Labas ziņas racionāla ģimenes auto pircējiem: MPV joprojām ir lieliska alternatīva

Lai ģimenes auto sauktu par labu, tam ir jāatbilst tik daudzām prasībām, kā reti kuram citam braucamajam. Kādi dotumi ļauj izpelnīties cienījamo titulu? Vairums automobilistu tagad uzmanību dabiski pievērš modīgajiem pilsētas SUV, bet ko darīt tiem pircējiem, kuriem jāiztiek ar nelielu budžetu un kuri meklē pašu racionālāko variantu, lai neizdotu nevienu lieku eiro?

"Savulaik daudzfunkcionālie pasažieru auto piedzīvoja īstu modes vilni, jo piedāvāja pavisam cita līmeņa praktiskumu. Tagad tirgū dominē visu veidu SUV un krosoveri, taču, meklējot jaunu auto, norakstīt šo auto tipu gan nevajadzētu, saka Auto Bild Latvija redaktors Toms Timoško. "Kārtīgāk papētot piedāvājumu, var atrast īstus praktiskuma brīnumus, vai tas būtu Citroën Berlingo, Volkswagen Caddy, Ford Tourneo Connect vai Renault Kangoo."

Lai gan šie automobiļi nav modes noteicēji, to labā runā daudzi būtiski argumenti, piemēram, plašs salons, ekonomiskums, maksimāls praktiskums, daudzpusība, pieklājīgs komforts, jauno modeļu gadījumā arī augsts drošības līmenis un, protams, cena, jo labi aprīkotu ultraprakstisku auto ir iespējams iegādāties par apmēram 25 000 eiro, kamēr kompaktā SUV gadījumā šī summa atbilst labi ja cenu lapas pirmajām rindām.

"Tāpēc vecākiem ar maziem bērniem, suņu īpašniekiem, cilvēkiem, kuriem nepieciešams transportlīdzeklis gan darbam, gan ģimenes braucieniem, aktīvās atpūtas entuziastiem, kuri dodas dabā, līdzi ņemot visu veidu sporta ekipējumu, šā tipa automobilis ir ārkārtīgi piemērota, bet ne vienmēr līdz galam izprasta un novērtēta izvēle," komentē T. Timoško.

Konkurentus sakauj ar salona plašumu

Tradicionāli šie modeļi ģimeņu simpātijas iekaro ar praktiskumu, kurā pārspēj SUV mašīnas. Ar standarta garumu, kas ir vien 4,4-4,5 metri, praktiskumu neziedojot par labu izskatam, MPV modeļiem Caddy, Berlingo vai Tourneo Connect starp asīm ir gandrīz 2,8 metru attālums, un tik gara riteņu bāze nozīmē, ka salonā ir pietiekami vietas visiem pasažieriem.

Turklāt daži ražotāji piedāvā savu MPV pagarinātās versijas (4,75–4,85 m garas), kas nodrošina pat vēl vairāk vietas un divas papildu sēdvietas trešajā rindā. SUV modeļi ar līdzīgu funkcionalitāti spēlē pavisam citā cenu līgā, turklāt to bagāžas ietilpība joprojām nav tik liela kā daudzfunkcionālo auto jeb MPV kravas telpai.

Un runa nav par vienā koferī mērāmu atšķirību. Ja kompakto SUV bagāžnieks ietilpina 500-600 litru, tad, piemēram, piecvietīgā Kangoo bagāžnieka kapacitāte ir 750 litru, savukārt Berlingo, kas piedāvā lielāko bagāžnieku klasē, var uzņemt 775 litrus kravas vai pat 1050 l (pagarinātajā versijā).

Turklāt šo automobiļu kabīnes acīmredzami ir veidotas, domājot par ģimenes braucieniem – franču ražotāja mašīnā ir 28 glabāšanas nodalījumu, kuru kopējais tilpums ir 186 l.

Viena no sadzīves situācijām, kur elastība jeb praktiskums izpaužas visspilgtāk, ir reizes, kad mājās jāpārved mēbeles vai gari, neparocīgi priekšmeti: viegli salokāmi vai izņemami sēdekļi ļauj izveidot līdz pat 3 metriem garu telpu, kurā var ietilpināt garas kravas vai to  izmantot gulēšanai, dodoties braucienos dabā. Savukārt bīdāmās sānu durvis ļauj auto bez bažām novietot šaurās vietās un neuztraukties par sava vai sveša auto saskrāpēšanu.

Būtiski pilnveidotas tehnoloģijas salonā

"Daudzu autobraucēju uztverē valda stereotips, ka šī tipa auto ir pārāk utilitāri un atgādina darba mašīnas. Tas pats Berlingo kādreiz bija ļoti vienkāršs braucamais, bet tagad tam ir mūsdienīgs interjers, bagāts aprīkojums un jaunākās drošības sistēmas," saka Auto Bild Latvija redaktors. "MPV ir piedzīvojuši nopietnu progresu, it īpaši salonā, un vairs nevar runāt par to, ka interjera kvalitāte būtu zemāka nekā tradicionālajiem pasažieru auto."

To apliecina arī pieejamā aprīkojuma klāsts, kurā sastopas multimediju sistēmas ar Apple CarPlay un Android Auto, viedtālruņu bezvadu uzlāde, krāsaini projekciju ekrāni, atpakaļskata kameras, elektriski vadāmi un apsildāmi spoguļi, automātiskās tālās gaismas, parkošanās sensori, automātiskās daudzzonu klimata iekārtas, Stop & Start un pat 3D navigācija.

Neizpaliek arī elektroniskie vadītāja palīgi un drošības sistēmas. Tā pat Berlingo bāzes versijai ir 19 atbalsta funkcijas – no aktīvā joslas saglabāšanas asistenta un ceļa zīmju atpazīšanas līdz autonomajai avārijas bremzēšanai un vadītāja modrības uzraudzīšanai. Testos, ko veikusi autoritatīvā drošības organizācija EuroNCAP, tas, tāpat kā Tourneo Connect, nopelnīja 4 no 5 iespējamām zvaigznēm, pieaugušo pasažieru drošības novērtējumam sasniedzot 91-92 procentus.

Modernas automātiskās pārnesumkārbas, kas atvieglo braukšanu un palīdz taupīt degvielu, ģimenes MPV vairs nav nekāds izņēmums. Turklāt Berlingo – pagaidām vienīgais – tiek piedāvāts ne vien ar benzīna vai dīzeļa dzinēju, bet arī ar elektrisko piedziņu, kas ar vienu uzlādi ļauj veikt līdz pat 280 km lielu attālumu.

Tiem, kuri rūpīgi skaita naudu un meklē patiesi izdevīgu darījumu, ir svarīgi pievērst uzmanību arī automobiļa garantijas noteikumiem. Piemēram, Caddy garantija Latvijā ir spēkā četrus gadus vai līdz 120 000 km nobraukumam, savukārt Berlingo tā turpināsies piecus gadus, turklāt nobraukums ir neierobežots.

Tāpēc tie, kuri meklē ietilpīgu un praktisku auto un kurus kā vējrāžus negroza jaunākās modes vēsmas, ražotāju piedāvājumā tagad var atrast daudz interesantākas un izdevīgākas alternatīvas nekā pirms pieciem, septiņiem gadiem, un ne velti eksperti saka – norakstīt MPV ir stipri par agru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.60218096sec.