Līvānu pašvaldības pārstāvis par tūrismu aizvadītajā 2021. gadā un gaidāmajiem jaunumiem

Travelnews.lv, sākoties jaunajam gadam, vaicā Latvijas pilsētu un novadu tūrisma informācijas centriem piecus jautājumus. Šoreiz atbildes uz tiem sniedz Līvānu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas Sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Vaivods.

1.    Kādus jaunus tūrisma pakalpojumus, objektus un produktus piedāvāsiet Latvijas un ārvalstu ceļotājiem 2022.gadā?

2022.gads vēl tik tikko ir iesācies, tomēr daudzas neskaidrības un nenoteiktība joprojām saglabājas,  tāpēc daudzas ieceres būs atkarīgas no epidemioloģiskās situācijas Latvijā un tuvējās kaimiņvalstīs.

Ir vairākas ieceres 2022.gadam, bet par tām informēsim, kad tām būs skaidrākas aprises.

Tāpēc aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai tīmekļvietnē www.visitlivani.lv un facebook.com/LivanuTIC kā arī portālā www.travelnews.lv.

2.    Kā vērtējat no tūrisma viedokļa aizvadīto 2021.gadu?

Tūrisma nozarei šis ir bijis viens no smagākajiem gadiem - COVID-19 pandēmija, epidemioloģiskie ierobežojumi, ceļošanas ierobežojumi. Tas viss ir būtiski ietekmējis gan vietējo, bet jo īpaši ārvalstu tūristu plūsmu. Sekas izjūt ne vien tūrisma objekti, bet arī viesnīcas un ēdināšanas uzņēmumi.

Tā piemēram Līvānu stikla un amatniecības centra vadītāja Ilze Griezāne par 2021.gadu saka: “Gads Līvānu stikla un amatniecības centrā bija salīdzinoši mierīgs. Sakarā ar valstī noteiktajiem ierobežojumiem apmeklētājiem atvērti bijām tikai no 01.06.2021. Neskatoties uz to mūs ir apmeklējuši 3470 apmeklētāji, kas pārsvarā bija Latvijas iedzīvotāji – galvenokārt ģimenes ar bērniem.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem tas ir būtisks kritums. Ar cerību gaidām jauno tūrisma sezonu, kurā esam gatavi piedāvāt divas brīnišķīgas ekspozīciju zāles “Amatnieki Latgalē 19.-20.gs.”,  “Līvānu stikla muzejs” , stikla pūšanas darbnīcu, kas mums joprojām ir ļoti aktuāla, mainīgas izstādes un suvenīru veikaliņu. Esam pievienojušies projektam “Skolas soma”, lai mūs varētu apmeklēt skolēni. Ceram uz jauniem projektiem par kuriem noteikti informēsim.”

3.    Vai novadu reforma 2021.gadā kaut kādā veidā ir ietekmējusi tūrisma dzīvi novadā un pilsētā?

Līvānu novads bija viens no nedaudzajiem novadiem, kuru neskāra 2021.gada administratīvi teritoriālā reforma, tāpēc arī uz tūrisma dzīvi novadā tas nav atstājis ietekmi.

4. Kādi galvenie uzdevumi vai darbi tiek plānoti 2022.gadā, lai uzlabotu tūrisma infrastruktūru un ceļotāju labsajūtu?

2021.gadā tika palaista jaunā Līvānu novada tūrisma lapa www.visitlivani.lv, bet uz 2022.gadu ir paredzēts to padarīt pieejamu arī angļu un krievu valodās.

2022.gada 1. martā darbu uzsāks Līvānu novada pašvaldības iestāde “Kultūras, tūrisma un sporta pārvalde”, kas apvienos par kultūras, tūrisma un sporta jomām atbildīgās iestādes vienotā komandā un redzējumā par novada attīstības prioritātēm. Tas noteikti arī tūrisma jomas koordinācijā un piedāvājumā būs būtisks ieguvums.

5. Kāds būtu jūsu vēlējums tūrisma zinu portālam Travelnews.lv un Latvijas ceļotājiem 2022.gadā?

Lai 2022.gadā atkal būtu iespējams izbaudīt ceļot prieku tuvākos un tālākos ceļojumos!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.55530095sec.