Ar «Rally Alūksne» atklās 2019. gada rallija sezonu

Turpinot tradīcijas, arī šī gada Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta pirmo, apvienoto posmu atklās ar skatītāju iemīļoto "Rally Alūksne", kas norisināsies 18. un 19.janvārī. Sezonas pirmās sacensības "Rally Alūksne 2019" ieplānotas divas dienas ar svinīgo atklāšanu piektdien, lai jau vakarā aizvadītu divus nakts ātrumposmus. Savukārt sestdien, visas dienas garumā paredzēti astoņi ātrumposmi.

"Rally Alūksne" ir skatītāju un sportistu iemīļots posms un notiek jau kopš 2011. gada. Tieši Alūksne ir tā vieta Latvijā, kur visātrāk pieejami atbilstoši atpstākļi, lai organizētu ziemas ralliju. Rally Alūksne organizatori: "Nākamgad sacensībām Alūksnē apritēs desmit gadi, tāpēc lēnām sākam gatavoties jubilejas gadam. Katru gadu kā organizatori cenšamies uzlabot savu sniegumu, domājot gan par sportistiem, gan skatītājiem. Lai arī līdz lielajam notikumam atlikuši vēl divi mēneši – jau šobrīd  ātrumposmi ir uzmērīti, kā arī notiek pēdējie ceļu saskaņošanas darbi. "Rally Alūksne 2019" būs jau ierastās vietas, gan arī zināms, ka būs jauni un iepriekš sacensībās nebraukti ceļu posmi."

Alūksnes novadā "Rally Alūksne" ir ieņēmis vietu starp gada nozīmīgākajiem notikumiem. Kā atzīst Alūksnes nodada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis:  "Šajās dienās, kad Alūksnē tiek aizvadīts ikgadējais rallijs – pilsēta izaug daudzkārt lielāka un kļūst ievērojami skaļāka. Alūksnes novadam tā ir iespēja izskanēt starptautiski. Arī novada uzņēmēji novērtē ekonomisko pienesumu, ko dod šis pasākums. Mums ir liels prieks par "Rally Alūksne" komandas apņēmību to turpināt".

Zināms, ka rallijā piedalīsies arī Rallyworkshop ekipāža – stūrmanis Didzis Eglītis un pilots Emīls Blūms, kuri aizvadītajā gadā ieguva Latvijas čempionu titulu. "2019.gada sezonā plānojam piedalīties gan Latvijas, gan Igaunijas rallija čempionātā. Saka, ka aizstāvēt titulu ir grūtāk, nekā izcīnīt. Negribu būt māņticīgs, tāpēc jāstrādā, jābrauc, esmu gatavs cīnīties. Ziemas rallijos braukšana ir sarežģītāka, jo "līnija pa kuru jāturas" ir šaurāka. Ja ir laba ziema, labs segums, sniegs, tad autosportistiem palīdz kupenas – līkuma izejā aizslīdi tālāk. Alūksnē gribētos kārtīgu ziemas ralliju – ar ledu, sniegu un kupenām," cer ekipāžas pilots Emīls Blūms.

"Rally Alūksne" tiek organizēts sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju un Alūksnes novada pašvaldību. Biļetes uz pasākumu var iegādāties no 1. decembra. "Rally Alūksne 2019" ietvaros notiks arī sacensības starp vēsturskajām automašīnām un rallijsprintā. Plašāka informācija par sacīkstēm sekos jau drīzumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45829415sec.