Izbaudi vasaru Smiltenes novadā!

Nedeļas nogale jau klauvē pie durvīm un nav ideju kā tās pavadīt, lai piepildītos ar jaunām emocījām? Ieskaties zemāk, mūsu sagatavotajā piedāvājumā, un gūsti jaunus iespaidus un enerģiju jaunam darba cēlienam!  

Vasaras saulgrieži jau aizvadīti, taču Smiltenes Stonehenge vēl joprojām ir iespējams doties skaistā pastaigā, kur acis un dvēseli priecēs rudzupuķu lauks. Paņem sev līdzi daļiņu vasaras un sagaidi saulrietu - tas ir katras minūtes vērts!

Dodies piedzīvojumā ar elektromobili “Līvens”, kas Smiltenes pilsētas iedzīvotājiem un viesiem piedāvā iespēju doties skaistā, izzinošā un izklaidējošā braucienā, iepazīstot Smiltenes pilsētas dabas sniegto burvību un klausoties stāstos par Smiltenes muižas kādreizējā īpašnieka firsta Paula Līvena dzīvi, viņa ieguldījumu Smiltenes pilsētas attīstībā un atstāto kultūrvēsturisko mantojumu.

Sajūti saikni ar vēsturi, dodoties maršrutā "Dižgaru ceļš", kur Virešu pagasta novadpētniecības centrā "Mājvieta" uzzināsi Kornēlijas Apškrūmas stāstu, Gaujienā dvēseles stīgas aizraus Jāzepa Vītola muzejs "Anniņas" stāstījums un, iepriekš piesakoties, iespējama tikšanās ar "pašu" komponistu. Vēlāk vari izspēlēt savas sajūtas uz 8 lielformāta mūzikas instrumentiem, kas izvietoti Gaujienas muižas parkā! Tālāk ceļš vedīs uz Trapenes pagastu, kur būs iespēja ieraudzīt vienu no garākajām lapegļu alejām Latvijā. Vai zini, cik lapegļu slejas alējā? Mēģini saskaitīt! Trapene ir arī dzejnieka Ojāra Vācieša bērnības zeme, kur Trapenes novadpētniecības centrā var uzzināt viņa dzīves gājumu un klausīties dzeju, paša dzejnieka izpildījumā. Savukārt skaistajā Apes pilsētā ir jāpiestāj pie Elīnas Zālītes memoriālās mājas, kur  vienā ekspozīcijā būs iespēja uzzināt par rakstnieces dzīvi un daudzpusīgo daiļradi, savukārt otra ekspozīcija interaktīvi iepazīstina ar Apes vēsturi un ļaus piedalīties tādās aktivitātēs kā vēžošana un eglītes rotāšana ar baronu atvasēm!

Pēc garīga piepildījuma var rast skaistu, interesantu un veldzējošu aktivitāti pie Bilskas ezera. Koka laipu dabas taka vijas gandrīz ap visu Bilskas ezeru, tās kopējais garums aptuveni 1km vienā virzienā. Dodoties pastaigā, priecēs gan ezera ainavas, gan arī purvainā mežmala. Takā izvietotas atpūtas vietas ar soliņiem un šūpoles. Netālu no stāvlaukuma ierīkota labiekārtota peldvieta, piknika vieta, pludmales volejbola laukums, kā arī aptuveni 56m gara baskāju taka.

Kolekcijas dārzs Raunā piedāvā patstāvīgi vai gida pavadībā apskatīt dārzu – kolekciju, iegūt zināšanas par dažādiem augiem. Pašlaik var paspēt sasmaržot pilnu krūti ar jasmīniem!

 Z/s Mežnoras tiek audzētas vasaras un rudens avenes, nelielās platībās arī zemenes uz lauka un segtās platībās, siltumnīcā. No savā dārzā audzētajām ogām (upenes, jāņogas, ķirši, zemenes u.c.) tiek gatavots mājas vīns. Piedāvā ekskursijas ar degustāciju un iespēju iegādāties mājas vīnu. Dodies ciemos iegādāties garšīgas, smaržīgas un tīrā vidē audzētas zemenes!

Nu ko, nedēļas nogales plāns gatavs! AIZIET!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55103397sec.