Liepupes muiža, viesnīca

Liepupes muiža
liepupesmuiza.lv
+371 26382899

Stils un atmosfēra

Šogad Liepupes muiža svin savu 262. dzimšanas dienu. Lepni tur kuras zili baltā podiņu krāsns, deg sveces, smaržo muižas krāsnī ceptā rupjmaize - Liepupes muižā atkal jūtama dzīvības elpa. Nelielajā viesnīcā atrodas 10 greznas istabiņas, restorāns, kur ikviens varēs nobaudīt Vidzemes lauku veltes,  vīna pagrabs, kur īpašā gaisotnē baudīt vīnu un no vasaras sezonas darbu uzsāks SPA, kur lauku klusumā gūt mieru prātā un ķermenī.

 

Šodien atjaunotajā Liepupes muižā ir atdzīvināta tās sākotnējā aura – restaurētas gan līdz mūsdienām saglabājušās barokālās divviru masīvās parādes durvis – vienas no senākajām šādu ēku ārdurvīm Latvijā, gan fasādes apdare, gan senās koka grīdas, gan apgleznotās podiņu krāsnis, gan griestu veidojumi, gan arī vienas no retajām baroka koka kāpnēm Latvijā.

 

Šai nelielajai Ziemeļvidzemes baroka pērlei ir sevišķa vēsturiskā un mākslinieciskā vērtība. Par Liepupes kungu mājas celšanas gadu uzskatāms 1751.gads. Arhitektūras šedevra iespējamais autors ir Rīgas mūrniekmeistars Johans Andreass Haberlands. Kungu mājas īpašnieki ir bijuši pazīstamā fon Meku un mazāk zināmā fon Zengeru dzimta. 2004. gada beigās laimīgas sagadīšanās rezultātā muižas liktenis iegūla rīdzinieces Egitas Lauskas  rokās un pēc astoņu gadu gara darba ir redzams rezultāts, kas iepriecina daudzus. Lai arī laika gaitā daudz cietusi, muižas ēkas kopējā kompozīcija ir ļoti labi saglabājusies. To ieraudzīs katrs, kurš atradīs laiku baudīt Liepupes muižas  īpašo gaisotni. Vieta, kur lauku romantika,vienkāršība un vēsture sastopas ar izsmalcinātību un mūsdienu ērtībām …..tāda ir Liepupes muiža šodien.  Interjerā ir lieliski izdevies savienot vēsturiskās detaļas un mūsdienu komfortu. Var droši apgalvot, ka šādu vietu Latvijā nav daudz! Liepupes muiža ir vieta, kas ir jāredz!

Liepupes muiža, Liepupe, LV-4023

info @liepupesmuiza.lv


Lauku, viesnīcas, lauku, viesnīca, viesnīca, viesnīca, Vidzemē, naktsmītne, naktsmītne, Vidzemē, hotel, hotelis, muiža, muižas, muiža, Latvijā, Boutique, hotel, jahtas, noma, pikniks, dabā, maizes, cepšana, vīna, degustēšana, zirgu, izjādes, atpūta, pie, jūras, banketi, bankets, viesnīca, Salacgrīvas, novadā, pasākumu, organizēšana, svētku, svinēšana, dabas, pastaigu, takas, dabas, takas, velomaršruti, velosipēdu, maršruti, atpūta, atpūta, laukos, naktsmītne, laukos, romantiska, atpūta, telpas, semināriem, semināri, telpas, svinībām, viesības, svinības, svinības, muižā, kāzas, konferences, interneta, pieslēgums, WiFi, ēdināšana, restorāns, SPA, SPA, ar, Latvijas, dabas, veltēm, pirts, lauku, pirts