Mežpils.

Apskatām 1 - 40 no 78 vārdam 'Mežpils'

Atbalstot Lielo talku, radīts tematiskais bezalkoholiskais alus

Turpinot sadarbību ar Lieto talku, “Mežpils alus” radījis īpašu bezalkoholisko alu, kas jau pieejams tirdzniecības vietās...

Lielā talka notiks jau 17. reizi

Jau tradicionāli pavasaris Latvijā iezīmējas ne tikai ar gaismas atgriešanos, siltākiem vakariem un skanīgām putnu dziesmām – neatņemama ir vēlme visiem kopā...

Teju piektdaļa iedzīvotāju pirts apmeklējuma laikā bauda alu

Daudzi no mums alus baudīšanu mēdz apvienot ar pirts vai saunas apmeklējumu – 17% iedzīvotāju bauda alu pirts / saunas laikā, 7% bauda alu pirms, bet 27% pēc saunas / pirts apmeklējuma...

Teju 60% iedzīvotāju ir pamēģinājuši porteri: vīrieši šo alu izvēlas biežāk, nekā sievietes

54% aptaujāto norāda, ka ir pamēģinājuši porteri – ziemai piemērotu alu ar intensīvāku un piesātinātāku garšu. 3% aptaujāto atzīst, ka bauda šo alus veidu ļoti bieži...

Mīti un patiesība par skārdenēm – vai šis iepakojums vislabāk palīdz saglabāt dzēriena kvalitāti?

Dzērienus, tostarp alu, varam iegādāties ļoti dažādos iepakojumos, taču tieši skārdene vislabāk pasargā no saules stariem un skābekļa, kas ir alus lielākie ienaidnieki...

25% iedzīvotāju alus asociējas ar Latviju, 40% - ar Vāciju

Saskaņā ar Eurostat datiem, pērn alus ražošanas apjomi Eiropā atgriezās pirms pandēmijas līmenī. Starp visām ES valstīm lielākais alus izcelsmes valsts ir...

Šūpoles strēlnieku piemiņai, kuģis – rotaļu laukums un atpūtas parks jauniešiem – zināmi sabiedrības līdzdalības kampaņas uzvarētāji

Noskaidroti uzvarētāji sabiedrības līdzdalības kampaņā “Dari savu pilsētu labāku!” – finansējumu savu ideju realizēšanai ieguvuši dalībnieki no Daugmales pagasta, Bauskas un Viļakas...

Kas ir ziemas alus un vai alu patiešām var gatavot līdzīgi kā karstvīnu?

Ziemas jeb Ziemassvētku alus (Christmas beers) ir īpašs, oficiāli atzīts alus veids, kas no klasiska alus atšķiras gan ar dažādu garšvielu piedevām, gan augstāku alkohola saturu...

8 idejas dāvanām īsteniem alus mīļotājiem

Straujiem soļiem tuvojas Ziemassvētki un aizvien biežāk aizdomājamies par to, ko dāvināt draugiem, radiem un ģimenes locekļiem...

Aicina balsot par idejām vides sakopšanai kampaņā «Dari savu pilsētu labāku!»

Sākusies balsošana sabiedrības līdzdalības kampaņas “Dari savu pilsētu labāku!” ietvaros un ikviens aicināts nobalsot par sev tīkamāko ideju vides sakopšanai...

Latvietis izcīna sudrabu Baltijas un Ziemeļvalstu alus someljē čempionātā

Jau trešo reizi norisinājies Baltijas un Ziemeļvalstu alus someljē čempionāts, kurā Latvijas pārstāvis, “Mežpils alus” vēstnieks Edgars Magons...

Ieva Anita Rieksta: Ilgtspēja tiešā veidā ir arī stāsts par konkurētspējas saglabāšanu

Lai mudinātu cilvēkus aizvien vairāk domāt par ilgtspēju, svarīgi fokusēties uz tām sabiedrības grupām, kas par šo jautājumu vēl neinteresējas...

Nākotnē mūsu bērniem pat nenāks prātā piemēslot mežu vai izmest atkritumus pa automašīnas logu

Lai gan daļa sabiedrības joprojām ir postpadomju mantojuma ietekmē, gaidot, kad mūsu vietā par apkārtējo visi parūpēsies kāds cits, piemēram, pašvaldība vai valsts...

