Lūznavas muižā skanēs Salietes un Čudara franču baroka mūzikai veltītā koncertprogramma «Skaņas un smaržas vakara gaisā…»

Turpinot vasaras brīvdabas notikumu sēriju, svētdien, 8. augustā, 19.00 Lūznavas muiža aicina uz klavesīnistes Ievas Salietes un džeza ģitārista Matīsa Čudara koncertprogrammu “Skaņas un smaržas vakara gaisā…”, kas veltīta franču baroka laika mūzikai, papildinot to ar Čudara ģitārmūzikas skaņdarbiem un improvizācijām.

Raksturojot svētdien paredzēto koncertprogrammu, kurā klavesīniste Ieva Saliete turpinās radošo sadarbību ar ģitāristu Matīsu Čudaru, Saliete saka: “Skaņas un smaržas vakara gaisā – šis Kloda Debisī Prelūdijas nosaukums ataino arī franču baroka laikmeta mūzikas netveramo skaistumu un poētisko atmosfēru. Šādu gaisotni radīsim un baudīsim arī Lūznavas muižas parkā, skanot klavesīnam, elektroģitārai, Fransuā Kuperēna, Armāna Luī Kuperēna un citu baroka meistaru, kā arī Matīsa Čudara skaņdarbiem un improvizācijām.”

Klavesīniste Ieva Saliete, kura par savām mājām sauc Rēzeknes pusi un ir arī aktīva Lūznavas muižas norišu dalībniece, regulāri ļaujoties muižas aicinājumiem un radošajiem eksperimentiem, baroka projektos sadarbojas ar orķestri “Sinfonietta Rīga”, piedalās solo un kamermūzikas projektos Vācijā un Šveicē, ir Bernes senās mūzikas orķestra “Les Passions de l’Ame” klavesīniste. Ievai īpaši tuva ir savulaik Rīgā dzīvojušā Johana Gotfrīda Mīteļa daiļrade, ko mūziķe atskaņo ar “Kesselberg Ensemble” Latvijā, Vācijā un Šveicē. Bijusi Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas docētāja. Muzicējusi Freiburgas baroka orķestrī, “Ensemble 415”, Bāzeles kamerorķestrī u. c. Piedalījusies ieskaņojumos, kas izdoti ierakstu namos “Deutsche Harmonia Mundi” un “Sony”, divi no tiem saņēmuši Diapason d’Or. Ieva ir saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2017 “Par izcilu darbu ansamblī”.

Džeza ģitārista Matīsa Čudara dzimtas saknes arī atrodamas Rēzeknes novadā – Bērgalē. Mūziķis šobrīd ir viens no daudzpusīgākajiem un aktīvi koncertējošajiem latviešu ģitāristiem, absolvējis Amsterdamas mūzikas konservaroriju un 2015. gadā uzaicināts pievienoties koservatorijas mācībspēkiem. Koncertē gan kā solo mākslinieks, gan dažādās mūziķu apvienībās, kā arī kopā ar orķestri “Rīga”, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, veidojis programmas ar Latvijas Radio kori un citiem māksliniekiem. Matīss 2018. gadā tika nominēts Lielajai mūzikas balvai kategorijā “Gada mūziķis”, bet 2019. gadā ieguvis ierakstu mūzikas balvu “Zelta Mikrofons” par trio “Auziņš-Čudars–Arutyunyan” albumu “Baltic”.

Salietes un Čaudara sadarbība ir pazīstama nu jau arī Lūznavas muižas koncertu apmeklētājiem – pirms gandrīz trim gadiem te skanēja abu pirmā kopīgā koncertprogramma “Sarunas ar Bahu”. Šīs vasaras brīvdabas koncertnotikumu sērijā Lūznavas muižā jau ir piedzīvots ērģelnieces Ivetas Apkalnas solokoncerts “Baltā nakts mūzika”, festivāla “Mākslas pikniks” miniversija ar “Rihards Lībietis Orchestra” un “Astro’n’out”, grupas “Carnival Youth” viesošanās, bet augustā bez svētdien gaidāmā Ievas Salietes un Matīsa Čudara koncerta vēl Lūznavas muiža aicina uz nu jau trešo Baltijas džeza festivālu “Škiuņa džezs”, kas izskanēs no 25. līdz 28. augustam.

Koncertprogramma “Skaņas un smaržas vakara gaisā…” Lūznavas muižas parkā notiks 8. augustā plkst. 19.00, ieejas biļetes iegādājamas “Biļešu Paradīze” biļešu sistēmā vai uz vietas muižā. Koncertu iespējams apmeklēt atbilstoši Kultūras ministrijas izstrādātajām pasākumu norises vadlīnijām, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina Covid-19 izslimošanas, vakcinācijas vai negatīva testa faktu. Koncerprogrammas norisi Lūznavas muižā atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Plašāka informācija par Lūznavas muižu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53109312sec.