Rīgas aviācijas tehnikas muzejs , muzeji

Lidostas Rīga teritorijā
Helikopters Mi-6 skatās uz Rīgas aviācijas tehnikas muzeja apmeklētājiem ar nedaudz skumjām acīm un atgādina lidojošu zvēriņu no kādas multiplikācijas filmas. Pavisam netālu, uz lidostas Rīga skrejceļa, ceļas un nolaižas lidmašīnas no dažādām pasaules vietām, bet muzejā kā pansionātā savas dienas pavada tie lidaparāti, kas savu laiku jau nokalpojuši un tagad ir devušies pelnītā atpūtā - kopā 47 eksponāti.
Rīgas aviācijas tehnikas muzejs ir vienīgais šāda veida muzejs Baltijā un viens no lielākajiem Eiropā, kurā esošie eksponāti vākti 40 gadus. Tā apmeklētājiem ir iespēja gan no iekšpuses aplūkot draudzīgi noskaņoto helikopteru Mi-6, gan arī apskatīt pasažieru lidmašīnas An-24B salonu un pilotu kabīni.
Muzejā ir aplūkojams arī helikopters Mi-24A, kas faktiski ir lidojošs tanks - smagākais, ātrākais un efektīvākais kaujas helikopters pasaulē. Tā brāļi piedalījušies gandrīz vai visos XX gadsimta konfliktos kopš 70.gada. Savukārt lidmašīnu, kas līdzīga tai, ar kuru tikai veikts slavenais lidojums no Helsinkiem uz Maskavu ar nosēšanos Sarkanajā laukumā, muzejā atstājis kāds vācu tūrists, kurš bija atlidojis uz Rīgu viesoties. Gatavojoties aizlidošanai, viņš iedarbinājis dzinēju un izkāpis no lidmašīnas, lai no šasijas novāktu bloķējošos klučus. Tā sākusi ripot un gala rezultātā ietriekusies lidlauka būvēs.

Rīgas aviācijas tehnikas muzejs , muzeji

Adrese: Lidostas Rīga teritorijā
Mājas lapa: www.aviamuseum.org
Tālrunis: +371 26862707
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: