Jūlijā sāksies piektais starptautiskais glezniecības plenērs

Viļakas novada dome, no 01.07.2021. saistību pārņēmēja Balvu novada dome, sadarbojoties ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru un kuratoriem Māri Čačku un Elitu Teilāni no 2021.gada 12. līdz 23.jūlijam organizēs “5. Starptautisko glezniecības plenēru “Valdis Bušs 2021”.

Jubilejas plenēra laikā tapušo darbu izstādi atklās 22.jūlijā plkst. 16.00, Viļakas novada muzeja izstāžu zālē, Klostera ielā 1, Viļakā. Plānots, ka plenērā piedalīsies seši mākslinieki. Plenēra starptautiskās žūrijas izvēlētie mākslinieki savu dalību plenērā ir apstiprinājuši. Plenērā piedalīsies mākslinieki no Latvijas, Lietuvas un no tuvējām Eiropas Savienības valstīm. Plenērs notiks ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus.

Plenēra noorganizēšana un izstādes izveidošana ir mūsu apzināšanās, ka Valda Buša atstātais mantojums ir nozīmīgs Latvijas un pasaules mērogā. Mēs vēlamies to saglabāt, darīt pieejamu un lepoties ar to. Mēs apzināmies savu atbildību mantojuma saglabāšanā un nodošanā nākamajām paaudzēm, ieinteresējam vietējos iedzīvotājus novērtēt novada unikalitātes. Jo tieši šajā pusē: Viļakas novada Susāju pagasta Pokševas ciemā ir uzsācies izcilā latviešu ainavu meistara Valda Buša dzīves ceļš.

Četru gadu laikā starptautiskajā glezniecības plenērā “Valdis Bušs” ir piedalījušies dalībnieki jau no 16 valstīm: Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Spānijas, Ungārijas/Rumānijas, Slovākijas, Nīderlandes, Polijas, ASV, Austrālijas, Indonēzijas, Lielbritānijas, Vācijas, Austrijas, Norvēģijas.

Kolekcijā Latgales ainava ir atspoguļota ar četru kontinentu – Eiropas, Āzijas, Austrālijas un Ziemeļamerikas - gleznotāju acīm. Dalībniekiem plenēra laikā ir iespēja apvienot savos darbos plenēra laikā gūtos gan personiskos, gan dabas rosinātos pārdzīvojumus. Darbi atainos katra plenēra dalībnieka atšķirīgo māksliniecisko rokrakstu un skarto tēmu daudzveidību. Kopā četros gadus kolekcijā ir iekļautas 75 gleznas. Šogad kolekciju papildinās vismaz 12 jaunas gleznas.

Realizētais projekts ir būtiska sadarbības platforma, veidojot mākslas procesu tīklojuma paplašināšanos, nodrošinot Latgales kā kultūras telpas atpazīstamību un vietu starptautiski nozīmīgu mākslas projektu norisei. Pateicoties šim projektam, tiek atdzīvināta un celta godā gleznotāja Valda Buša piemiņa un popularizēta glezniecība Latgales reģionā un veicināta Viļakas atpazīstamība.


SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57537699sec.