LATVIJA | Jēkabpils

Jēkabpils ceļotājus 2022. gadā priecējusi ar interesantiem jaunumiem

2022. gada janvārī darbību ir sācis Jēkabpils novada Tūrisma informācijas centrs. Centra pamatuzdevums ir informēt ceļotājus par tūrisma iespējām Jēkabpils novadā, popularizēt novada tūrisma piedāvājumu gan Latvijā, gan ārvalstīs un veicināt tūrisma infrastruktūras attīstību. TIC atrodas Jēkabpilī, Rīgas ielā 150. Tūrisma informācija pieejama visit.jekabpils.lv, kā arī sociālo tīklu Facebook.com un Instagram.com kontos.

2023. gada tūrisma sezonā Jēkabpils novada Tūrisma informācijas centrs pārcelsies uz jaunām telpām Jēkabpils sirdī – Vecpilsētas laukumā.

2022. gada vasarā atklāta Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļas “Sēļu sēta” Amatu māja. Tajā ir izvietota ekspozīcija par amatniecības tradīcijām Sēlijā, kā arī iekārtotas telpas dažādām praktiskām nodarbībām. Līdz šim “Sēļu sēta” darbojās tikai vasaras sezonā – no maija līdz oktobrim, bet kopš 2022.gada apmeklētājiem atvērta visu gadu.

Savu attīstību turpina arī Krustpils pils – šogad tur turpinājās darbs pie vairāku jaunu ekspozīciju izveides, kas apmeklētājiem būs pieejamas 2023. gadā. Ir noslēgušies būvdarbi smēdē. Tajā ir plānots iekārtot ekspozīciju par muižas transportlīdzekļiem un izveidot āra ekspozīciju. 2023. gadā durvis vērs arī muižas virtuves ekspozīcija.

Lūsis rotā Jēkabpils ģerboni un ir pilsētas simbols. Šovasar Jēkabpils pilsētvidē ienāca vēl viens lūsis  -  vides objekts – dolomīta “Lūsis”.  Atrodas Brīvības un Dolomīta ielu satiksmes aplī, braucot pa ceļu P76 pirms iebraukšanas Jēkabpilī. Tā metāla siluets ir pildīts ar dolomīta šķembām, kā simbols Dolomīta ielai un bijušajam dolomīta karjeram, kur tagad ir Radžu ūdenskrātuve. Lūša silueta aizpildīšanai izmantotas aptuveni 10 tonnas dolomīta.

Gada nogalē savas durvis apmeklētājiem Jēkabpilī atvēra beziepakojuma – mājražojumu veikals “Klētnīca”, kur iegādājami Latvijā un Jēkabpils pusē ražoti gardumi un darinājumi.

Savukārt novada teritorijā šogad sarosījušies bitenieki. Viesu mājā "Akmentiņi" Jēkabpils novada Kūku pagastā piedāvā jaunu pakalpojumu - stropa terapiju. Stropa terapijas (apinamiņa jeb bišu gultas) būtība ir tā, ka cilvēks atrodas ļoti tuvu bitēm un ieelpo dziedinošo stropa gaisu. Cilvēkam un bitēm tiešas saskares nav, bet dzirdama un jūtama ir bišu zumēšana, kam piemīt nomierinošas un dziednieciskas īpašības. Arī Dunavas pagasta zemnieku saimniecība "Ābelītes" piedāvā šo īpašo relaksācijas veidu.  

Pateicoties remontdarbiem Pļaviņu HES un pazeminātajam Daugavas ūdens līmenim, šovasar interesentus pulcināja  “2022.gada ģeovieta” – Krustalīča klintis un to stāvie krasti. Arī nākamā gada vasarā, tāpat kā šovasar, tiks pazemināts ūdens līmenis Pļaviņu HES, kas pavērs iespaidīgus skatus uz klintīm Daugavā Sēlpils pagastā. Klintis vislabāk aplūkojamas no Daugavas, iznomājot peldlīdzekļus pie novada pakalpojumu sniedzējiem.

Rubenes pagasta Kaldabruņas ciematā šoruden tapusi neparasta skatu platforma. Zikurāta formas skatu platforma raksturo gan Sēlijas pakalnus, gan arī netālu esošo Kaldabruņas pilskalnu, kurš ir terasveida formā. No platformas paveras plaša panorāma - ainava uz Sēlijas valni. Unikāla vieta, kur vasaras Saulgriežu laikā saule faktiski nenoriet.

Savu pirmo sezonu aizvadījis mini zoo “Zaļumnieku sēta”.  Sētā var apskatīt un apmīļot tādus dzīvniekus kā pundurezi, pundurkazas, trušus. Sētā mājo arī strauss, fazāni, ponijs un citi dzīvnieki. Atrodas Jēkabpils novada Rites pagastā. Pirmo sezonu aizvadījusi arī brīvdienu māja “Hercogi”. Atpūtas namiņš ir radīts tā, lai ļautu izbaudīt mierpilnus brīžus divatā vai nelielā draugu kompānijā.

No namiņa logiem paveras skats uz gleznaino Daugavas ainavu. Atrodas 1 km attālumā no Jēkabpils robežas, Ābeļu pagastā.

Ko šogad vēl paspēt piedzīvot Jēkabpils novadā?

Jēkabpils Mežaparks ir īstā vieta, kur baudīt ziemas priekus! Mazāki un lielāki “kalni” nobraucieniem ar ragaviņām, 1,6 km gara slēpošanas trase, slēpju noma, vissezonas kameršļūkšanas trase un piesnigušas meža takas nesteidzīgām pastaigām. Inventāra noma pieejama kalna namiņā, kura darba laiks ir no trešdienas līdz piektdienai, no plkst. 12.00 līdz 19.00 un sestdien, svētdien – no plkst. 11.00 līdz 19.00.  Radžu ūdenskrātuvē izveidots āliņģis “roņiem”.

Jēkabpils Mežaparkā ir atvērta arī ledus autotrase. Trase pieejama bez maksas.  Aizliegta braukšana ar radžotām riepām un jāievēro drošība.

Jēkabpils sporta halles ledus arēnā ikvienam pieejama atvērtā slidošana. Ar slidojuma laikiem iespējams iepazīties Jēkabpils sporta centra mājas lapā - www.jekabpilssc.lv.

Jēkabpils novada Krustpils pagasta “Līčos”, kur mājo “Mīļdzīvnieku biedrība”, iespējams iesēsties lielākās ragavās - zirga vilktās kamanās un doties varen jautrā izbraucienā! Vizināšanās piemērota kompānijām līdz 5 personām, brauciena ilgums – 40 minūtes. Vairāk informācijas un pieteikšanās pa tālruni  – 26553868.

Piedzīvot ziemu aicina arī Jēkabpils novada dabas takas un parki - Laukezera dabas parks, Gārsenes dabas takas, Mīlestības taka Viesītē, Zasas muižas parks, Marinzejas muižas parks, Rogāļu grava. Ziemas ainavas var baudīt no augstajiem skatu torņiem Taborkalnā, Ormaņkalnā un līdzās Teiču purvam esošā Kristakrūga skatu tornī.

Bet ja plānojat viesoties Jēkabpils pusē Ziemassvētku vai Jaungada laikā, ielūkojieties pasākumu plānā:

23.12. plkst.17.00, 26.12.2022 - plkst. 15.00 un 30.12. plkst. 17.00  Krustpils kultūras centrā kino seansi - ģimenes komēdija “Circenīša Ziemassvētki”.

29.12. plkst. 19.00 Krustpils kultūras centrā Ulda Marhileviča un Ditas Lūriņas Ziemassvētku koncerts “Vēl mirkli padomā par mani…”.

30.12. plkst. 12.00 Jēkabpils Mežaparkā “Vecgada skrējiens”.

01.01. plkst. 00.30 Vecpilsētas laukumā ballīte “Jaunā gadā iesoļojam kopā”. Ptogrammā no  00.30 līdz 01.00 - Xeny Dance Studio audzēkņu priekšnesums,  “Fire Spirit” ugunsšovs,  Jēkabpils novada domes vadības apsveikums un arī kāds pārsteigums! No 01.00 līdz 03.00 ballīte kopā ar DJ Jāni Balodi.

Lai Jaunais gads nes mieru ikvienā sētā, lai piepilda viskvēlākos sapņus un dod iedvesmu izsapņot jaunus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62216187sec.