Piedalies vakara pārgājienā «Satiec zvērus tumsā»

Līgatnes dabas takas sestdien, 4. decembrī, aicina zinātkāros un pēc piedzīvojumiem alkstošos dabas draugus uz vakara pārgājienu “Satiec zvērus tumsā”. Tas ļaus iepazīt Latvijas savvaļas dzīvnieku noslēpumainās un neparastās aktivitātes tumsā.

Lai gan cilvēki, tumsai un ziemai iestājoties, labprātāk patveras siltos mājokļos, daudzi dzīvnieki tieši šajā laikā kļūst aktīvāki, izlien no migām un slēptuvēm un meklē barību. Tāpēc diennakts tumšajā laikā dzīvnieku pasauli var ieraudzīt pavisam jaunā, līdz šim neiepazītā veidolā – rosīgu un dažādu skaņu piepildītu.

Vakara pārgājienā apmeklētāji gida pavadībā varēs izstaigāt izgaismotās Līgatnes dabas takas, pieredzēt dažādas gaismas spēles un īpašā noskaņā iepazīt tos mežu iemītniekus, kuri dienas gaismā ir retāk manāmi un sastopami. Teju divas stundas garais pārgājiens norisināsies piecās grupās, katrā pa 20 cilvēkiem. Pirmā grupa uzsāks pārgājienu plkst. 17.00, nākamās – ik pēc pusstundas. Līdzi jāņem lukturītis un jāsaģērbjas piemēroti laika apstākļiem un pastaigai dabā.

Dalība šajā pasākumā iespējama tikai ar iepriekš iegādātām biļetēm uz “Satiec zvērus tumsā” pārgājienu. Parastā Līgatnes dabas taku apmeklējuma biļetes šajā pasākumā nebūs derīgas. Biļetes nopērkamas “Biļešu servisa” mājaslapā.

Pasākums notiek zaļajā režīmā. Dalība pasākumā iespējama tikai ar sadarbspējīgu COVID-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, bērniem no 12 gadu vecuma – ar vakcinācijas sertifikātu vai ar negatīvu COVID-19 testu (laboratorijas izziņa vai sertifikāts), kas nav vecāks par 72 stundām. Bērniem līdz 12 gadu vecumam minētie dokumenti nav jāuzrāda. Līdzi jāņem arī personu apliecinošs dokuments.

Pasākumu organizē Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar pašvaldības aģentūru "Līgatnes Kultūras un tūrisma centrs".

Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takas izveidotas 1975.gadā mežainām gravām bagātā apvidū, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijā dzīvojošo savvaļas dzīvnieku sugām, dabas daudzveidību un dabas aizsardzības nepieciešamību. Lai to īstenotu, Līgatnes dabas takās regulāri notiek izglītojoši pasākumi par Latvijā sastopamajiem savvaļas dzīvniekiem, dodot iespēju visiem interesentiem sīkāk iepazīt šo dzīvnieku bioloģiju, dzīvesveidu, uzvedību un nozīmi dabā, kā arī iepazīsties ar Līgatnes dabas takās dzīvojošiem konkrētās sugas pārstāvjiem.

Jaunumus par norisēm Līgatnes dabas takās, darba laiku un informāciju par šeit apskatāmajiem dzīvniekiem var uzzināt mājaslapā www.ligatnesdabastakas.lv un Facebook profilā www.facebook.com/LigatnesDabasTakas/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45330191sec.