Valkas pilsētas kultūras nams , kultūras nami

E. Dārziņa iela 8

Kultūras nama misija – dot iedzīvotājiem iespēju saturīgi pavadīt savu brīvo laiku. 17 amatiermākslas kolektīvos  piedalās aptuveni 300 dažādu vecumu valcēniešu un tuvējās apkārtnes iedzīvotāju. Kultūras namā notiek izstādes, koncerti, teātra izrādes, tematiski atpūtas pasākumi, festivāli un konkursi.

Kultūras nams piedāvā īrēt telpas dažādiem pasākumiem:

mazā zāle 70 m2 + mazās zāles priekštelpa 30 kvm, 60 sēdvietas, īres maksa  Ls5,-/h

nodarbību telpas – īres maksa Ls 2,50/h

Vēsture

To 1924. gadā sāka celt Krāj-aizdevu sabiedrība pie Valkas Viesīgās biedrības, lai veicinātu vietējo kultūras darbu. Tautas namu projektēja arhitekts Augusts Raisters. Nams veidots neoklektisma stilā un ir viens no 1920.- 30. gadu izcilākajiem sabiedrisko celtņu piemēriem Ziemeļvidzemē.

1927. gada oktobra beigās notika tautas nama iesvētīšana.

1931. gadā , lai atvieglotu Krāj-aizdevu sabiedrības grūto finansiālo stāvokli, ko tai bija radījusi nama  būve un uzturēšana, namu atpirka Finansu ministrija, bet 1934. gadā ēku savā īpašumā pārņēma valsts.

Nozīmīgs  namam bija 1941. gada 6. jūlijs. Padomju armijai atkāpjoties, to bija paredzēts uzspridzināt. Latvijas armijas virsnieks Ādolfs Maršaus kultūras namu atmīnēja, bet tad sadursmē ar spridzinātājiem tika nošauts.

Pēc 2. pasaules kara ēkai mainījās saimnieks. 1944. gada oktobrī savu darbību sāk Valkas apriņķa kultūras nams.

1996. gada 1. jūlijā kultūras namu savā pārziņā pārņēma Valkas pilsētas dome. No 2007. gada norit kultūras nama renovācija.

Valkas pilsētas kultūras nams, kultūras nami

Adrese: E. Dārziņa iela 8
Mājas lapa: www.valka.lv
Tālrunis: +371 64723705
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: