Rīgas Velo nedēļu atklās ar Alfas ģimeņu velo braucienu

Atklājot, gadskārtējo un velo kultūras cienītājiem nozīmīgo, Rīgas Velo nedēļu, tirdzniecības parks "Alfa" 2016. gada 30. aprīlī aicina doties aizraujošā ģimenes velo braucienā pretī pavasarim.

"Velo kultūra sakņojas jau deviņpadsmitajā gadsimtā, bet pašlaik tā piedzīvo savu līdz šim spožāko dzīves mirkli, jo mēs vēlamies dzīvot veselīgāk, aktīvāk un videi draudzīgāk. Velosipēds vairs nav tikai pārvietošanās līdzeklis. Tas ir gan saliedējošs atpūtas elements, gan sporta ierīce, gan arī aksesuārs. Mēs patiesi novērtējam Rīgas Velo nedēļas iniciatīvu un atbalstām velo braucējus ne tikai šīs nedēļas laikā, bet ik dienu, jo saprotam, ka šī tradīcija ceļu satiksmē tikai nostiprināsies," stāsta tirdzniecības parka "Alfa" vadītāja Liene Apine.

Nu jau par tradīciju kļuvušo, Rīgas Velo nedēļu šogad atklās ar Alfas ģimeņu velo braucienu. Tāpat pie tirdzniecības parka "Alfa" visas dienas garumā norisināsies atraktīvas, aizraujošas un interesantas, ar velosipēdiem saistītas aktivitātes.

Alfas ģimeņu velo brauciena dalībnieki aicināti doties nepilnu 11 kilometru garā un vienu stundu ilgā velo ceļojumā. Ģimenes kuplumam un dalībnieku vecumam nav nozīmes, galvenais ir piedalīties un izbaudīt pavasarīgi plaukstošo Rīgu, kopā būšanas prieku un atzīmēt savu piederību veselīgajai un mundrajai velo kultūrai. Košākās, atraktīvākās un interesantākās ģimenes brauciena noslēgumā tiks īpaši apbalvotas. Pieteikšanās braucienam notiks no plkst.10.00 tirdzniecības parka "Alfa" stāvlaukumā. Citi interesenti pie tirdzniecības parka "Alfa" no plkst.10.00 līdz plkst.16.00 varēs izbaudīt dažādas velo aktivitātes.

Velo dienas aktivitātes tirdzniecības parka "Alfa" stāvlaukumā:

  • Velo polo turnīrs. Pasākuma apmeklētājus priecēs sporta veids, kas citur pasaulē jau ieguvis plašu atsaucību. Lai gan Latvijā sporta veids pazīstams tikai nedaudz vairāk kā piecus gadus, tam ir gandrīz 100 gadus ilga vēsture, un tas pārņemts no komandu sporta - polo, kur cilvēki jāj ar zirgiem un arī dzenā neliela izmēra bumbu. Šis būs pirmais 2016. gada velo polo sezonas turnīrs.

  • Greentrials Velo šovs. Greentrials ir ekstrēmā velo un moto komanda, kas apvieno vienus no labākajiem Triāla un BMX braucējiem Baltijā, lai sniegtu skatītājiem lieliskus, neaizmirstamus un ekstrēmus velo šovus.   

  • Ruļļu cīņas. Pasākuma laikā ikviens varēs izmēģināt spēkus Ruļļu cīņās. Ruļļu cīņas ir azartiskas sacensības starp diviem velobraucējiem, kuri sacenšas virtuālā 500 metru distancē uz speciāli aprīkotiem Ērenpreiss velosipēdiem. Tā ir aizraujoša un jautra spēku pārbaude, kas ļauj gan gūt pozitīvas emocijas, gan arī pārliecināties par savu muskuļu spēku.

  • Ērmriteņu izmēģinājuma poligons. Pasākuma laikā būs Ērmriteņu parāde un drosmīgākajiem interesantiem tiks dota iespēja arī izmēģināt neparastos, oriģināla izskata braucamrīkus. Ērmriteņa izgatavošanas process var būt dažāds -  šādam braucamrīkam pirmajā vietā ir radoša ideja un oriģinalitāte. Būtībā tā ir kinētiskās enerģijas vadīta skulptūra, kas funkcionē kā parasts divritenis.

  • Bērnu velo rotaļas. Bērniem būs iespēja piedalīties aizraujošās velo stafetēs ar Latvijā ražotajiem braucamrīkiem - pielāgojamo SPEED UP BIKE, klasiskajām SPĀRĪTE, skrejriteņiem DIP DAP un HOPP velosipēdiem. Mazie velobraucēji varēs arī iemūžināt savus velo piedzīvojumus īpašā foto stūrītī. Neizpaliks arī spēles un atjautības uzdevumi.  Enerģiskākie un veiklākie dalībnieki tiks iepriecināti ar mazām un ne tik mazām balvām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40790319sec.