Salaspils lepojas ar aktīvu tūrisma sezonu

Šogad aktīvā tūrisma sezona tika atklāta neierasti agri - jau 27. martā ar Salaspils Zeltiņu purva pavasara pārgājienu, ko vadīja dabas gide Laura Riekstiņa, programmu bagātinot arī www.koklumezs.lv koklētājas Lauras Laugales muzikālajam priekšnesumam. Lai atgūtu spēkus un sasildītos, pārgājiena dalībniekiem bija iespēja baudīt kafejnīcas “Kruasāns” sarūpēto cienastu.

Lieldienu brīvdienās gan lielie, gan mazie varēja izcilpot pilsētu, piedaloties vēl nebijušā spēlē “Lieldienu zaķu pēdu ceļš 2022”. Spēles noteikumi vienkārši - jāizveido komanda, sekojot uzdevumu lapas norādījumiem, jāatrod pilsētā izvietotie zaķi, tie jānofotografē un jānosūta uz Salaspils novada Tūrisma informācijas centru. Spēles balvu fonda atbalstītāju vidū bija restorāni “Hesburger Salaspils”, “Burgers 66”, kafejnīca “Strelīcija”, veikals “Magone”, kā arī rokdarbniece Aija Pumpure. Kopskaitā spēlē piedalījās 221 komanda.

Domājot par vēsturisko AKO piemiņas vietas uzlabošanu un pilnveidošanu, pie AKO piemiņas zīmes šopavasar tika novietots jauns objekts – tēlnieka Ģirta Burvja veidota skaidrojošas informācijas zīme – laukakmenī iestrādāta metāla plāksne ar tekstu, kurā sniegts autora koncepcijas skaidrojums par centrālās koka zīmes ornamentiem.

Kā turpinājums 2021. gada nogalē notikušajām Pierīgas gidu apmācībām, 19. maijā Salaspils novada Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar Pierīgas Tūrisma asociāciju un zīmolu “Exit Rīga” aicināja Salaspils novada gidus piedalīties Pierīgas tūrisma informācijas dienā, kas notika maizes ceptuvē “Lāči”, Babītes pagastā.

Domājot par tiem, kas mīl izaicinājumus un vēlas pārbaudīt savu izturību, sadarbībā ar „PostNos” izveidots un atklāts digitāli pieejams aplikācijā ielādējams pārgājiena maršruts Salaspils novada teritorijā “SALASPILS IZAICINĀJUMS” ar diviem maršruta variantiem – 36 km un 31 km.

Maijā Salaspils novada Tūrisma informācijas centrs izdeva divus nozīmīgus tūrisma materiālus - jaunu karti papīra formātā Camino de Santiago (Sv.Jēkaba ceļa) Salaspils novada posma gājējiem. Kartē ne tikai ir iezīmēts Salaspils novada posma maršruts, bet ir sniegta arī noderīga informācija Sv.Jēkaba ceļa gājējiem, piemēram, naktsmītnes, veikalu, bankomātu, aptieku atrašanās vieta. Otrs tūrisma materiāls ir 2022./2023. gada Salaspils novada tūrisma ceļvedis, kurš ir papildināts ne tikai ar jauniem tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, bet arī ar jaunām sadaļām - “Salaspils stāstnieki”, kurā sniegta informācija par Salaspils novada gidiem, kuri piedāvā ekskursijas Salaspils pilsētā un novadā, savukārt, sadaļa “Radīts Salaspilī” ir veltīta amatniekiem un mājražotājiem, kuri dzīvo un rada Salaspils novadā.

Pilsētas svētkos Salaspils TIC piedalījās ne tikai informatīvajā „EXIT RIGA” Pierīgas novadu teltī, kur, kā vienmēr piedāvāja interesentiem saistošu un jaunu informāciju par novadu un citu Pierīgas novadu tūrisma aktualitātēm, bet arī bija izveidojis pats savu spēli „Salaspils tūrisma bingo”, kuru izspēlējot, pie balvām tika 12 spēles dalībnieki. Savukārt svētkos amatnieku un mājražotāju tirgū piedalījās pavisam 36 sava amata meistari.

