Dobeles TIC atskatās uz 2022.gadu tūrismā un prognozes 2023.gadam

Vērtējot aizgājušo gadu, secinām, ka tas ir bijis dažādām pārmaiņām un pārbaudījumiem bagāts. Ir mainījušies ceļotāju paradumi un, kaut arī cerējām, ka pērnais gads būs veiksmīgs, tomēr tā viss gluži neizrādījās. Iepriekšējo gadu  aizsāktās tendences saglabājās, ko izjutām uz zemo ārzemju ceļotāju skaitu un lielajām ceļotāju grupām. Vairākums tūristu ceļoja ģimenes, draugu lokā un nelielās grupās. Šis laiks iedeva stimulu censties pielāgoties izmaiņām, saprast tūristu vēlmes un strādāt pie tā, lai atrastu to ceļu uz tūristu plūsmām, kas bija pirms pandēmijas.

Visnotaļ veiksmīgs gads izrādījās Latvijas valsts mežu dabas parkam Tērvetē, kur apmeklētāju skaits ir sasniedzis pirmspandēmijas līmeni, kas apliecina, ka dabas parks Tērvetē jebkurā gadalaikā spēj iedvesmot un pārsteigt.

Nesezonā piedāvājām dažādus konkursus un aktivitātes, kurās varēja iesaistīties ikviens. No 2022. gada maija līdz 2023.gada februārim norisinās Zemgales Plānošanas reģiona organizētā akcija “Zemgale aicina”, kuras ietvaros tika piedāvāti dažādi tematiski cikli ar iespēju aktīvi atpūsties, baudīt dabu, izzināt Zemgales vēsturi, nobaudīt izcilākās garšas, kā arī ļauties burvīgām ziemas aktivitātēm.

Jūnijā devāmies pieredzes apmaiņas braucienā pie kolēģiem uz Lietuvu, lai apmainītos ar jaunākajiem tūrisma materiāliem, kā arī izrunātu aktualitātes un veicinātu savstarpējo sadarbību, kuru plānojam stiprināt arī šajā gadā.

Otro gadu pēc kārtas ikviens tika gaidīts “Mājas kafejnīcu dienās”.  Dobeles novadā, pašā vasaras vidū, jūlija mēnesī, kopā piedalījās un ciemos viesus pie sevis uzņēma 11 mājas kafejnīcas, kas neskatoties uz visai lietainiem laikapstākļiem, pasākumu aizvadīja uz gandarījuma nots ar vēlmi startēt un piedalīties arī šogad.

Mums ir ļoti svarīgi novada tūrisma uzņēmēji, tādēļ gadā ieplānojām divas lielākas tikšanās, lai visi tiktos klātienē un izrunātu gan paveikto, uzzinātu jaunumus, kā arī sekmīgāk strādātu pie sadarbības stiprināšanas.  Pavasarī noorganizējām tūrisma sanāksmi, kurā saņēmām arī pozitīvu atgriezenisko saiti un prieku par klātienes tikšanos pēc diviem ierobežojuma gadiem, savukārt, rudens tikšanās laikā, kas notika Tērvetē “Zoltners” konferenču zālē, koprades darbnīcā likām kopā idejas, kā arī pārrunājām sev aktuālas tēmas, lai spētu jaunajā 2023.tūrisma sezonā visi strādāt vēl produktīvāk un sekmīgāk, saredzot iespējas jaunu produktu realizēšanā. Bez jau pieminētajām lietām, kā laba ikgadēja tradīcija ir tūrisma uzņēmēju apciemošana klātienē un sadarbības iespēju modeļu izrunāšana privātākā gaisotnē, kas ne vienmēr izdodas, esot visiem kopā lielākā pulkā. Uz rudens pusi, kā pateicību tūrisma uzņēmējiem par iesaisti un veiksmīgo sadarbību, noorganizējām pieredzes apmaiņas braucienu uz Kuldīgas pusi, lai smeltos idejas un iedvesmu savu mērķu realizēšanā.

Septembra mēnesī Auce saņēma dāvanu – iznāca Auces un apkārtnes tūrisma video, kurš ikvienam pieejams noskatīšanai Dobeles novada TIC youtube.com kontā. Šogad plānots aptvert citu novada reģionu – Tērvetes pusi un parādīt tās puses ievērojamākās apskates un atpūtas vietas.

Dobeles novada iepazīšanai tapis audiogids, kurā par Dobeles pilsētu dzirdēsiet 15 aizraujošus stāstus, savukārt par Auces pilsētas un Tērvetes ievērojamākām vietām -  katrā pa 9 audio ieraksti. Audio gidā iekļauti stāsti par nozīmīgākajiem apskates objektiem — kultūrvēsturiskām ēkām, pieminekļiem, dabas un vides objektiem kopumā četrās valodās. Audiogids būs pieejams www.visitdobele.lv, pie kura šobrīd notiek intensīvi darbi satura veidošanā.

Novembra mēnesī Dobeles novadā viesojās tūrisma jomas speciālisti ( tūroperatori un tūristu gidi) no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Šādu vizīšu mērķis ir veicināt Dobeles novada atpazīstamību un tās tik dažādo, gan lielo, gan mazo  tūrisma uzņēmēju piedāvājuma veiksmīgāku iekļaušanu apritē un to atpazīstamības veicināšanu, kā arī tiešā veidā parādīt potenciālos objektus, kas varētu tikt iekļauti kādā no tūroperatoru maršrutiem un organizētajām ekskursijām. Vizīte bija labs piemērs arī veiksmīgai tūrisma nozares speciālistu, uzņēmēju un pašvaldības sadarbībai.

Jauno 2023. gadu uzsākam ar jaunām idejām un sev nospraustiem mērķiem. Vēlamies šogad strādāt aktīvāk, mērķtiecīgāk, uzsvaru liekot sadarbībai ar tūrisma pakalpojuma sniedzējiem novadā un sava redzesloka paplašināšanu ideju un darbu realizācijā. Jauno tūrisma sezonu iesāksim ar savu tūrisma lapu www.visitdobele.lv, kurā centīsimies savu novada tūrisma piedāvājumu padarīt uzrunājošu un saistošu ikvienam lapas lietotājam.  Lai visiem tūrisma pakalpojuma sniedzējiem ir veiksmīgs, tūristiem bagāts gads, kā arī ikvienam mūsu novada viesim vēlam labu atpūtu un pašas jaukākās atmiņas par viesošanos Dobeles novadā un, protams, vēlmi atgriezties!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.87044501sec.