Sabiles novada muzejs , muzeji

Valgales muiža, Abavas pagasts, Talsu novads

   Darba laiks: 10:00 - 17:00 (pirmd., trešd., piektd.)

     Ieejas maksa: 0.30 Ls
     Apraksts: Sabiles novadpētniecības kolekcija (novada iedzīvotājiem ieeja bez maksas). Muzejs dibināts kā sabiedriskais muzejs 2001.gada oktobrī. 2004. gada oktobrī - novada muzejs ir apstiprināts kā Abavas bibliotēkas struktūrvienība.
Muzejs Atrodas bijušajā Valgales muižā, tautas namā, 6 km no Sabiles. Ēkas otrajā stāvā ir apskatāma nacionālā romantisma stilā veidota zāle, kuru rotā Talsu mākslinieka Žaņa Sūniņa gleznojumi pēc latviešu tautas pasaku motīviem. Muzejā ir savākti senlaicīgi priekšmeti, liecības par dzīvi Sabiles pilsētā un Abavas pagastā laikmetu griežos.
     Muzejā var apskatīt Sabiles pilsētas valdes zīmogu, senos galdniecības un citus darbarīkus, senos sadzīves priekšmetus, rokdarbus, dokumentus un fotogrāfijas par novada dzīvi no 19.gs. beigām līdz mūsdienām, Sabiles Vīna svētku fotomirkļus, kā arī Mākslas Akadēmijas studentu gleznas, kuras tapušas novada apkārtnē.

Sabiles novada muzejs, muzeji

Adrese: Valgales muiža, Abavas pagasts, Talsu novads
Mājas lapa: www.sabile.lv/index.php?a=357&v=lv
Tālrunis: +371 63200840,+371 63200824
Avots:

Saņemtas atsauksmes: 2

Vēl pirms dažiem gadiem Veģu bērnu pansionātā (aprūpes centrā) strādāja Dorītes dāls Leons Doķis. Varbūt, ka jums izdodas sazināties. | 02.01.2012 | Otto
Sakiet vai Jums ir kādas plašākas ziņas par Sabiles fotogrāfes Dorītes(uzvārdu esmu aizmirsis) biogrāfiju un likteni? Viņa bieži brauca uz Aizupi,Vāni fotogrāfēt 1950 - 1960.gados.Mani interesētu Aizupes meža tehnikuma cilvēki un notikumi.Varbūt ir saglabājušās kādas bildes vai filmas un pilnīgāks viņas dzīves gaitas aprasts? Vai kāds no tuviniekiem vēl ir dzīvs? | 01.01.2012 | Paulis

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: