Aktīvā atpūta aicina uz Tukumu

“Kal ratus ziemā, ragavas vasarā!”- vēstī latviešu tautas gudrība. Kamēr ziema te ir, te nav, laiks plānot, kā pavadīt laiku aktīvi. Ja ne tagad, tad drīz vien, nākot tuvāk pavasarim un vasarai, ir jābūt skaidram, kurp doties un ar ko nodarboties.

Kam patīk sports un aktīva laika pavadīšana, patiks Pauzera pļavās Tukumā, kur ir gan skeitparks, gan BMX riteņbraukšanas trase. Netālu arī Pilsētas parks un Kristapa Porziņģa basketbola laukums. Atliek vien pašiem paķert līdzi nepieciešamo ekipējumu!

Pilsētas centrā visa gada garumā Tukuma Ledus hallē var ļauties slidošanas priekam, bet Tukuma Golfa klubā vien pāris simts metru ikviens var iemācīties koncentrēties, būt precīzam un mērķtiecīgam.

Doties piedzīvojumu trasēs gan dienā, gan naktī, nodarboties ar alpīnismu mežā vai pilsētā, vairāku dienu izdzīvošanas spēles, orientēšanos un bezceļu ekspedīcijas piedāvā komandu saliedēšanas spēles “Notikumu raktuves”. Piedzīvojumu meklētājiem patiks arī pilsētalpīnisms, militārās spēles un ziemā, izdzīvošanas pārgājieni, ko piedāvā “X-UNIT”.

Izlūku gaitās vislabākie sabiedrotie būs “Latviešu strēlnieki Ķemeru purvos”, ar ko kopā ļauties vēstures izpētei un pārgājieniem gan dienā, gan diennakts tumšajās stundās, uzzināt vien retajiem zināmus vēstures stāstus par notikumiem, kas risinājušies tepat apkārtnes mežos un purvos.

Izglītojošus pasākumus un pārgājienus Lielajā Ķemeru tīrelī ar mērķi atklāt purvu burvību no cita skatu punkta un baudīt dabu palīdzēs “Purvu bridēji”, kas pa purvu soļo ar purva kurpēm. Neparasti vērot saullēktu vai saulrietu, sēžot laivās vai uz SUPiem, Ķemeru tīrelī piedāvā “Ozolaivas”.

Sportisko garu turēt mundru aicina arī pietukuma kempings “Sveikuļi”, kura teritorijā kopā ar bērniem var izspēlēt orientēšanās mācību spēli. Kino jau pats par sevi ir izklaidējošs, bet vieta, kurā piedzimušas dažādas pašmāju filmas ir apskates vērta, tāpēc kinopilsēta “Cinevilla” patiesi būs vieta, kurā uzņemt interesantas fotogrāfijas ar mīļāko filmu rekvizītiem.

Vislabākā vieta, kur iepazīties ar veikbordu vasarā un ar slēpošanu ziemā, ir atpūtas komplekss “Milzkalns”. Īpašu piedzīvojumu pēdām un acīm sniegs “Valguma pasaule”, kur ikkatru gaidīs arī “Mākslas taka mežā” ar tematiskajiem pastaigu lokiem un īpašo spoguļu labirintu.

Tādas viduslaiku aktivitātes kā loka šaušana mērķī vai šķēpmešana un cirvju mešana, kā arī pašam savas monētas izkalšana iespējama Jaunpilī, viduslaiku sētā “Niedru lija”.

Asākas izjūtas, jautrus nobraucienus ar rodeļiem garantē atpūtas komplekss “Zviedru cepure”, kura teritorijā ir iespēja arī vizināties zirga mugurā vai izbraukt īpašā trasē ar bagiju. Ja ceļš atvedis līdz Kandavai, bērniem būs iespēja novērtēt blakus Teteriņa ezeram izvietotās divu dažādu grūtības pakāpju virvju šķēršļu trases kokos. Lidojošo šķīvīšu spēli Kandavā baudīt piedāvā Disku golfs, bet ātruma cienītājiem patiks aizraujošie braucieni ar kartingiem Kandavas kartodroma trasē vai ar riteņiem un dēļiem Kandavas skeitparkā.

Lai arī lielu un populāru laivojamo upju mūspusē nav, iespējams, ģimenēm labākais laivošanas posms Abavas upē ir tieši Abavas senlejā (www.upesoga.lv). Jau esam dzirdējuši atsauksmes no pārgājienos gājējiem, ka Kurzemes skaistākie Mežtakas posmi ir tieši Tukuma apkārtnē (www.meztaka.lv), bet daudzveidīgākais un zivīm bagātākie posmi Jūrtakai ejami posmā no Mērsraga līdz Bigauņciemam (www.jurtaka.lv). Meža taku skrējēji Tukuma pusi, kurā dzimis “Stirnu buks”, iecienījuši apskriet no visām pusēm (www.stirnubuks.lv ).

Ar visiem Tukuma puses aktīvās atpūtas piedāvājumiem var iepazīties te: https://www.visittukums.lv/lv/Ko-darit/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55823994sec.