Pašā maija nogalē notika viedokļu līderu jeb “influenceru” brauciens “8 Salaspils novada pieturvietas 8 stundās”. Tajā piedalījās ceļojumu blogu autori, fotogrāfi un cilvēki, kuru hobijs ir Latvijas apceļošana. Brauciena laikā ikvienam bija iespēja uzzināt un ieraudzīt novada bagāto vēstures un dabas mantojumu.

Vēl līdz 2. oktobrim interesentiem ir iespēja piedalīties īpašajā Pierīgas Tūrisma asociācijas un zīmola “Exit Rīga” aktīvā tūrisma akcijā “EXIT RĪGA ripo” un apceļot Pierīgu ar vilcienu un velosipēdu. Pierīgas tūrisma asociācija sadarbībā ar Pierīgas pašvaldībām un „PostNos” izplānojusi četrus velomaršrutus apkārt Rīgai – no Babītes līdz pat Carnikavai, un divos no tiem iekļaujot arī Salaspils novado. Velopiedzīvojuma dalībniekiem pēc izlozes principa oktobra sākumā būs iespēja laimēt veikalu “Ceļotājs”, “Decathlon” un “Veloprof” sarūpētās balvas.

Jūlija sākumā Daugavas muzeja parkā notika Tirgus Doles muižā. Lai gan laiks bija tveicīgs, skaistajā Doles muižas parkā bija sabraukuši 65 tirgotāji – amatnieki un mājražotāji, piedāvājot savus izstrādājumus. Te darbojās arī bērnu aktivitāšu teltis, savus gardumus piedāvāja „RC Pica” 10 gadīgais picu meistars Renārs, kā arī „Lazanjas republika”, kas cienāja apmeklētājus ar itāļu ēdieniem.

Augustā sākumā Salaspils pilsētā un Doles salā tika uzstādīti kopumā seši jauni lielfromāta informatīvie stendi – kartes, kurās sniegta informācija par Salaspils novadu un Doles salas dabas parku, kā arī nozīmīgākajiem apskates objektiem, naktsmītnēm un ēdināšanas uzņēmumiem. Informatīvos stendus izgatavoja karšu izdevniecība „Jāņa sēta”.

Pašā augusta viducī – 13. un 14. augustā notika Mājas kafejnīcu dienas Ropažu un Salaspils novados ar devīzi “Piena upes ķīseļa krastos”, kurās Salaspils novads piedalījās jau otro gadu. Abos novados viesus uzņēma 13 mājas kafejnīcas, kuras kopumā apmeklēja ap 900 viesu. Salaspils novadu šajās Mājas kafejnīcu dienās pārstāvēja četras mājas kafejnīcas – “Doles cienasts”, “Stikla namiņš”, Salaspils “Mellenes ar pienu” un “Wakeline Summer Cafe”.

Pateicamies visiem Salaspils novada Tūrisma informācijas centra apmeklētājiem, kā arī mūsu organizēto pasākumu dalībniekiem! Aktīvā tūrisma sezona ir beigusies, taču mēs turpinām strādāt un darboties, un tūrisma dzīve Salaspils novadā nav apstājusies. Sekojiet informācijai Salaspils TIC mājas lapā www.visit.salaspils.lv.

Tāpat informējam, ka no 1. oktobra ir mainījies Salaspils novada Tūrisma informācijas centra darba laiks. Strādāsim no pirmdienas līdz piektdienai, no plks.t 9.00 līdz 17.30. Sestdienās un svētdienās Salaspils novada Tūrisma informācijas centrs būs slēgts.

Aicinām ņemt vērā, ka no 1. oktobra velonoma nedarbojas. Velosipēdi nodoti apkopei līdz nākamā gada aktīvās tūrisma sezonas sākumam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 TUKUMS: Vestarda Šimkus klaviermūzika TUMĒ Tukuma TIC
24.martā koncertu cikla "Klaviermūzikas pavasaris" ietvaros skanēs gaiša mūzika Vestarda Šimkus izpildījumā. Tā ir oriģinālmūzika, kas apkopota | Skatīt vairāk
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.79603004sec.