37% iedzīvotāju norāda, ka par vides sakopšanu atbildīgs ikviens sabiedrības loceklis

37% Latvijas iedzīvotāju norāda, ka par apkārtējās vides sakopšanu ir atbildīgs ikviens sabiedrības loceklis, gandrīz tikpat daudz – 32% - norāda...

74% iedzīvotāju norāda, ka viņu apkārtnē ir daudz vietas, ko nepieciešams sakopt

74% Latvijas iedzīvotāju norāda, ka apkārtnē, kurā viņi dzīvo, ir vairākas vietas vai objekti, kurus nepieciešams labiekārtot...

Aptauja: 33% iedzīvotāju iesaistās savas apkaimes uzlabošanā, aktīvākie - lauku reģioni

33% Latvijas iedzīvotāju norāda, ka iesaistās savas apkaimes un pilsētvides uzlabošanā – 6% no viņiem to dara ļoti aktīvi un regulāri...

Aptauja: Katrs desmitais ir pamēģinājis alus un deserta kombināciju

Domājot par alus un ēdienu saderību, visbiežāk nāk prātā siers, dažādas sāļās uzkodas, pica vai grilēti ēdieni, aptuveni katrs desmitais...

Vita Jaunzeme: Apzinīgākajiem sabiedrības locekļiem jāuzņemas vadība un jārāda piemērs citiem

Vairāk nekā divdesmit gadu pieredze, organizējot talkas un citas aktivitātes apkārtējās vides sakopšanai, liecina, ka mēs, kā sabiedrība, spējam saņemties un mobilizēties lielu problēmu gadījumos...

Aptauja: 36% iedzīvotāju izvēlas tumšo alu, 29% dod priekšroku kviešu alum

36% aptaujāto atzīst, ka visbiežāk bauda tumšo alu, gandrīz tikpat daudzi – 29% - izvēlas kviešu alu. 45% biežāk izvēlas lager tipa alu...

Aicina iesaistītes sabiedrības līdzdalības kampaņā “Dari savu pilsētu labāku!”

Iedzīvotāji no visas Latvijas aicināti iesaistīties apkārtējās vides sakopšanā un labiekārtošanā sabiedrības līdzdalības kampaņas “Dari savu pilsētu labāku!” ietvaros...

Aptauja: Teju puse iedzīvotāju uzskata, ka alu var baudīt visu gadu, ne tikai vasarā

Gandrīz puse aptaujāto (43%) uzskata, ka alus nav tikai vasaras dzēriens un to var baudīt visu gadu. 12% norāda, ka piemērotība gadalaikam ir atkarīga no alus veida...

Vai tiešām no alus veidojas vēders un citi izplatīti mīti par alu

Alus ir viens no populārākajiem alkoholiskajiem dzērieniem Latvijā un ļoti svarīga daļa no mūsu mantojuma – alus brūvēts jau sendienās...

Aptauja: Teju katrs piektais iedzīvotājs bauda alu vismaz reizi nedēļā

Gandrīz piektā daļa (18%) iedzīvotāju bauda alu vismaz reizi nedēļā, 11% - vairākas reizes nedēļā, 17% dzer miestiņu reizi mēnesī, bet 21%...

Aptauja: Katrs piektais iedzīvotājs mēģinājis brūvēt alu mājās

Alus ir viens no iecienītākajiem dzērieniem Latvijā – mums patīk to ne tikai baudīt, bet arī brūvēt. Teju katrs piektais iedzīvotājs ir mēģinājis brūvēt alu mājās...

Edgars Magons: Mazāk kaloriju un grādu – kas īsti ir alus no rudzu maizes?

Tradicionāli alus tiek darīts no četrām svarīgākajām sastāvdaļām – miežu iesala, ūdens, apiņiem un rauga. Papildus šīm, rudzu maizes eilam tiek...

Eksperiments: mocarella, cietais vai pūdētais siers – kuru labāk baudīt kopā ar alu?

Aromātisks un gards alus, kas baudīts kopā ar sieru, iederēsies gan svētku galdā, gan ikdienā – tiekoties ar draugiem, atpūšoties piknikā vai pavadot laisku vakaru pie TV...

