LATVIJA | Aizkraukle

Aizkraukles novads: Nedēļas nogalē tiksimies Skrīveros

Aizkraukles novada svētkus un Dziesmu un deju svētkus 2023.gada 10. un 11. jūnijā ieskandinās Skrīveros. Te paredzēta svētku programma dažādām paaudzēm, skaisti koncerti un tikšanās skolā, bet vakara izskaņā dzirdēsim Intara Busuļa koncertu. Savukārt svētdien paredzēta Skrīveru Tūrisma informācijas centra atklāšana un velopārgājiens tvīda un Čaka noskaņās.

Svētku “Satiekamies Skrīveros!” programma
10. jūnijā
• 11.00 pie Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas – “Ieskandinot vasaru”. Skolas audzēkņu, absolventu un pedagogu koncerts, radošās darbnīcas lieliem un maziem, rotaļas un danči.
• 12.00 – 15.00 ābeļdārzā pie Skrīveru kultūras centra – dažādas lielās spēles, sporta aktivitātes lieliem un maziem “Esi sportiņā”. Stacijas “Kaķene”, “Golfdarts”, “Galda labirints” un citas lielformāta spēles nodrošinās “Arturo Games”. Ieeja – bez maksas.
• 12.00 pie kultūras centra – amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Tam pieteikušies medus, pinumu, rotu, tekstilizstrādājumu, rožu, vīna, konditorejas, saldējumu un kūpinājumu tirgotāji. Amatnieki, zemnieki un mājražotāji tirgum vēl var pieteikties, zvanot pa tālruni +371 65197244 vai +371 26357137.
Tirgus laikā darbosies piepūšamā atrakcija (par maksu).
Kultūras centrā skatāma mākslinieces Neonillas Medvedevas gleznu izstāde “Pavasaris Parīzē”. Neonilla ir klasiskās un ainavu glezniecības jaunās paaudzes māksliniece. Balstoties uz akadēmisko zīmējumu un gleznojot ar eļļu uz audekla, māksliniece kultūras pirmtēlus savieno ar mūsdienu cilvēka sajūtām.
A. Upīša Skrīveru vidusskolas stadionā
• 15.00 – svētku atklāšana. Skrīveru kultūras centra tautas mākslas kolektīvu un viesu deju kopu koncerts “Raibā pasaule”. Piedalās Skrīveru kolektīvi – bērnu ansamblis, koris “Dīvaja”, ansamblis “Ferrovia”, deju kopa “Aiva”; viesi – deju kolektīvs “Kvēlziedes” no Daudzeses, līnijdeju kolektīvs “Balzāms dvēselei” no Seces un “Jautrās vecmāmiņas” no Aizkraukles.
• 16.30 – pūtēju orķestra “Skrīveru taurētājs” koncerts “Viegli – pa jokam…”.
• No pulksten 15.00 pie stadiona darbosies A. Upīša Skrīveru vidusskolas Ekopadome un Skrīveru jauniešu centra “Zaļajā pagalmā” notiks dažādas radošās darbnīcas. Varēs uztaisīt Zero Waste iepakojumu, izveidot dizaina šķīvi, piešķirt jaunu dizainu vecajam T-kreklam (līdzi jāņem vienkrāsainu T-kreklu) un pārstrādāt makulatūru jaunā dizaina papīrā.
• “Zaļā pagalma” teltī norisināsies “School&Cool” – diskusijas ne tikai ar un ap jauniešiem, bet par visu, kas viņiem ir aktuāls un nepieciešams, lai Skrīveros var augt zaļi un krāšņi. Uzklausīsim un atbalstīsim jauniešu idejas, sadarbosimies, dalīsimies pieredzē, paskatīsimies uz lietām no cita skatpunkta.
• 17.00 – deju kolektīvu koncerts “Brālīt’s māsu dancot veda”. Piedalās 1. - 4. un 5. - 9. klases deju kolektīvi “Susuriņi”, jauniešu deju kolektīvs “Dižsusuri” un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Dzēse”.
• 18.00 – Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas koncerts “Kur sapņi un atmiņas kopā vijas”. Piedalās 4. - 9. klases koris, zēnu ansamblis, Ziedoņa Puķīša vadītais saksofonistu ansamblis, Anna Bidiņa un Adrians Grīnvalds.
• 19.00 – 21.00 – tikšanās skolā. Atmiņu stunda absolventiem. Būs iespēja izstaigāt skolas telpas, aplūkot radošo darbu izstādes, tikties ar skolotājiem un skolasbiedriem, kavēties atmiņās.
• 21.00 – Intara Busuļa un Abonementa orķestra koncerts. Koncertā muzicēs arī Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Kaspars Grigalis, Edvīns Ozols, Māris Jēkabsons, Vineta Elksne, Karīna Tropa un Alise Kante-Onzule.
Biļetes uz koncertu var iegādāties Skrīveru kultūras centrā (skaidrā naudā), “Biļešu paradīzes” kasēs un arī stadionā pirms koncerta. Biļešu cena – 20 eiro; bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez maksas. Koncerta biļete būs derīga arī uz balli.
• 23.00 – nakts balle ar grupu “Pipari”. Grupā skan akustiskā ģitāra, solo ģitāra, basģitāra, taustiņi, bungas un trompete, un “Pipari” var spēlēt visu – no šlāgera līdz rokam, lai katrs var kārtīgi izballēties. Ieeja tikai uz balli – 5 eiro.

No pulksten 12.00 līdz 18.00 būs slēgta satiksme A. Upīša ielā no Kastaņu līdz Sporta ielai un Sporta ielā no Liepu līdz Daugavas ielai.

Pasākuma laikā laukumā pie skolas sporta zāles darbosies bufetes.

Cienot vienam otru, pasākuma laikā stadionā lūgums neienest stikla taru, nevest suņus un nepārvietoties ar velosipēdiem un skrejriteņiem.

11. jūnijā
• 13.30 Daugavas ielā 85 – Skrīveru Tūrisma informācijas centra atklāšana. Svinīgas uzrunas, lentas griešana, svētku kūka, sarunas neformālā gaisotnē un pārsteigumi.
• Pēc pasākuma – velopārgājiens tvīda stilā “Čaks. Milda. Ceriņi”.

Jaunjelgavā, zem ceriņiem, Aleksandrs Čaks ticies ar savu mūzu un mīlestību Mildu Grīnfeldi, kura dzīvoja Jaunjelgavā. Šo tikšanos dzejnieks attēlojis savā dzejolī, kas publicēts dzejoļu krājumā “Iedomu spoguļi”.
Velopārgājiena maršruts: Skrīveru Tūrisma informācijas centrs – kuģītis “Balta kaza”(šoseju A6 pie Klidziņas šķērsosim pa tuneli; pārcelšanās pār Daugavu uz Jaunjelgavu) – Jaunjelgava – kempings “Pie Daugavas.
Dalībniekiem līdzi ņemt groziņu, lai kempingā “Pie Daugavas” baudītu mūziku, Aleksandra Čaka dzeju un romantisku atmosfēru piknika gaisotnē. Īpaši cildināti tiks brauciena dalībnieki, kas būs tērpušies trīsdesmito gadu – Čaka laika – stilā.

Atpakaļceļš uz Skrīveriem no kempinga “Pie Daugavas” tiks nodrošināts ar kuģīti “Balta Kaza”.

Velopārgājienu organizē biedrība “Daugavas abi krasti”. Neskaidrību gadījumā zvanīt pa tālruni +371 65197244 vai +371 29475005.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48522401sec.