Lielvirbu muiža , muižas

Lielvirbu muiža, Abavas pagasts, Talsu novads.

Lielvirbu muižas ēku ansamblis ar vairāk nekā 20 ēkām ir viens no interesantākajiem Sabiles novada muižu ansambļiem, kurš veidojies 18. gadsimta beigās un īpaši 19. gadsimtā, kad par muižas īpašnieku kļuva fon Firksu dzimta. 20. gadsimta sākumā muiža nonāca fon Hānu dzimtas īpašumā, bet 1920. gados tika nacionalizēta un kungu māja nodota skolas vajadzībām. 20. gadsimta 30. gados tika veikti lieli remontdarbi, kuros ēka zaudēja lielāko daļu interjera detaļu.

Muižā bija rosīga saimnieciskā darbība, un ir saglabājušās ļoti daudzas un dažādas saimniecības ēkas un to drupas: rija, staļļi, vešūzis, kūtis, brūzis, dārznieka māja un kalpu mājas ar nelielām saimniecības ēkām; daudzas pārbūvētas. Centrālais objekts kompleksā ir kungu māja - divstāvu mūra celtne. Pilnībā saglabājies ēkas apjoms. Ap kungu māju atrodas 19. gadsimta beigās ierīkots brīvā plānojuma angļu stila parks ar daudziem svešzemju koku stādījumiem Žuburupītes senlejas nogāzē.

    Privātīpašums.
   Apmeklētājiem šobrīd slēgta.

Lielvirbu muiža, muižas

Adrese: Lielvirbu muiža, Abavas pagasts, Talsu novads.
Avots:

Saņemtas atsauksmes: 1

Kā, lūdzu, var sazināties ar muižas īpašnieku? Talsu novada muzejs grib izteikt vienu piedāvājumu.
Ar cieņu- Mirdza Jonele, direktore | 10.10.2016 | Mirdza

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: