Žūrija vērtē pirmos «Latvijas Gada auto 2022» pretendentus

14. augustā norisinājās konkursa “Latvijas Gada auto 2022” pretendentu pirmais kopīgais testa brauciens no tirdzniecības centra “Mols” līdz Jaunmoku pilij un pēc tam tālāk pa Tukuma apkārtnes ceļiem.

Izbraucienā piedalījās 10 jaunākie auto modeļi Latvijas tirgū: Škoda Enyaq iV, Audi Q4 e-tron, Jeep Gladiator, Fiat 500e, Nissan Qashqai, Cupra Formentor, Renault Arkana E-TECH Hybrid, Opel Mokka, Peugeot 508 PSE un Peugeot 3008 Hybrid4.

Atis Jansons, Latvijas Gada auto 2022 žūrijas priekšsēdētājs: “Mūsdienu automobiļi gaitas īpašību ziņā kļuvuši arvien līdzvērtīgāki. Visi brauc labi. Tagad galvenās atšķirības ir vadības sviru un slēdžu konstrukcijas un izvietojuma ziņā. Aprunājoties ar kolēģiem, varu secināt, ka kopējais viedoklis ir par to, lai lielos centrālos ekrānus nenovietotu tik augstu virs paneļa, tādējādi mazāk traucējot kopējo pārskatāmību”.

Agris Staņēvičs, Latvijas Autoinženieru asociācijas valdes loceklis: ”Man jau iezīmējies pirmais pretendents uz sportiskākā auto nomināciju, un tas ir Cupra Formentor. Nedaudz esmu vīlies par Audi Q4 e-tron, jo manuprāt ir pazaudēts Audi automobiļiem raksturīgais komforts un kvalitāte. Līdzīgi var teikt par Škoda Eniaq iV, kurai arī, manuprāt, vajadzētu būt ar labāku skaņas izolāciju”.

Toms Timoško, Auto Bild Latvija redaktors: “Priecē, ka tagad ir vairāk elektroauto, ar kuriem var bez lādēšanas izbraukt visu dienas maršrutu”.

Šī gada konkursā jaunākos auto modeļus drīkst pieteikt vēl līdz pat 4. novembrim, bet jau ir pieteikti 22 jaunākie automobiļi Latvijā: Škoda Enyaq iV, Škoda Kodiaq, Mercedes-Benz EQV, Audi Q4 e-tron, Volkswagen ID.4, Volkswagen Arteon Shooting Break, Jeep Gladiator, Fiat 500e, Nissan Qashqai, Cupra Formentor, Renault Arkana E-Tech Hybrid, MINI 5-door, Opel Mokka, Peugeot 508 PSE, Peugeot 3008 Hybrid4, Hyundai Tucson, Hyundai Ioniq5, Hyundai i20, Hyundai Bayon, Hyundai Santa Fe, Citroën C4 un Citroën C3 Aircross.

Plašāka publika varēs novērtēt jaunākos auto 4. septembrī, kad t/c “Mols” āra autostāvvieta notiks tradicionālais pasākums “Latvijas Gada auto testa diena Molā” ar drošas braukšanas semināriem un moto frīstaila paraugdemonstrējumiem pulksten 13.00 un 14.15. Pasākumu drīkstēs apmeklēt ar derīgu ES Covid-19 digitālo sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Māris Ozoliņš, “Latvijas Gada auto” organizators: “Pasaules un Latvijas jaunu auto tirgu ir ietekmējusi arī elektronisko komponenšu – pusvadītāju – trūkums, kā rezultātā būtiski ir pieauguši auto piegādes termiņi, taču 4. septembrī pie tirdzniecības centra “Mols”, Krasta ielā 46, Rīgā, būs iespēja salīdzināt ne tikai jaunākos, bet arī veiksmīgākos auto modeļus Latvijas tirgū, turklāt ar akcijas piedāvājumu. Tādējādi, ja tagad plānojat iegādāties jaunu ģimenes auto, nāciet un salīdziniet!”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.54287004sec.