Preiļu pilī pabeidz otrās kārtas būvdarbus

Preiļu pils ir pašvaldības īpašums un nākotnē šī ēka ir paredzēta kā publiski ikvienam pieejama. Pilī būvdarbi notiek kopš 2017. gada.

2019. gada decembra beigās Preiļu pils otrās kārtas būvdarbi tika pieņemti un akceptēti Preiļu novada būvvaldē. Protams, pils vēl nav īsti gatava uzņemt ciemiņus, kā mums tas ir ierasts, tomēr esošais progress ir redzams. No pirmās kārtas būvdarbiem līdz 2018. gadam tika atjaunots jumts, sakārtota "pelēkā" apdare ārsienu fasādei. Uz 2019. gada beigām, saskaņā ar projektu SAM 5.5.1. "Rīteiropas vērtības", pilī ir veikti vairāki rekonstrukcijas darbi – uzstādīti visi pils logi un durvis, veikta bēniņu siltināšana, žāvētas ēkas ārsienas no iekšpuses un veikta to daļēja siltināšana. Kā arī veikta no iekšpuses ārsienu un ailu atjaunošana. Protams, pabeidzot būvdarbu otro kārtu, pils vēl nav pilnībā gatava ekspluatācijai. Šobrīd ir iesniegti projektu pieteikumi nākamajām pils atjaunošanas aktivitātēm un rekonstrukcijas kārtām, atliek vien gaidīt un cerēt uz atbalstu, kas palīdzētu veiksmīgi turpināt iesāktos rekonstrukcijas darbus.

Preiļu pils atjaunošanas būvdarbi notika, pateicoties ERAF projekta Nr.5.5.1.0/17/I/007 «Rīteiropas vērtības» īstenošanas 5.5.1. specifiskā atbalsta mērķa «Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus» aktivitātēm. Tādējādi, saglabājot kultūras pieminekļa autentiskumu un veidojot jaunus pakalpojumus katrā atsevišķajā objektā, projekta īstenotāji paredzējuši stiprināt Latgales kā tūrisma galamērķa pievilcību.

Projekta "Rīteiropas vērtības" vadošais partneris ir Daugavpils pilsētas dome (projekta iesniedzējs) un sadarbības partneri – Daugavpils novada dome, Krāslavas novada dome, Ludzas novada pašvaldība, Preiļu novada dome un Aglonas bazilikas draudze Aglonas novadā. Projekta mērķis ir saglabāt un attīstīt nozīmīgu kultūras un dabas mantojumu Latgalē ar augstu simbolisko vērtību un devumu vietējās, nacionālās un eiropeiskās identitātes stiprināšanai, kā arī attīstīt ar to saistītos pakalpojumus ilgtspējīgai ekonomiskās izaugsmes veicināšanai reģionā. Kopumā, projekta noslēgumā, tiks atjaunoti 6 valsts nozīmes kultūras pieminekļi Latgalē. Kopējā līguma summa 6 454 208 eiro, tai skaitā ERAF līdzfinansējums 4 695 000 eiro. Projekta īstenošanas laiks ir 48 mēneši: 2018. gada marts – 2022. gada marts.

Būvdarbus Preiļu pilī veica SIA "Preiļu celtnieks", kas tika izvēlēts iepirkumu procedūras rezultātā. Būvuzraugs J. Rapša (SIA "RANGE") un autoruzraugs arhitekte M. Mihailova (SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa").

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52394009sec.