Marta Mackeviča: Glābiņš izsalkušiem atpūtniekiem – pludmales kafejnīca «Sauleskalns»

Marta Mackeviča, Travelnews.lv uzdevumā: Drīdža ezera krastā atvērtā kafejnīca “Sauleskalns”, kas piedāvā arī dažādus atpūtas kompleksa pakalpojumus – ūdens transporta līdzekļu un zviļņu nomu, būs lielisks glābiņš atpūtniekiem, kuri pēc saules un ūdens peldēm sajutuši izsalkumu. Ēdienkarte īpaši iepriecinās mazos atpūtniekus, kuri tur atradīs gan lielas saldējuma porcijas, gan frī kartupeļus un vistas nagetus. Ātras un gardas uzkodas, lai atkal var atgriezties pie vasaras prieku baudīšanas.

25 bildes

Maltīte ar skatu

Travelnews redakcija viesojās “Sauleskalnā” neilgi pēc kafejnīcas atvēršanas, kad dažādi teritorijas labiekārtošanas darbi vēl turpinās, tomēr kopējais iespaids bija ļoti pozitīvs. Vienkārši un gardi ēdieni, kafija un saldumi, kā arī dažādi atspirdzinoši dzērieni. Vienkārši un ērti iekārtota terase, no kuras var vērot ezeru un atpūtniekus. Vienīgais, kas nedaudz traucē baudīt maltīti, ir lapsenes, kuras vēlas baudīt saldos ēdienus ne mazāk kā atpūtnieki. Tiem, kas ar dzīvo dabu ir draugos, tas nebūs šķērslis, turklāt maltīti var baudīt ne tikai pie galdiņa, bet arī sēžot pašā ezera krasā.

Dažādas ūdens atrakcijas

Ja pirms vai pēc maltītes ir vēlme izkustēties, atpūtas komplekss piedāvā SUP dēļu nomu, ūdens velosipēdus, ūdens motociklus un dažāda veida laivas. Tāpat ir iespēja izbraukt pa ezera viļņiem piepūšamā atrakcijā, kas tiek vilkta aiz ūdens motocikla. Kā novēroja redakcija, atpūtnieku (īpaši dāmu) sajūsmas spiedzieni par šo atrakciju atbalsojas tālu ezerā.

Zviļņi tiem, kas dod priekšroku mierīgai atpūtai

Tie, kuriem aktīva atpūta neiet pie sirds, patiks pasauļoties ezera krastā. Šim nolūkam var iznomāt zviļņus vai iekārtoties uz līdzi paņemta pleda. Blakus pludmalei ir iekārtotas arī pārģērbšanās kabīnes, soliņi ar galdiņiem, kā arī vietas, kur atpūtnieki paši var nodoties grilēšanai.

Gaidīti gan lieli, gan mazi, gan četrkājainie

Vieta ir draudzīga ģimenēm ar maziem bērniem, kā arī četrkājainajiem mīluļiem. Kā novēroja redakcija, laivu braucienus izbaudīja arī daži astainie atpūtnieki. Tiesa, “Sauleskalna” atpūtas vieta vēl nav padomājusi par glābšanas vestēm tiem, kuriem ir četras kājas, bet gan jau viss vēl priekšā. Pagaidām pūkainajiem atpūtniekiem jāpaļaujas uz savām peldēt prasmēm, bet visiem pārējiem gan tiek piedāvāts arī drošības aprīkojums.

Pirmā restorāna pieredze pašiem mazākajiem

“Sauleskalns” varbūt nebūs piemērotākais tūrisma objekts augstas klases kulināro baudījumu cienītājiem, bet tā būs lieliska vieta ģimenēm ar bērniem, īpaši, ja atvases nav radušas pie sarežģītiem ēdieniem. Porcijas ir pieklājīga izmēra, maltītes gardas un noformētas kā mājās. Tā ir piemērota vieta, kur ģimene ar maziem bērniem var pakāpeniski radināt atvases pie kafejnīcām un restorāniem, jo brīvā pludmales atmosfēra neuzliek īpašus pienākumus sēdēt rātni un klusi. Īpaši patīkami apmeklēt “Sauleskalnu” siltākajās dienās, kad maltīti var apvienot ar peldi, tāpēc noteikti ieteicams ņemt līdzi peldkostīmi. Tā kā “Sauleskalnā” nav iespējams norēķināties ar karti (vismaz pagaidām), noteikti jāatceras par skaidro naudu.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57218194sec.