Aptauja: 63% alus baudītāju biežāk izvēlas pašmāju zīmolus

Alus baudīšanas jomā esam izteikti patrioti – krietni vairāk nekā puse (63%) aptaujāto atzīst, ka dod priekšroku pašmāju alus zīmoliem un tikai...

Ieva Anita Rieksta: Etiķete, kvalitāte vai cena – kas nosaka patērētāju izvēli, iegādājoties alu

Pēdējo gadu laikā alus tirgū Latvijā ir būtiski mainījies – patērēji kļūst aizvien zinošāki un tiecas pēc augstākas kvalitātes, kas attiecīgi ietekmē arī ražotājus...

Edgars Magons: Pieci ieteikumi alus baudīšanai, lai būtu garšīgāk

Alus ir ļoti iecienīts dzēriens Latvijā, īpaši vasaras sezonā. Vēss, slāpes veldzējošs alus karstā vasaras dienā, kas baudīts no norasojušas glāzes vai tieši no pudeles...

Vai tiešām alu vislabāk baudīt aukstu: kāda ir ieteicamā temperatūra?

Taujāti par gatavību eksperimentēt ar jaunām garšām, 63% alus baudītāju norāda, ka dara to reti, 19% atzīst, ka bieži izvēlas jaunas garšas, bet 18% norāda, ka...

Aptauja: 70% biežāk dzer alu piknikos, 39% - skatoties TV

70% aptaujāto norāda, ka visbiežāk dzer alu piknikā vai citur, grilējot gaļu, bet 39% atzīst, ka dod priekšroku alu, skatoties TV mājās...

Pirmo reizi vēsturē uz «airBaltic» klāja būs pieejams lejamais alus

Nacionālās aviokompānijas airBaltic klientiem turpmāk būs pieejams pašmāju alus - Rīgā brūvētais...

8 ieteikumi siera baudīšanai, lai būtu garšīgāk

Daudziem siers ir iecīnīts ēdiens gan ikdienā, gan svētkos. Tas tiek baudīts kā uzkoda vai pievienots citiem ēdieniem – zupām, salātiem, pamatēdieniem vai pat desertiem...

35% uzskata, ka alus vislabāk sader ar sieru, 62% - ar ķiploku grauzdiņiem

35% aptaujāto norāda, ka alus vislabāk sader ar sieru, 62% uzskata, ka to labāk baudīt ar ķiploku grauzdiņiem, 71% dod priekšroku alus baudīšanai ar grilētu gaļu...

Dace Šķēle: Alus no rudzu maizes – seno tradīciju un mūsdienu risinājumu apvienojums

Pastāv uzskats, ka senatnē alus darīts tieši no maizes – ir dažādas teikas par to, ka alus radies nejauši, no maizes, kas salijusi un uzrūgusi...

36% izvēlas bezalkoholisko alu, kad jāsēžas pie stūres

36% respondentu norādījuši, ka dod priekšroku bezalkoholiskajam alum brīžos, kad jāsēžas pie stūres, vēl 9% izvēlas miestiņu bez grādiem, ja nākamajā dienā...

Dace Šķēle: No etiķetes līdz blakusproduktu otrai dzīvei – kā alus darīšanu padarīt ilgtspējīgāku?

Ilgtspēja un videi draudzīgāki risinājumi ieņem aizvien būtiskāku lomu teju ikvienā sfērā. Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, informācijas apritei un...

Kādam alum dodam priekšroku – 53% izvēlētos no rudzu maizes raudzētu alu

53% aptaujāto dotu priekšroku alus, kas raudzēts no rudzu maizes, bet 35% izvēlētos medalu. Vēl 16% respondentu norādījuši, ka dotu priekšroku alum ar karameļu garšu, bet...

Aicina uz alus meistarklasi un padomju laika bunkuru «Aldara» teritorijā

Muzeju naktij, kas šogad norisināsies 13. maijā, Aldara alus darbnīca sagatavojusi saviem apmeklētājiem plašu programmu, kuras tēma ir “Mežpilsētā”...

Receptes: alus kā papildinājums arī desertiem

Lai gan varētu šķist, ka alus ir dzēriens, kas lieliski papildina tikai sātīgus gaļas ēdienus vai maltīti, kas gatavota uz grila, patiesībā to var baudīt arī kopā ar desertiem...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.12973499sec.