Porsche pierāda jaunās Panamera jaudas potenciālu pirms automobiļa pasaules pirmizrādes

Porsche ir pierādījis jaunās Panamera jaudas potenciālu jau pirms automobiļa pasaules pirmizrādes: mazliet nomaskētā sērijveida automobilī Larss Kerns (32) nobrauca leģendārās Nirburgringas Nordšleifes trases pilna apļa 20,832 kilometrus precīzi 7:29,81 minūtē.

Nürburgring GmbH oficiālajā vērtējumā šis notāra apliecinātais laiks tagad ir jauns rekords reprezentācijas automobiļu kategorijā.

"Šajā aplī, kas ir atzīts par visgrūtāko sacīkšu trasi pasaulē, visu laiku bija jūtami jaunās Panamera šasijas un spēka pārvada uzlabojumi," stāsta L. Kerns. "It sevišķi Hacenbahas, kā arī Bergverkas un Keselhenas posmā elektromehāniskās sasveres stabilizācijas sistēmas jaunā struktūra paliek nemainīgi efektīva un nodrošina pārsteidzošu Panamera stabilitāti, neraugoties uz trases nelīdzeno virsmu. Pie Švedenkreicas automobilis izmantoja uzlabotās sāniskās dinamikas un jauno "Michelin" sporta riepu palielinātās saķeres priekšrocības. Tur es sasniedzu tādus ātrumus pagriezienos, kam nebūtu ticējis, ka tas ir iespējams ar Panamera."

Vēl lielāki komforta un sportiskuma uzlabojumi

"Panamera vienmēr ir bijusi vienlaikus gan tāliem braucieniem paredzēts ekskluzīvs sedans, gan īsts sporta automobilis. Jaunajā modelī mēs to esam uzlabojuši pat vēl vairāk," norāda par Panamera ražošanu atbildīgais viceprezidents Tomass Frīmuts. "Līdztekus palielinātai motora jaudai ir veikti uzlabojumi pagriezienu izbraukšanas stabilitātes, virsbūves vadāmības un stūrēšanas precizitātes jomā. Šie uzlabojumi palielina gan ikdienas komfortu, gan veiktspēju. Apļa rekords to iespaidīgi apliecina."

Āra temperatūra bija 22 grādi pēc Celsija skalas un trases temperatūra bija 34 grādi pēc Celsija skalas, kad Larss Kerns 2020. gada 24. jūlijā pulksten 13.49 sāka apli un šķērsoja finiša līniju 7:29,81 minūti vēlāk. Lai aizsargātu autovadītāju, rekordistei Panamera bija uzstādīts sacīkšu sēdeklis un drošības karkass. Turklāt notārs apstiprināja joprojām nomaskētā četrdurvju sedana, kas augusta beigās svinēs pasaules pirmizrādi, sērijveida statusu. "Michelin" sporta riepas "Pilot Sport Cup 2", kas ir izstrādātas speciāli jaunajai Panamera un tika izmantotas rekorda aplī, pēc automobiļa laišanas tirgū būs pieejamas papildaprīkojumā.

Aptuveni 13 sekundes ātrāks par iepriekšējo modeli

Apļa rekords uzsver Panamera otrās paaudzes vispusīgos uzlabojumus. 2016. gadā Larss Kerns Eifeles apvidū jau veica apli 7:38,46 minūtēs, braucot ar Panamera Turbo ar 550 ZS jaudu. Šis laiks tika sasniegts tolaik parastajā 20,6 kilometru rekordu mēģinājumu distancē, tas ir, bez aptuveni 200 metrus gara trases posma pie tribīnēm numur 13 (T13). Saskaņā ar Nürburgring GmbH jaunajiem statūtiem tagad apļa laiks tika mērīts visā Nordšleifes 20,832 km distancē. Salīdzinājumam: Larss Kerns un jaunā Panamera pabrauca garām 20,6 km atzīmei jau pēc 7:25,04 minūtēm. Tādējādi rekordu sasniegušais automobiļa un braucēja duets bija aptuveni 13 sekundes ātrāks nekā pirms četriem gadiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95457101sec.