Pētījums: Gandrīz puse autovadītāju vasarā cenšas dod priekšroku velosipēdam

48% autovadītāju vasaras periodā dod priekšroku velosipēdam, kad vien tas ir iespējams. 4% mēdz nomainīt arī pret motociklu, bet 5% - pret skrejriteni. Liela autovadītāju daļa (47%) norādījuši, ka arī vasarā pārvietojas tikai ar auto, liecina “GO atbildīgas braukšanas indeksa” dati.

Arī gada siltākajā laikā uzticību auto kā pārvietošanās līdzeklim visbiežāk saglabā sievietes - 50% norādījušas, ka arī vasarā brauc tikai ar auto, kamēr šādu atbildi snieguši 45% vīriešu. Kungi, savukārt, biežāk dod priekšroku motociklam, nekā dāmas (attiecīgi 7% un 2%). Arī skrejriteni vīrieši izvēlas nedaudz biežāk (6%) nekā sievietes (4%).

“Izvēle par labu velosipēdam vai skrejritenim no zaļās domāšanas prizmas ir apsveicama. Nevajadzētu aizmirst, ka mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku pieaugums nozīmē arī to, ka autovadītājiem jābūt vēl piesardzīgākiem un nedrīkst zaudēt modrību. Papildus riskus vasarā rada fakts, ka šajā gadalaikā uz ceļiem atgriežas tie transportlīdzekļu vadītāji, kuri dažādu apsvērumu dēļ ziemā nebrauc, tostarp ne tikai ar automašīnu, bet arī ar motociklu un velosipēdu," norāda Drošas braukšanas skolas direktors Jānis Vanks.

"Tāpat vasarā uz ielām ir daudz vairāk bērnu – ar riteņiem, skrituļdēļiem vai vienkārši skrienot. Bērniem galvā ir vasara, brīvlaiks un rotaļas – autobraucējiem jābūt ļoti prātīgiem," piebilst eksperts.

Velosipēdu vasarā visbiežāk izvēlas autovadītāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem (61%), tieši šī vecuma grupa visvairāk dod priekšroku motociklam (8%) un skrejritenim (11%). Salīdzinoši bieži velosipēdu izvēlas arī autovadītāji vecuma grupā no 40 līdz 49 gadiem (56%).

Analizējot datus reģionu griezumā, iespējams secināt, ka arī vasarā tikai ar auto visbiežāk pārvietojas Latgales autovadītāji (54%), kuriem seko rīdzinieki (52%) un vidzemnieki (46%). Savukārt, vasaras periodā velosipēdu biežāk izvēlas Kurzemes un Zemgales autovadītāji (56%).

“GO atbildīgas braukšanas indekss” ir bezalkoholiskā alus “GO” pētījums, kas tapis sadarbībā ar Drošas braukšanas skolu un pētījumu centru Norstat. Pētījumā, kas veikts maijā, piedalījās 1007 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.15935302sec.