Dabas parks "Balkanu kalni" , dabas parki

Šķilbēni

Balkanu dabas parks atrodas ainaviski skaistā vietā Šķilbēnu pagastā. Visapkārt mežs, ūdens, klusums un putnu dziesmas. Daba te ir izveidojusi šķēršļotu panorāmu ar daudzām dziļām kraujām un ielejām. Parka teritorijā atrodas arī augstākais punkts šajā apkārtnē – 142 m v.j.l. Tā ir enerģētiski spēcīga vieta.

Ekskursantus dabas takas aizvedīs līdz ierakumiem, kas saglabājušies no Latvijas atbrīvošanas cīņām 1919. un 1920. gadā. Dabas mīļotāji var iepazīties ar parkā sastopamajiem aizsargājamiem augiem, nobaudīt dažādas zāļu tējas un iepazīties ar garšaugu aromātu pasauli. Bērnus iepriecinās satikšanās ar kokā grebtiem dzīvniekiem – ziloni, kaķi, skudru u.c. Ir iespēja paskandināt nogrimušas baznīcas zvanu. Nogurušos ceļotājus gaidīs piknika vieta pie ugunskuru vai pelde tuvējā dīķītī.

Ja ir vēlme uzkavēties skaistajā un klusajā dabas stūrītī ilgāk, var palikt pa nakti, uzslienot telti.

Darba parkā regulāri tiek rīkoti arī dažādi sabiedriski pasākumi. Te vai no visas Latvijas un citām valstīm ir viesojušies gan uz sporta spēlēm, ekskursijām, festivāliem un nometnēm. Jāpiemin, ka parkā ik rudeni norisinās tradicionālais tēlnieku projekts – plenērs „Balkani”, kura rezultātā ik gadu parks tiek papildināts ar interesantiem un oriģināliem mākslinieku meistardarbiem – koka skulptūrām.

Dabas parks "Balkanu kalni", dabas parki

Adrese: Šķilbēni
Mājas lapa: www.skilbeni.gov.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: