Jaunais «Volkswagen Tiguan» tagad pieejams arī ar ekonomisku hibrīda dzinēju

Eiropā veiksmīgākais un Baltijā pārdotākais Volkswagen apvidus auto Tiguan, tagad ir pieejams arī ar hibrīda dzinēju. Tiguan eHybrid apvieno jaudīgu elektromotoru un 1,4 litru TSI dzinēju, sniedzot iespēju darbināt auto gan ar elektrību, gan ar benzīnu, kā arī apvienot abas tehnoloģijas papildu jaudai. Galvenā eHybrid jeb plug-in hibrīda priekšrocība ir samazināts degvielas patēriņš – ap 1,8 l uz 100 km – un, protams, krietni mazāks radīto CO2 izmešu daudzums.

Tiguan eHybrid ar plug-in hibrīda dzinēju (180 kW / 245 ZS) vienmēr tiek iedarbināts elektriskajā režīmā un spēj ar vienu akumulatora uzlādi nobraukt aptuveni 50 kilometrus (WLTP). Pārdomātā hibrīda tehnoloģija apvienojumā ar viedajiem asistentiem jauno Tiguan padara par iekārojamu kompanjonu gan īsos, gan garos pārbraucienos, nodrošinot ekonomisku, videi draudzīgu un drošu braukšanu.

Ideāli piemēroti braukšanas režīmi jebkurai vajadzībai. Braukšanas režīmi ir viegli pieejami, izvēloties atbilstošu braukšanas profilu. Ja akumulators ir pietiekami uzlādēts, Tiguan eHybrid automātiski izmanto tikai elektromotoru, un tikai ar to vien spēj veikt 50 km (WLTP) distanci. Ar Tiguan eHybrid elektriskajā režīmā iespējams braukt līdz 130 km/h. Ja tiek aktivizēts hibrīda režīms, tad Tiguan nosaka optimālo abu motoru darbības apvienojumu, lai nodrošinātu vēl lielāku efektivitāti garākos braucienos. GTE režīmā iekšdedzes dzinējs un elektromotors darbojas kopā, lai nodrošinātu sistēmas jaudu 180 kW (245 ZS). Tajā pašā laikā, ja akumulators ir izlādēts, ar Tiguan var pārvētoties kā ar klasisku iekšdedzes dzinēja auto, izmantojot 1,4 TSI benzīna dzinēju. Papildus tam Tiguan eHybrid sasniedz paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h vien 7,5 sekundēs.

Zemākas ekspluatācijas izmaksas. Iespēja uzlādēt automobili, izmantojot spraudni, ievērojami samazina ekspluatācijas izmaksas, jo elektrība ir lētāka par degvielu. Ņemot to vērā, arī kopējais degvielas patēriņš ir mazāks, jo plug-in hibrīds (Tiguan eHybrid) patērē ap 1,8 l uz 100 km, savukārt parastais hibrīds (citu ražotāju) vidēji 5,7 l / 100 km. Visbeidzot plug-in hibrīda auto ir mazāks bremžu kluču un disku nodilums, jo bremzēšanas  sistēma ir pārsvarā rekuperatīva.

Īpaši zems CO2 izmešu līmenis. Kombinētajā braukšanas ciklā, izmantojot elektrību un degvielu, tiek ievērojami samazināts CO2 pēdas nospiedums. Vairumā ikdienas braucienu vidējais attālums ir no 60 līdz 90 kilometriem, no kuriem vismaz pusi var veikt, izmantojot tikai elektrību, līdz ar to neradot izmešus. Tiguan eHybrid rada 41 g emisiju uz vienu kilometru, savukārt parastais hibrīds (citu ražotāju) 129 g/km.

Ērta un jaudīga uzlāde. Tiguan eHybrid uzlāde ir vienkārša – tā  uzlādes vads jāpieslēdz strāvas rozetei mājās vai publiskās uzlādes stacijā. Mājas apstākļos, izmantojot pilnu uzlādes jaudu 2,3 kW, litija jonu akumulators tiek pilnībā uzlādēts aptuveni pēc piecām stundām. Ja izmanto publisku uzlādes staciju vai papildaprīkojumā pieejamo sienas bloku, piemēram, ID. Charger ar uzlādes jaudu 3,6 kW, akumulators tiek pilnībā uzlādēts trīs stundu un 40 minūšu laikā. Alternatīvi, pateicoties rekuperācijai, akumulatoru var lādēt arī vienkārši braucot ar auto. Nepieciešams vien izvēlēties nepieciešamo braukšanas profilu.

Izcila izsmalcinātība. Pateicoties elektromotoram, trokšņu līmenis automobiļa salonā ir ļoti zems, Klusums automašīnas salonā ir vēl viens papildelements, kas padara braucienu īpaši ērtu. Arī kustības uzsākšana ir ievērojami klusāka, jo nav nepieciešams izmantot Start/ Stop sistēmu, kas samazina kaitīgos izmešus iekšdedzes dzinēju automašīnām. Plug-in hibrīds (Tiguan eHybrid) ļauj pārvietoties bez iekšdedzes motora skaņas līdz pat 50 km (WLTP), bet parastie hibrīda modeļi (citu ražotāju) var pārvietoties mazāk nekā 1 km, neradot troksni.

Tiguan ehybrid ir pieejams izmēģinājumu braucieniem visos Volkswagen dīlercentros. Tiguan ehybrid  tiek piedāvāts divās apdares līnijās – Life un R-Line. Jaunā modeļa cena ir no 33 789 eiro ar PVN.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16463304sec.