Kandavas katoļu baznīca , baznīcas

Lielā iela 2

Baznīca atvērta: Baznīca ir atvērta katru dienu no otrdienas līdz sestdienai 12.00 līdz 15.00, svētdienās no 11.00 līdz 15.00.

Kandavas Gvadelupes Dievmātes baznīca ir īpaša un vienreizēja – tā ir vienīgā baznīca Latvijā un varbūt arī Eiropā, kuru uzcēluši draudzes locekļi – pensionāri bez jebkādas atlīdzības.
1998.gadā ar Sv. Bonifācija biedrības Vācijā atbalstu, tika iegādāta veca dzīvojamā māja Kandavā. Ēka bija 18. gadsimta arhitektūras piemineklis, tāpēc nācās rēķināties ar dažādiem ierobežojumiem, - nedrīkstēja mainīt tās ārējo izskatu. Tāpēc tika padziļinātas pagrabtelpas, nojauktas iekšējās sienas un demontēti griesti, tā palielinot telpas iekšējo apjomu.
Baznīcas interjers ir īpašs. Galvenains tajā ir 19. gadsimta altāris ar divām rotējošām gleznām: Kristus augšāmcelšanās un Gvadelupes Dievmātes svētbildes kopija no Meksikas. Dievmāte attēlota uz rupjas tilmas (indiāņu apmetnis) no agaves šķiedrām, kuras maksimālajam lietošanas ilgumam vajadzētu būt 20 gadi, bet vēl pēc 470 gadiem tā nav izrādījusi ne mazākās iršanas vai sadalīšanās pazīmes. Krāsas joprojām saglabājušas savu mirdzumu.
Baznīcu grezno logi ar vitrāžām, balkons, kurš balstās uz koka kolonnām un lielas, skanīgas ērģeles. Neparastu iespaidu atstāj stilizētie Krusta tēla attēli, kurus baznīcai uzdāvināja mākslinieks Jānis Bārzda.
Pagrabtelpās var paskatīt gleznu un fotogrāfiju ekspozīcijas, tās mainās 3-4 reizes gadā.

Kandavas katoļu baznīca, baznīcas

Adrese: Lielā iela 2
Tālrunis: +371 63222752, +371 29157984
E-pasts: marcin2 @inbox.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: