Tukumā «Durvīs» izstāde «-↑-»

No 3.jūlija līdz 12.augustam Mākslas galerijā “Durvis”, Tukumā, Brīvības laukumā 21, apmeklētājiem skatāma mūsu novadnieka, daudzsološā jaunā mākslinieka Jāņa Šneidera gleznu izstāde “-↑-”.

Mākslinieks Jānis Šneiders par izstādes koncepciju un darbiem: Mikelandželo teicis, ka viņa skulptūras jau gatavas, atrodoties neapstrādātā marmora gabalā, un viņam atliek vien nokalt lieko virskārtu, lai atklātu to, kas marmorā slēpies. Savā veidā ar šo pašu ideju esmu mēģinājis strādāt arī es. Uz gaiša pamata esmu radījis tumšu virskārtu un tad centies no tās atbrīvoties, veicot virsmā “iegriezumus” un noslaukot lieko, sniedzot iespēju baltajam pamatam caur spraugām atkal izlīst virspusē, tādējādi ļaujot ieraudzīt to, ko tiku zem tumsas apslēpis. Slēptais nāk gaismā. Izstāde ir arī trešais mēģinājums šos darbus parādīt plašākai publikai. Divas iepriekšējas reizes izstādi apmeklēt liedza epidemioloģiskie ierobežojumi.

Mākslinieks gleznu tapšanā izmanto gruntētu papīru un eļļas krāsas. Darbi tapuši autortehnikā, ņemot nost krāsu un atsedzot to, kas padarīts neredzams. Mākslinieka gleznas atstāj vietu iztēlei.

Jānis Šneiders (1995) ir dzimis un audzis Tukumā, mācījies Tukuma Mākslas skolā, absolvējis Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvis bakalaura grādu glezniecībā un šobrīd turpina studijas maģistrantūrā Vizuālās komunikācijas apakšnozarē. Tukuma Mākslinieku grupas biedrs, piedalījies grupas izstādēs un organizējis arī personālizstādes.

Mākslinieks 2020. gadā tika nominēts prestižajai Purvīša balvai par izstādi “Vieta” galerijā LOOK!, kā arī Berlīnē saņēmis prestižo Secco Pontanova fonda “Claus Micheletz – Preis 2020” balvu. 2019. gadā ieguvis Ziemeļvalstu un Baltijas gada labākā jaunā gleznotāja titulu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26209998sec.