LATVIJA | Jelgava

Dzīvesziņas un arodu sētā darbu sāk keramikas darbnīca

Ar atvērto durvju dienu 31. martā iezīmējas darbības sākums keramikas darbnīcai un ceplim Dzīvesziņas un arodu sētā - Vecpilsētas ielā 2, kas sniegs iespēju gan lieliem, gan maziem māla pasauli iepazīt kā ekskursiju veidā, tā arī darboties radošajās meistarklasēs, iemācoties dažādās tehnikās pašiem veidot māla priekšmetus, iesaistoties visos procesos. Meistarklašu mērķis ir piedāvāt iedzīvotājiem un jauniešiem iespēju ne tikai vienreizēja apmeklējuma rezultātā vērot keramiķa darbu, bet piedāvāt nodarbības, lai soli pa solim, apgūtu prasmes izgatavot savu māla priekšmetu vai trauku, ļauties gan radošam, gan emocionālam procesam darbā ar mālu.

Atvērto durvju dienā no pulksten 14 līdz 18 keramikas darbnīca ikvienu interesentu aicina ielūkoties savās telpās, aprunāties ar keramiķi, kas turpmāk ceplī darbosies un uzņems gan ekskursantu grupas, gan nodrošinās meistarklašu vadību.

“Māls ir viens no tiem nedaudzajiem materiāliem, no kuriem mūsu senči izgatavoja visu nepieciešamo sadzīvei - sākot ar būvmateriāliem, ikdienā lietojamiem traukiem, līdz pat rotaļlietām un sarežģītiem dekoriem. Unikāla ir māla daba, tāpēc atbilstoši savām spējām ar to nebūs garlaicīgi ne piecgadniekam, ne pieredzējušam māksliniekam, meistarklašu ietvaros katrs pats savām rokām varēs radīt kādu jaunu priekšmetu - trauku, dekoru vai rotaļlietu. Ceru, ka keramikas darbnīca kļūs par vietu, kur gan pilsētas un reģiona iedzīvotājiem, gan tuviem un tāliem pilsētas viesiem apgūt amata prasmes, iepazīties ar dažādām keramikas tehnikām un vienkārši labi pavadīt laiku Vecpilsētas sirdī” apgalvo Māra Sidauga, kas darbosies keramikas darbnīcā.

Keramikas darbnīca, sākot no aprīļa, plāno aizsākt gan radošās nodarbības pieaugušajiem, kas pārsvarā būs darba dienu vakaros, kā arī piedāvāt iesaistīties aktivitātēs brīvdienās - ģimenēm ar bērniem, vienaudžu grupām, kas vēlas tematiski un izzinoši apgūt jaunas prasmes. Jārēķinās, ka šie visi būs maksas pakalpojumi ar dalību personai 20 eiro apmērā par iesaistīšanos vidēji 2,5 stundu ilgā nodarbībā, grupai līdz desmit personām paredzot kopējo summu 60 eiro apmērā. Zināms, ka keramikas darbnīca darbosies otrdienās, trešdienās, piektdienās, sestdienās un svētdienās. Nodarbību laiki un grafiks tiks publicēts gan tūrisma tīmekļa vietnē www.visit.jelgava.lv, gan visit.jelgava Facebook profilā. Savukārt pieteikt grupu dalībai meistarklasē var zvanot ekspozīciju speciālistei – keramiķei M. Sidaugai pa tālruni 28471891, kā arī rakstot uz e-pastu: [email protected]

Savukārt ekskursijas uz keramikas darbnīcu, izzinot dažādo mālu īpašības, klausoties lekciju par trauku darināšanas procesu un dažādajām tehnikām, kā arī vērojot keramiķa paraugdemonstrējumus, kā pieaugušajam, tā skolēnam vai pensionāram būs pieejama par 1,50 eiro apmērā, klašu grupām līdz 30 skolēniem kopā ar pedagogu paredzot maksu 20 eiro apmērā. Arī ekskursiju rezervācija piesakāma, zvanot administratoram pa tālruni 63005407 vai keramiķei Mārai pa tālruni 28471891 un rakstot [email protected].

Keramikas darbnīca papildinās Dzīvesziņas un arodu sētas piedāvājumu, kur ēkas vienā spārnā darbojas SIA “Austras raksti” un jau no pērnā gada decembra viesi var piedzīvot ekskursiju zinošas audējas pavadībā, apskatīt ēkas iekārtojumu, atklāt aušanas procesa darba nianses.

Dzīvesziņas un arodu sēta radīta ar mērķi ne tikai popularizēt senās amatu prasmes, bet arī caur dažādām tematiskām aktivitātēm un pasākumiem iesaistīt pilsētas iedzīvotājus un viesus latvisko tradīciju izzināšanā un apguvē. Ēku kompleksā ietilpst keramikas un aušanas darbnīcas, iekšpagalms, kas piemērots pasākumu organizēšanai un kafejnīca “Brokastnīca”, kur baudīt svaigi ceptu maizi, dažādas uzkodas un uzmundrinošus dzērienus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43331313sec.