maksimālo ātrumu, kas tagad ir 140 km/h, salīdzinot ar 135 km/h iepriekšējo paaudžu modeļos. Augstākā līmeņa braukšanas prieks ir jaunā ZOE ADN elements.

Renault ZOE vilces akumulators

Ne tikai dzinējs ir piedzīvojis pārmaiņas. Arī vilces akumulators tika uzlabots, un tā izmantojamā jauda ir gandrīz dubultojusies! Trīs secīgās paaudzēs Renault ZOE vilces akumulatora izmantojamā jauda palielinājās no 22 līdz 41, un pēc tam līdz pat 52 kWh, pie gandrīz tādiem pašiem izmēriem, t.i., ar nemainīgu salona plašumu un komforta līmeni.

Trešās paaudzes Renault ZOE, kas tika laists tirgū 2019. gada septembrī,  nobraucamais attālums, saskaņā ar apstiprināšanas sertifikātu WLTP*, ir līdz 395 kilometriem. Tas ir par 25 % vairāk nekā iepriekšējā paaudzē. Kad automobilis tika laists tirgū 2015. gadā, tad tajā laikā tam bija šajā segmentā rekordliels nobraucamais attālums – 240 kilometru, pateicoties jauna dzinēja izmantošanai, kas ļāva nobraukt par 30 kilometriem garāku distanci, salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi. Uzlādes laiks bija par 10% īsāks. Tā ir liela atšķirība, salīdzinot ar pirmās paaudzes ZOE no 2012. gada, kam kilometrāžas diapazons – atkarībā no braukšanas stila – bija no 100 līdz 150 km.

Pašlaik braukšanu tālākos maršrutos atvieglo iespēja izmantot ātru uzlādi no līdzstrāvas (DC) stacijām ar jaudu līdz 50 kW. Kā papildinājumu ātrajai uzlādei, ZOE piedāvā arī maiņstrāvas (AC) uzlādi, kas ļauj veikt lādēšanu gan no mājas kontaktligzdas, gan no paātrinātās uzlādes stacijas ar jaudu līdz 22 kW.

Intuitīva digitālā vide

Elektromobiļi – vairāk nekā citi transportlīdzekļi – iederas mobilitātes attīstības globālajā vidē. Tā ir uz lietotāju vērsta vide, kurā tehnoloģija ir pakārtota personas vajadzībām, ar intuitīviem un patiešām noderīgiem mobilajiem pakalpojumiem, kas atvieglo dzīvi. Jau no paša sākuma dizaineri vēlējās, lai Renault ZOE būtu vadošais modelis Renault grupas elektrisko automašīnu klāstā.

EASY CONNECT piedāvājums šodien ietver plašu risinājumu klāstu, kas atvieglo elektromobiļu ikdienas lietošanu gan salonā, gan ārpus tā. Multivides izmantošanas iespējas ir paplašinātas ar viedtālruņa lietotni MY Renault, kas nodrošina attālinātu piekļuvi visai informācijai par Renault ZOE. Tas ļauj, piemēram, ērti sagatavot ceļojuma maršrutu, ņemot vērā visus parametrus, atrodoties mājās.

Renault ZOE nodrošināja plašu piekļuvi elektromašīnām

Renault ZOE savus pircējus piesaista arī savas pievilcīgās cenas dēļ un tas ir viens no retajiem elektromobiļiem tirgū, kas ir pieejams plašam lietotāju lokam. Jau ZOE izlaišanas laikā, Renault mērķis bija veicināt elektromobilitāti. Tomēr šāda cenu politika netika izstrādāta uz kvalitātes vai attīstīto tehnoloģiju rēķina, par ko liecina neskaitāmas balvas un atzinības par inovācijām, kas šim modelim tika piešķirtas jau kopš automobiļa karjeras sākuma. Piemēram, 2019. gadā viens no vadošajiem Lielbritānijas automobiļu nozares žurnāliem What car? sesto gadu pēc kārtas atzina ZOE par "Labāko elektromobili par mazāk nekā 30 000 mārciņu".

ZOE ir kļuvis par neapstrīdamu etalonu elektrisko automašīnu tirgū un ir veicinājis Renault zīmola vadošu pozīciju nākotnes mobilitātes nozarē.

Tajā pašā laikā Grupas gadu gaitā iegūtā pieredze nozīmē to, ka ZOE labāk atbilst klientu prasībām un mainās līdz ar viņiem. Zināšanas par klientu vajadzībām ir ļoti svarīgas arī Renault dizaineriem, kuri, pateicoties ZOE panākumiem, pastāvīgi saņem informāciju, izstrādājot visus Grupas turpmākos elektriskos modeļus.

* Kilometrāža saskaņā ar WLTP (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure), standarta cikls: 57% braukšanas pilsētā, 25% braukšana piepilsētā, 18% braukšana pa lielceļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09606194sec.