Madonas pusē norisināsies pārgājiens - ekspedīcija «Zvidzes upes krastus brienot»

Vēlies vasaras saulgriežus pavadīt neaizmirstami? Ja esi fiziski izturīgs, tad kopīgā ekspedīcija Tev ļaus atklāt un iepazīt Zvidzes upes mežonīgos krastus dabas liegumā "Lubāna mitrājs".

Ekspedīcija paredzēta tiem, kas vēlas saviem spēkiem nokļūt vietā, kur cilvēka solis ir retums ar iespēju ielūkoties nepārveidotā dabas stūrītī. Pārgājienu vadīs lubānietis Māris Valainis.

Dabas liegumā "Lubāna mitrājs" atrodas Zvidzes upe, kas sākas pie Zvidzes ezera un ietek Aiviekstes upē. Teritorija ir mežonīga, kur cilvēks reti parādās un netraucēti mitinās dažādi dzīvnieki. Tā ir robeža starp Latvijā nomaļākajām vietām – Baltajiem klāniem un Klajotņa purvu. Upju krasti pārpurvojušies un apkārtne bērzos ieskauta.

Apvidus, pa kuru pārvietosimies, pārsvarā būs pārpurvojušies upes krasti, vietām pamats būs stingrs un iešana vieglāka. Tomēr būs pietiekoši daudz vietas, kur nestabilā pamata dēļ, būs jāpārvietojas pa ciņiem un jāsper platāks solis. Sarežģītākās vietās upe būs jāapiet ar līkumu, lai varētu doties uz priekšu. Pavisam liela iespējamība piesmelt zābakus, kājai iestiegot pārpurvojušas vietās.  

Īpaši vēlamies uzsvērt, ka ekspedīcijā aicinām TIKAI pieaugušos, kas jūtas pietiekami fiziski spēcīgi pieveikt bridienu. Ekspedīcijas veikšanai nepieciešams atbilstošs apģērbs un apavi (vislabāk pārgājiena zābaki), kā arī maiņas apavi un rezerves drēbes!

Katram jāparūpējas par pusdienu paciņu un enerģijas našķiem, kā arī pietiekoši daudz dzeramā ūdens krājumiem.

Tikšanās vieta: Lubāna mitrāja informācijas centrs (Aiviekstes izteka no Lubāna ezera, Aiviekstes slūžas)

Pārgājiena starts: 2020. gada 21. jūnijā, plkst. 10.00.

Pārgājiena kopējais ilgums: aptuveni 7 h.

Pārgājiena garums: ~ 25 km

Dalības maksa: 5 Eur/pers.

Uz ekspedīciju ir ierobežots dalībnieku skaits, obligāti nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 29234956 vai rakstot e-pastā: [email protected]

Viegli nebūs, bet izaicinoši gan!

Pasākumu organizē: Lubāna mitrāja informācijas centrs un biedrība "Aborieši".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84118414sec.