10.jūnijā Tukuma pievārtes mežos jau septīto reizi tiks izskriets “Vilkaču maratons”

"Vilkaču maratons" un jaunā atpūtas vieta "Āžu kalnā" Tukuma pievārtē ir radījuši lielu satraukumu un prieku aktīvās atpūtas cienītājos. Šis maratons, kas jau notiks septīto reizi, būs viens no grūtākajiem maratoniem Baltijas valstīs, jo dalībniekiem būs jāpieveic 42 kilometru garš ceļš pa Āžu kalna apvidus takām, kas ietver Krampju kalnu, Spīganu kalnu, Āžu kalnu un Vilkaču meža apli.

“Stirnu buks”, kas ir iemīļots taku skrējēju seriāls, piedzima tieši Āžu kalnā pirms 10 gadiem. Šī mistiskā kalna un tā apvidus nostāsti ir apkopoti Ralfa Kokina grāmatā "Kurzemes Vilkaču nostāsti". Nav šaubu, šis kalns ir kļuvis par svarīgu vietu “Stirnu buka” seriāla skrējējiem.

Rimants Liepiņš, Stirnu buka idejas autors un organizators, ir ļoti priecīgs par sadarbību ar AS "Latvijas valsts mežiem" un Tukuma novada pašvaldību. Viņš stāsta par jauno taku skrējēju “Stirnu buka” cilts zīmi, kas tiks uzstādīta Āžu kalna pakājē. Cilts zīme ir 3 metrus augsts ozolkoka bluķis, kas ir saņemts no "Latvijas valsts mežiem" un izveidots ar pieredzējušo LVM dabas parka koktēlnieku palīdzību. Šī cilts zīme kalpos kā nozīmīgs “Stirnu buka” pieturpunkts nākamajos gados.

Turklāt, "Latvijas valsts meži" un Tukuma novada pašvaldība izveidojuši arī labiekārtotu nojumi un ugunskura vietu visiem Āžu kalna apvidus baudītājiem, kas tikai papildina šīs vietas pievilcību. Tas nodrošinās papildu iespējas aktīvai atpūtai un mazajiem piknikiem dabā.

Bet tas vēl nav viss! Biedrība "Engures sportam" ir apņēmusies izveidot pastāvīgu taku tīklu Tukuma pievārtes mežos, kas savienos Vilkaču mežu ar Melnezera rekreācijas zonu, savienosies ar "Sveikuļu" meža takām un Šlokenbekas muižu, kas ir tuvākā piekļuve Milzkalnes dzelzceļa stacijai. Šī jaunā taku tīkla nosaukums ir "TukumSmukumTakas". Tās palīdz izveidot AS "Latvijas valsts meži" un Tukuma novada pašvaldība, kā arī SIA "Ginalas Latvija", SIA "Tikkurila" un biedrības "Engures sportam" draugi.

Lai atzīmētu šo sasniegumu, 13. jūnijā notiks nākamais trases posms "Melnezers-Sekļa ezers", kurā iekļautas "Sveikuļu" meža takas un Vella kilometrs. Šajā dienā notiks arī COK Silva labdarības pasākums "Sveikuļos", kurā ikviens ir aicināts piedalīties. Programmā ietilpst piecas orientēšanās distances un taku skriešana vai pastaigas šajā jaunajā "TukumSmukumTakas" posmā. Visi ienākumi no šī pasākuma tiks ziedoti Ukrainas jauno orientieristu nometnei Latvijā šī gada vasarā.

Tātad, aktīvo atpūtas cienītājiem ir daudz jaunumu un iespēju apmeklēt Tukuma pievārtes mežus. "Vilkaču maratons" un "Āžu kalns" piedāvā aizraujošus izaicinājumus, savukārt "TukumSmukumTakas" taku tīkls ļaus iepazīt dažādas ainavas un doties piedzīvojumos dabā.

Vairāk informācijas www.stirnubuks.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.29988909sec.