LATVIJA | Jēkabpils

Piedzīvo ziemu Jēkabpils novadā

Kad ziemas aukstums kož vaigos un sniega sega pārklājusi zemi biezā kārtā, lai nenosaltu ir jākustas! Dodies slēpot, ķer adrenalīnu ziemas auto trasē, traucies lejā no kalna ar ragaviņām, dodies pārgājienā vai baudi ziemas skaistumu zirga vilktās kamanās - piedzīvo ziemas pasaku un aktīvi atpūties Jēkabpils novadā!

Jēkabpils Mežaparks ir īstā vieta, kur baudīt ziemas priekus! Mazāki un lielāki “kalni” nobraucieniem ar ragaviņām, 1,6 km gara slēpošanas trase, slēpju noma, vissezonas kameršļūkšanas trase un piesnigušas meža takas nesteidzīgām pastaigām. Inventāra noma pieejama kalna namiņā, kura darba laiks ir no trešdienas līdz piektdienai, no plkst. 12.00 līdz 19.00 un sestdien, svētdien – no plkst. 11.00 līdz 19.00.  Radžu ūdenskrātuvē izveidots āliņģis “roņiem”. Jēkabpils Mežaparkā ir atvērta arī ledus autotrase. Trase pieejama bez maksas.  Aizliegta braukšana ar radžotām riepām un jāievēro drošība.

Sporta halles ledus arēnā ikvienam pieejama atvērtā slidošana. Ar slidojuma laikiem iespējams iepazīties Jēkabpils sporta centra mājas lapā - www.jekabpilssc.lv. Lūko pēc sava krāšņākā Ziemassvētku kostīma un pievienojies “Karnevālam uz ledus”. Pasākums norisināsies 23. un 30. decembrī. Pasākumi abās piektdienās notiks divas reizes pēc kārtas - plkst. 17.00 un plkst. 18.30. Savukārt 8. janvārī, 12. februārī un 12. martā notiks ģimeņu slidošanas aktivitāte “Rīts uz slidām”.

17., 18. un 25. decembrī laikā no plkst. 11.00 līdz 15.00 “Dabas resursu aizsardzības biedrība” aicina slēpot kempingā pie Baļotes ezera Kūku pagastā. Te ir sagatavota aptuveni 1 km gara trase klasiskajam solim. Ikvienam būs pieejams arī bezmaksas inventārs. Ugunskurā varēs uzcept līdzi paņemtās desiņas. Ņem līdzi arī krūzīti biedrības sagatavotās tējas baudīšanai. Vairāk informācijas pa tālruni - 26866825.

Slēpotājus gaida arī Gārsene. Šeit izveidota 6,5 km gara apļveida slēpošanas trase. Tā sākas pie Gārsenes kultūras nama, kur var novietot auto, pieejamas labierīcības, kā arī veikals. Slēpošanas ceļš ved pa jaunizveidoto velotrasi Gārsenes dabas takās, vēlāk pārejot uz laukiem un meža stigām. 18. decembrī plkst. 12.00 slēpošanas trasē notiks kopīgs slēpojums. Pulcēšanās plkst. 11.30 pie Gārsenes kultūras nama. Tālākais trases punkts ir Sāra kalns, no kura paveras burvīgs skats uz Dienvidsusējas ieleju. Papildus informācija pa tālruni - 20034392.

Jēkabpils novada Krustpils pagasta “Līčos”, kur mājo “Mīļdzīvnieku biedrība”, iespējams iesēsties lielākās ragavās - zirga vilktās kamanās un doties varen jautrā izbraucienā! Vizināšanās piemērota kompānijām līdz 5 personām, brauciena ilgums – 40 minūtes. Vairāk informācijas un pieteikšanās pa tālruni  – 26553868.

Un kā būtu ar kārtīgu ziemas pārgājienu 20 km garumā pa meža takām un ceļiem? Droši pievienojies Jēkabpils sporta centra organizētajiem pārgājieniem:

    • 7. janvārī “Ar kājām uz mājām no Kūkām” ceļš vedīs no Kūku pagasta uz Jēkabpili;

    • 11. februārī “Ar kājām uz mājām no Biržiem” ceļš vedīs no Biržu pagasta uz Jēkabpili.

Vairāk informācijas pa tālruni – 26325850.

Piedzīvo ziemu arī Jēkabpils novada dabas takās un parkos - Laukezera dabas parks, Gārsenes dabas takas, Mīlestības taka Viesītē, Zasas muižas parks, Marinzejas muižas parks, Rogāļu grava. Vai vēro ziemas ainavas no augstajiem skatu torņiem Taborkalnā, Ormaņkalnā un līdzās Teiču purvam esošā Kristakrūga skatu torņa.

Ja pēc kārtīgas atpūtas vēlies garšīgi paēst vai ieiet pirtiņā, idejas meklē visit.jekabpils.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66314101sec.