Senās rotas un zīmes , amatnieku darbnīcas

Ventspils iela 20, Sabile, Talsu novads

Darba laiks: apmeklējumu pieteikt

Apraksts: LAK dilpomēts meistars rotkaļa amatā: Harijs Jaunzems: senās rotas un zīmes sargā savu nēsātāju tikpat stipri kā pirms tūkstoš gadiem.

Latviskā dzīvesziņa nebija dogmatiska mācība. Tā bija daudz vairāk iedvesmota kolektīva dzīvē, neatņemama satāvdaļa no ikdienas, kuras pamatā ir senā cilvēka pasaules uzskats par dabu un tās spēkiem.

Šeit arī meklējami mūsu simbolu rašanās un lietojuma pirmssākumi. Ar to palīdzību tika organizētas cilvēku attiecības ar dabas pasauli, ar citu paauli. Tā uzturēja kontaktu un regulēja savas attiecības ar pārlaicīgām varām - nodrošinājās ar to svētību, veselību un mieru.

Tā bija cilvēka saruna ar kosmosu.

Mūsu rakstus nevar uzskatīt par tukšām vai materiālām nejaušībām - svarīgs ir to elementu raksturs un saturs. Latvietis cieši ticēja, ka daudzināt dievišķo un labo var ne vien vārdiem, bet arī ar rakstu zīmēm.

Tādējādi mūsu raksti - simboli nostājas blakus mūsu tautas dziesmām, liecinot par mūsu vecās kultūras saturu un diženumu. Un lai izskaustu visu ļauno un ieviestu labo, latvietis un latviete izrakstīja visu savu apkārtni ar svētzīmēm - auda, grieza, cirta un iekala tās rotās... 

Senās rotas un zīmes, amatnieku darbnīcas

Adrese: Ventspils iela 20, Sabile, Talsu novads
Tālrunis: +37 29995605
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: