Latvijas tirgum pērn ŠKODA piegādājusi visvairāk jaunu elektroauto

Pērn ŠKODA kopā Latvijā reģistrējusi 1883 auto, nostiprinot otro pozīciju starp pārdotākajiem vieglajiem pasažieru automobiļiem un uzrādot tirgus daļu 13,1%. Populārāko ŠKODA modeļu TOP3 pērn veidoja OCTAVIA, KODIAQ un KAROQ. Vienlaikus, ņemot vērā Latvijā pieaugošo pieprasījumu pēc elektroauto, ŠKODA ENYAQ iV Latvijā debitēja 2021. gada maijā un kļuva par visvairāk pārdotāko jauno elektroauto.

ŠKODA – iecienīts zīmols Latvijas auto tirgū

Populārākais modelis ŠKODA klāstā ir OCTAVIA, kas 2020. gada nogalē tika atzīta par Latvijas Gada auto un pērn piegādāta 614 klientiem. 2021. gadā krosovers KODIAQ ar 366 piegādātām vienībām ir otrs populārākais ŠKODA modelis produktu portfelī. Trešajā vietā ar 237 reģistrācijām ierindojas ŠKODA KAROQ, kas jau 2022. gadā pārsteigs ar jaunumiem modeļa atjauninājumos. ŠKODA KAMIQ pērn izvēlējās 189 klientu, SCALA 143, SUPERB 140, un mazās klases FABIA 101 jaunu lietotāju Latvijā. Arī šogad ŠKODA turpina attīstību –  saviem klientiem tiks piedāvāti vairāku modeļu atjauninājumi un pēc pāris dienām pasaules pirmizrādi tiešsaistē piedzīvos ŠKODA ENYAQ COUPE iV.

Elektroauto segmenta potenciāls nākotnē turpinās saglabāties augsts – ŠKODA ENYAQ iV Latvijā ieradās 2021. gada maijā un līdz gada beigām kopumā tika piegādāti 93 auto, kas nodrošināja šim modelim kļūt par pārdotāko jauno elektroauto Latvijā.

“ŠKODA ENYAQ iV ierašanās Latvijā uzreiz pievērsa milzu uzmanību, jo sadarbībā ar ŠKODA AUTO Pasaules čempionāta hokejā rīkotājiem un viesiem nodrošinājām mobilitāti un vienlaikus iespēju iepazīt šo jauno modeli. Šis bija pirmais gads, kad ŠKODA nodrošināja čempionāta rīkotājus ar pilnīgi elektriskiem auto. 2021. gada čempionāts Rīgā parādīja Latvijai un visai pasaulei, ka šāda veida pasākumu organizēšanā ir iespējams izmantot elektroauto, ņemot vērā visas priekšrocības, ko sniedz pārvietošanās ar videi draudzīgu auto,” saka Māris Jansons, “Auto 100” filiāles vadītājs Latvijā.

Turpinot ŠKODA izplatītāju tīkla attīstību, 2021. gada augustā Daugavpilī tika atklāts jauns ŠKODA dīlercentrs “Auto Welle” kas nodrošina ŠKODA produktu tuvāku pieejamību Latgales reģionā. Jaunais dīlercentrs ir aprīkots ar modernākajiem digitālajiem tirdzniecības instrumentiem, kas sniedz iespēju klientam plašāk iepazīties ar ŠKODA produktu priekšrocībām un aprīkojuma iespējām pat automašīnai neatrodoties uz vietas salonā. ŠKODA dīleris nodrošina kvalitatīvu, ātru un pieejamu ŠKODA servisu gan garantijas, gan pēcgarantijas laikā, ievērojot visaugstākos klientu apkalpošanas un tehnoloģiskos standartus. SIA “Auto Welle” jau vairākus gadus ir autorizēts ŠKODA servisa partneris reģionā un šīs veiksmīgās sadarbības turpinājums ir pievienošanās dīleru tīklam.

ŠKODA jaunumi 2022. gadā

JAUNĀ ŠKODA FABIA

Ceturtās paaudzes FABIA turpina ekstraordināro ŠKODA veiksmes stāstu, piedāvājot visu, kas nepieciešams, un vēl nedaudz vairāk. Pasaulē prezentēta pērnā gada vidū, JAUNĀ ŠKODA FABIA jau ir ieradusies Latvijā. Tas ir mazākais ŠKODA zīmola modelis, kas pieejams ŠKODA  klāstā un tā sākuma cena ir no 14 500 EUR. JAUNĀ FABIA ir pieejama Active, Ambition un Elegance aprīkojuma līmeņos, ko ir iespējams papildus aprīkot ar komforta un drošības funkcijām, kā arī izvēlēties kādu no Colour Concept krāsojuma variantiem.

ŠKODA KAROQ - Svaigs dizains, uzlabota aerodinamika un ilgtspējīgi materiāli interjerā

Platāks sešstūra formas ŠKODA radiatora režģis, slaidāki priekšējie un aizmugurējie lukturi, kā arī aerodinamiski optimizēti vieglmetāla diski ar melnām Aero uzlikām veido svaigas galvenās vizuālās iezīmes. Jaunie diski, uzlikas aizmugurējā stikla sānos un jauns aizmugurējais spoileris uzlabo automašīnas aerodinamiku un vienlaikus samazina CO2 izmešus. Interjers papildināts ar jaunu apdari, un papildaprīkojumā ir iespējams izvēlēties apdari no ilgtspējīgiem materiāliem. Jaunās tehnoloģijas – LED Matrix priekšējie lukturi un paplašinātās asistentu sistēmas arī debitē piedāvājuma klāstā.

ŠKODA ENYAQ COUPE iV

Galvenās izmaiņas ieviestas virsbūvē, sākot no B statnes uz aizmugurējo daļu. Tieši šajā daļā ENYAQ COUPÉ iV jumta līnija sāk viegli nolaisties, piešķirot automašīnai četru durvju kupejas formu. Elegantais jumta līnijas slīpums nemanāmi noslēdzas bagāžas nodalījuma vākā, virs kura atrodas izteiksmīgs spoileris.

ENYAQ COUPÉ iV var lepoties ar izcilu gaisa pretestības koeficientu cd = 0,234, kas ir labākais rādītājs savā segmentā. Aerodinamisko rādītāju uzlabojums lielākoties panākts ar jaunas formas aizmugurējo daļu un neuzkrītošo spoileri uz bagāžas nodalījuma vāka augšējās malas.

ENYAQ COUPÉ iV iespējams arī aprīkota ar pārsteidzošo Crystal Face radiatora režģi, kuru izgaismo 131 LED diodes.

ENYAQ COUPÉ iV klientiem būs pieejamas konfigurācijas ar aizmugurējo riteņu piedziņu vai pilnpiedziņu, bet elektromotoru jaudas būs no 132 līdz 220 kW. Interjerā būs pieejami ekoloģiski materiāli, un elegantā kupeja būs maksimāli praktiska līdzīgi konvencionālajam SUV modelim. Tiek solīts, ka bagāžas nodalījuma tilpums sasniegtu 570 litrus.

Auto 100

›    2021. gadā ŠKODA zīmols ar 1883 reģistrētiem automobiļiem ir pakāpies un 2. vietu Latvijas pārdotāko pasažieru autmobiļu topā.

›    “Auto 100” Latvijas filiāle ĀKF ir Igaunijā bāzētās AS “Auto 100” filiāle Latvijā. AS “Auto 100” Igaunijā izplata un ir mazumtirdzniecības pārstāvji tādiem zīmoliem kā “ŠKODA” un “Porsche”, ir oficiālais “Lamborghini” automašīnu izplatītāji Baltijā un Somijā, kā arī autorizēts “Bentley” servisa partneris Igaunijā.

›    AS “Auto 100” pieder investīciju kompānijai AS “Adole Invest”, kas ir daļa no Dānijas uzņēmuma “Semler Gruppen” AS. “Semler Gruppen” AS ir Dānijas lielākais nozares uzņēmums ar vairāk nekā 100 gadu pieredzi, kas Dānijā pārstāv visus “Volkswagen Grupas” zīmolus.

ŠKODA AUTO

›    2021. gadā klientiem visā pasaulē piegādāja 878 200 automašīnu.

›    Šobrīd saviem klientiem piedāvā šādas automašīnas: FABIA, SCALA, OCTAVIA, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ, kā arī un SUPERB un pilnīgi elektrisko ENYAQ iV.

›    2020. gadā svinēja savas darbības 125 gadu jubileju kopš dibināšanas automašīnu nozares pirmsākumu laikā 1895. gadā, kas padara to par vienu no visilgāk pastāvošajiem auto ražotājiem pasaulē.

›    Ir daļa no Volkswagen Group kopš 1991. gada. Volkswagen Group ir viens no veiksmīgākajiem automašīnu ražotājiem pasaulē. Sadarbībā ar grupas uzņēmumiem ŠKODA AUTO neatkarīgi izstrādā un ražo automašīnas, kā arī elementus, kā dzinēji un pārnesumkārbas.

›    Darbojas trīs rūpnīcas Čehijā, ražo automašīnas Ķīnā, Krievijā, Slovākijā un Indijā, lielākoties atbilstoši uzņēmumu grupas partnerības līgumiem, kā arī sadarbībā ar vietējiem partneriem Ukrainā un Kazahstānā.

›    Nodarbina aptuveni 42 000 cilvēku visā pasaulē kopumā vairāk nekā 100 tirgos.

›    Šobrīd pārveido savu darbības koncepciju no tradicionāla auto ražotāja par “Simply Clever” uzņēmumam, kas izstrādā labākos iespējamos mobilitātes risinājumus savas ŠKODA NEXT LEVEL attīstības stratēģijas ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30435991sec.