Raunas viduslaiku pils saņem starptautisku atzinību

20. oktobrī Raunas viduslaiku pils (Smiltenes novads) saņēma Eiropas kultūras tūrisma tīkla (ECTN – European Cultural Tourism Network) apbalvojumu par pieteikumu kategorijā “Viduslaiku mantojums un arheoloģija”. Uzvarētāji tika paziņoti piecās kategorijās un Raunas viduslaiku pils bija vienīgais finālists savā kategorijā un vienīgais dalībnieks no Latvijas starp konkursa finālistiem.

Apbalvošanas ceremonija norisinājās Horvātijā, Krkas pilsētā, kur tika organizēta 15. starptautiskā tūrisma konference ar galveno tēmu “Eiropas tūrisma restarts, izmantojot kultūras mantojumu un digitalizāciju”. Uz konferenci un pēc balvas devās pieteikuma iesniedzējas – Raunas muzeja vadītāja Ieva Plētiena un Smiltenes novada tūrisma jomas vadītāja Marta Vika.

Pēdējo divdesmit gadu laikā Raunas viduslaiku pils piedzīvojusi vērienīgas pārmaiņas. No nezināmas vietas, kas ieaugusi kokos un paslēpusies no apkārtējo acīm, tā kļuvusi par vienu no Vidzemes reģiona un Latvijas tūrisma galamērķiem un Raunas kultūrvēsturiskā mantojuma centrālo elementu. Pēdējo trīs gadu laikā, neskatoties uz Covid-19 radītajiem ierobežojumiem, Raunas viduslaiku pilī īstenotas un uzsāktas īstenot vairākas aktivitātes, kas veicinājušas Raunas viduslaiku pils kā labās prakses piemēra attīstību viduslaiku mantojuma saglabāšanas, pētniecības un popularizēšanas aspektos.

Eiropas kultūras tūrisma tīkls (ECTN) ir vienīgais Eiropas tīkls kultūrtūrisma attīstībai un veicināšanai. Mērķis ir panākt augstu sadarbības līmeni starp biedriem kultūrtūrisma jomā un izveidot ciešu sadarbību ar Eiropas Savienības institūcijām un citām starptautiskām organizācijām, tīkliem un valsts iestādēm visā pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59533095sec.