Trojātu apmetne un senkapi , arheoloģijas pieminekli, dabas objekti, kapi

Kandavas - Sabiles šosejas kreisajā pusē, 2 km pirms Sabiles, starp Ceriņu un Drubazu mājām

Tojātu apmetne un senkapi atrodas Sabiles novadā, Kandavas - Sabiles šosejas kreisajā pusē, 2 km pirms Sabiles, starp Ceriņu un Drubazu mājām. Akmens laikmeta apmetni 1923.gadā, izdarot izrakumus uzkalniņu kapulaukā, atklāja Kēnigsbergas uiversitātes profesors M.Eberts. Spriežot pēc izrakumos iegūtajām senlietām un vēlāko gadu savrupatradumiem, apmetne ierīkota 2.g.t.p.m.ē. pirmajā pusē un tikusi apdzīvota līdz 2.g.t..p.m.ē. vidum. 

Uzkalniņu senkapi agrākās apmetnes vietā ierīkoti ap 10.gs. Senkapus veidojuši 17 uzkalniņi, no kuriem lielākā grupa sastāvējusi no 12 uzkalniņiem. Dabā izdalās četri uzkalniņi, kuri apauguši ar priedēm. Šos uzkalniņus uzskata par Baltijas somu, vēlāko Kurzemes lībiešu priekšteču, apbedījumu vietām un datē ar 10.gs un 11.gs. sākumu. Dažos uzkalniņos konstatēti 13.-14.gs. kuronizētu lībiešu pēcabedījumi.

Trojātu apmetne un senkapi, arheoloģijas pieminekli, dabas objekti, kapi

Adrese: Kandavas - Sabiles šosejas kreisajā pusē, 2 km pirms Sabiles, starp Ceriņu un Drubazu mājām
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: