LATVIJA | Bauska

Bauskas novada svētki jau šajā nedēļas nogalē

4. jūnijā ar stipru devīzi „Zem zelta ozola zariem” Bauskas Pilskalna parka estrādē notiks pirmie apvienotā Bauskas novada svētki.

Svētki plkst. 12.00 sāksies ar amatiermākslas, uzņēmumu un iestāžu kolektīvu, interešu apvienību, iedzīvotāju grupu un nevalstisko organizāciju pulcēšanos svētku gājienam, kas plkst. 13.00 no Korfa (Karpa) dārza vīsies līdz pat Pilskalna estrādei. Gājiena dalībnieki aicināti padomāt par sava kolektīva noformējumu, atraktivitāti, lai gājiens pa Bauskas ielām, kā upe rotādamās un čalodama, aizvītos līdz pat Mēmeles un Mūsas satekai.

Estrādē, divās norišu vietās, svētku koncerts tiek veidots, iesaistot dažādu paaudžu amatiermākslas dziedošus, dejojošus un spēlējošus kolektīvus un solistus, kā arī tiek domāts par dažādām sporta un bērnu aktivitātēm, lai ikviens atrastu sev ko interesantu.

Svētkos būs iespēja satikties, varbūt atkal redzēties vai no jauna iepazīties dejotājiem, dziedātājiem, spēlētājiem un arī skatītājiem, kas kādreiz jau izjutuši un baudījuši kopējus Dziesmu un Deju svētkus Bauskas pils pakājē un bijuši kā vienas “ģimenes” kolektīvi.

Ir pagājuši divi “klusēšanas” gadi, kuros katrs kolektīvs “mēģināja”, kā nu kurš prata un varēja. Tomēr šis laiks ir arī apliecinājis, ka nekur nav zudis visā pasaulē atzītais: latvieši ir dziedātāju un dejotāju tauta. Tas ir absolūts pierādījums, ka mērķtiecība un kopdarbība stiprina un apliecina sabiedrības nacionālo un kultūras identitāti, lolo un sargā šo mūsu latvisko tradīciju.

Bijusī Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde Latvijas Kultūras kanonā rakstījusi: “Šī Latvijā izauklētā tradīcija ir paraugs, kā maza nācija spējusi veidot, attīstīt, nosargāt savas tautas nacionālās vienotības un identitātes ideju vairāk nekā gadsimtu ilgā laika posmā. Tradīcijas pamatā ir spēcīga un paaudzēs pārmantota visaptveroša koru kustība un kopdziedāšanas tradīcija, tautas dejas, instrumentālās un tautas mūzikas tradīcijas, tautas māksla, amatniecība, folkloras kustība un daudz citas cilvēka radošā gara izpausmes, kas, laikam ritot, attīstās un arvien bagātina šo tradīciju.”

Ikvienu Bauskas novada iedzīvotāju un viesi gribu aicināt, uzrunāt, iedrošināt un iedvesmot atnākt uz svētkiem, lai baudītu šo atkalredzēšanās prieku, šo skaisto latviešu tautas tradīciju. Nāc un baudi svētkus ar visiem kopā!

Stilizēts ozols – skatā no augšpuses simbolizē jauno Bauskas novadu. Četri koka zari – apvienotie novadi – Bauskas, Iecavas, Rundāles un Vecumnieku, sadalās 20 atsevišķos zaros, kuri simbolizē jaunā Bauskas novada teritoriālo iedalījumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37050509sec.