Ideja brīvdienu pavadīšanai Madonā un apkārtnē

Madona jūs sagaidīs zaļa un ziedoša. Ieskatu pilsētā var gūt, izejot nelielu loku pa pilsētas centrālo daļu.

Pastaigu var sākt Biržu muižas vēsturiskajā centrā, kur atrodas gan tūrisma informācijas centrs, gan muzejs un izstāžu zāles. Šeit jums pastāstīs par Madonu un ieteiks jūsu kompānijai vis piemērotākās apmeklējumu vietas, starp kurām varētu būt: Madonas strūklakas, Mīlestības graviņa, Madonas karameles, kartingu trase, veikparks, Smeceres sils. Mūsu video stāsts šoreiz aicina apmeklēt podnieka darbnīcu un vīna darītavu.

Madonā: Jāņa Seiksta keramikas darbnīca. Latviešu podniecības vecmeistars Jānis Seiksts ar dzīvesbiedri Tiju Seiksti pie savas mājas iekopuši skaistu dārzu, kurš bagātīgi papildināts ar saimnieka gatavotajām dārza skulptūrām. Redzēsiet lielo cepli, demonstrējumus uz virpas un māla podu, trauku, suvenīru izstādi - veikaliņu. Darbnīcai piešķirta Latvijas kultūras zīme "Latviskais mantojums", saimnieks ir Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris. Adrese: Dumpu iela 16, Madona, tel. 26126247.

Madonā: Mājas vīnu ražotne "Domu pietura". Vienā no sakoptākajām Madonas privātmājām, pēc triju paaudžu mantotās receptūras, top  aromātiski un gardi Latvijas ogu un augļu vīni. Saimnieces Astra un Ilze Riekstiņas savus viesus aizrauj ar sarunām par vīnu un paaudžu ģimenes vērtībām. Degustāciju programma atbilstoši kompānijas lielumam un laika apstākļiem notiek skaista dārza ieskautā terasē vai viesu zālē. Vīnu var arī iegādāties. Šī ir vieta, kur baudīt "Madonas novada garšu". Adrese: Raiņa iela 19, Madona, tel. 29296045, 26395710.

Barkavas pagasta, Stalīdzānos: Koku vilnas meistars Ritvars Točs. Saimnieka stāsts un demonstrējumi par vilnas iegūšanu no augiem, krūmiem un kokiem balstīta latviešu folkloras un seno baltu tradīcijās, kad apkārtnē pieejamais dabas devums bija pamats gan veselībai, gan sadzīves lietām. Nedaudz šamaniskajā viesu uzņemšanas namiņā redzēsiet visdažādākās augu un koku vilnas, vērosiet kā top vilnas šķiedras, dzirdēsiet dabas dziedniecības stāstus un padomus. Uz vietas var nobaudīt kādu no spēka dzērieniem (melnalkšņa kvasu vai zīļu kafiju), kā arī iegādāties produkciju (vilnas, jostas, koku mizu izvilkumus u.c.). Adrese: Aiviekstes iela 15, Stalīdzāni, Madonas novads, tel. 25982083.

Praulienas pagasta, Bodniekos: Madonas alus un gruzīnu  vasaras restorāns. Aldara Rolanda Zaharova izveidotais Madonas alus zīmols jau iekarojis savu vietu Latvijas alus tirgū. Daudzi jau pazīst Madonas alus garšu, bet kā garšo alus kopā ar īstiem gruzīnu ēdieniem? Jābrauc uz Bodniekiem nobaudīt – alus darītavas pagalmā darbojas vasaras restorāns, kurā par pavāriem strādā trīs gruzīni. Ēdienkarte atbilstoša: Harčo, Hačapuri, Hinkaļi, Šašliki, Ļuļekebabs u.c. Atvērts katru dienu no 12.00 līdz 20.00. Adrese: Bodnieki, Praulienas pagasts, Madonas novads, tel. 25188018.

Bērzaunes pagasta Šubrakkrasti: "Kalnozolos" saimnieko četrkārtējais PSRS moto sporta čempions Raimonds Aizstrauts ar savu darbīgo ģimeni. Saimniecībā attīstīti divi darbības virzieni: metālapstrāde un lauku tūrisms. Piedāvājums ceļotājiem: ekskursijas programma (tā apvieno gan nestandarta rūpnīcas iekārtu ražotni, gan tūrisma saimniecības apskati), pļavu golfa laukums ar 9 bedrītēm un inventāra nomu, kāpšana Šubrakkrastu kalnā (219 m vjl.) pa serpentīnu ceļu, makšķerēšana, nakšņošana viesu mājā vai glempingā, plaša un ainaviska vieta jubileju un kāzu svinībām. Adrese: Kalnozols, Bērzaunes pagasts, Madonas novads, tel. 22441173, 29189120.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.77198887sec.