7 idejas tavām brīvdienām Smiltenes novadā

1) Raunas veselības taka - sāc savu ceļojumu pie tilta pār Raunas upi un dodies skaistā, mierīgā un ar skaistiem dabas skatiem apveltītā pastaigā. Iespējams, ka tu spēsi satikt velnu, kurš mīt velnalā, pieveikt daudzos pakāpienus dzirnavgravā, izšūpot sevi "Sapņotavā" un sadzirdēt Raunas upes tecējuma stāstu.

2) Ienirsti ķiploku pasaulē kopā ar Raunas Ķiploks un smelies idejas, kā ķiplokam piešķirt pievienoto vērtību.

3) Raunas Ceplis tevi iepazīstinās ar māla trauka dzīves ciklu, sākot ar māla iegūšanu, līdz pat gatavam produktam. Iepriekš piesakoties, varēsi ķerties klāt radošiem darbiem - trauku veidošanai un izdzīvot keramiķa sapni.  

4) Lai dzīslās ierit azarts un sacensību gars, dodies aizraujošā kartinga braucienā Sporta un atpūtas komplekss "Teperis". Kartinga trasē gūsti emocijas un esi līderis!  

5) Saulīte arvien vairāk piepilda mūsu organismus ar D vitamīnu un, kad paliek silts, prāts un dvēsele vēlas veldzēties pie un uz ūdens. Smiltenes pilsētā Annes Laivas piedāvā SUP dēļu, katamarānu un laivu nomu. Izvēlies sev piemērotāko aktīvās atpūtas līdzekli un dodies iepazīt Tepera ezeru!  

6) Ja sirdij tuva vēsture un vēlies uzzināt medicīnas pirmsākumus Smiltenes novadā, aicinām doties uz Smiltenes novada muzejs Mēru muižā. Muiža ar savu dvēseli un stāstu, kas apbur no pirmā acu skatiena. Vieta, kurā ir saglabājies muižas gars. Muižai blakus turpina augt un kuplot Mēru dižozols. Vai zini cik cilvēku nepieciešmas, lai ozolu "samīļotu"? Noskaidro to!  

7) Kāda saistība teicienam "Prieks rodas kūkās" ar Smiltenes novadu? Vistiešākā - dodies pie Atpūtas bāze "Slīpi" saimniecēm un piesakies uz gardām un garšas kārpiņu gavilējošām radošajām lauku toršu cepšanas darbnīcām! Kūkas vienmēr uzlabo garastāvokli!

Ja izpildīsiet šo nedēļas nogales plānu, tad noteikti ir nepieciešami enerģijas rezervju atjaunošanas pasākumi:

Raunā vari paēst kafejnīcā JAUNĀ RAUNA, palikt pa nakti Hostelis Nr.2 (rezervē ātri, jo brīvie datumi sarūk gaismas ātrumā), naktsmītnes Raunas apkārtnē piedāvā arī Viesu nams "Jaun-Ieviņas" un Drustu pusē DiDille.

Smiltenes pilsētā remdē izsalkumu Trīs pipari un kūkas, RE Kebabs Smiltene, Pasēdnīca, Park Hotel "Brūzis".

Rezervē naktsmītni Vilks un Briedis, Kaktuss apartamenti, Viesu nams ''Oāze'' .

Par naktsmītņu pieejamību interesējies, sazinoties ar to īpašniekiem.

 Vairāk par atpūtas iespējām Smiltenes novadā meklē mūsu mājaslapā www.visit.smiltenesnovads.lv, nāc ciemos uz kādu no mūsu tūrisma informācijas centriem Raunā - Valmieras iela 1A, Smiltenē - Dārza iela 3, Virešos - Vecvireši, Virešu pagasts (Virešu pagasta pārvalde), vai zvani.

Tiekamies Smiltenes novadā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.03172088sec.