Pareizticīgo baznīca , baznīcas

Dārza iela 14

1894. gada 18. jūlijā firsts Pauls Līvens dāvāja draudzei 1600 kv.asis (apm.7280 m2) lielu zemes gabalu, kurā baznīcas pamatakmens ielikts 1895.g. 25. jūlijā. Zeme iesvētīta 1896.g. 8.septembrī. Baznīcas būve izmaksājusi 7800 zelta rubļus, no kuriem lielāko daļu ziedojis miertiesneša tēvs  - Maskavas bagātnieks Aleksandrs Vasiļjevičs Saveļjevs.
Pirmais mācītājs jaunajā dievnamā bija Jānis Lietaviets, vēlāk Augusts Pētersons, Romans Ziediņš, Andrejs Pakalniņš. Pareizticīgo baznīcā atradās 12 ikonas un citas lietas, kurām piešķirts mākslas priekšmetu nosaukums. Diemžēl daži vērtīgākie priekšmeti 1992. gada beigās tika nozagti. Līdz šim ne zagļi, ne ietas nav atrastas.
Smiltenes pareizticīgo baznīca ir lielākā plašā apkārtnē. Pastāvīgo dievlūdzēju ir pamaz, tāpēc izmanto tikai vienu zāli. Ziemassvētkos un Lieldienās Smiltenē uz šo baznīcu sabrauc līdz 100 cilvēku no visa novada.

Pareizticīgo baznīca, baznīcas

Adrese: Dārza iela 14
Mājas lapa: www.smiltene.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: