Igates pils , pilis

Igate

Igates pils pirmoreiz rakstos minēta 1455. gadā, kad Idsels Dideriks Fītingofs ciemu un muižu pārdeva Pēterim fon der Borham. Muižas nosaukums ir vairākkārt mainījies. 1996. gadā Igates pili savā īpašumā pārņēma Valsts nekustāmā īpašuma aģentūra. Pilī iekārtota viesnīca ar labiekārtotiem numuriem 43 personām.

Muižas apbūve veidojusies 18. gs. beigās - 19. gs. divās zonās. Saimniecības daļa - ar klēti, pārvaldnieka māju, brūzi un kūti, un parādes daļa - ar kungu māju, kalpu māju un parku.

Ap 1880. gadu Igates muižā tika uzcelta kungu māja neorenesanses stilā. Ēku projektējis Rūdolfs Cirkvics fon Pistolkorsu dzimtai, celtnē demonstrējot atturīgu un izsmalcinātu lakonismu.

Uz muižu ved bruģēts piebraucamais ceļš, kas noslēdzas apaļā parādes pagalmā, pie kungu mājas. Blakus kungu mājai 19. gs. beigās veidots romantisks ainavu parks ar dīķiem, bet aiz dīķa ir nelielas ūdensdzirnavas, kurās iekārtots "Dzirnavu krodziņš".

Igates pils, pilis

Adrese: Igate
Mājas lapa: www.igatespils.lv
Tālrunis: +371 64062432, +371 29245500
E-pasts: igatespils @igatespils.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: