Ar pārgājienu 22. maijā atklās Mežtakas dienvidu daļu

Ir pilnībā pabeigts darbs pie Mežtakas un Jūrtakas garo distanču pārgājienu maršrutu izveides Baltijas valstīs, tagad – pabeigta arī abu taku dienvidu daļa - Kurzemē un Lietuvā.

Mežtaka  ir garo distanču pārgājienu maršrutu Baltijā, kas ved cauri Lietuvas, Latvijas un Igaunijas skaistākajiem mežiem un nacionālajiem parkiem. Takas sākumpunkts ir Lazdijai ciemā pie Polijas-Lietuvas robežas, tālāk tā šķērso Lietuvu un Latviju, bet galapunkts ir Tallina Igaunijā. Maršruta kopējais garums ir 2141 km, no tiem 747 km Lietuvā, 674 km Latvijā un 720 km Igaunijā. Tā ir daļa no Eiropas garo pārgājienu maršruta E11, kas ved cauri Nīderlandei, Vācijai, Polijai, Lietuvai, Latvijai un Igaunijai.

Ar pārgājienu 22. maijā atklāsim Mežtakas dienvidu daļu

Mežtakas Dienvidu daļas atklāšanas pārgājiens notiks 22. maijā,  maršrutā no Snēpeles uz Kuldīgu. Šis ir Mežtakas #92 posms, un tā garums ir 21 km. Gājiens sāksies no Snēpeles muižas, ved cauri Ventas ielejai un noslēgsies Kuldīgā, pie Ventas tilta un kafejnīcas Cafè Riverside. Pārgājiena sākums 10:00, noslēgums 17:00.

•    Aicinām iepriekš iepazīties ar praktisko informāciju, kas sniegta pārgājiena programmā: https://www.celotajs.lv/lv/news/item/view/1201.

•    Tiem, kas plāno ierasties ar privātajām automašīnām, tās jānovieto pārgājiena beigu vietā Kuldīgā, plkst. 10:00 no Kuldīgas būs organizēts transports uz pārgājiena sākuma vietu Snēpelē.

•    No plkst. 10:20 Snepelē notiks reģistrācija pārgājienam, muižas apskate un Mežtakas Dienvidu daļas oficiālā atklāšana.

•    Plkst. 11:30 dosimies ceļā no Snēpeles muižas. Pārgājienu sāksim pa Snēpeles galveno ielu, no kuras Mežtaka izved uz ceļa "Kurmāre - Ieres" un jau pēc 0,3 km iepretī Ķepšu ezeram nogriežas pa labi uz neliela lauku ceļa. Pa šo ceļu Mežtaka aizlīkumo līdz Slipiņciemam, pirms tā pa dambi šķērsojot Sprincupi, uz kuras izveidots dīķis. Tālāk Mežtaka dodas Pelču virzienā. Pelču apkaimē taka izlokās gar Dambu dīķiem. Pelču pils parkā būs mūsu pusdienu pauze – zivju zupa, iespēja apskatīt daļu pils, kā arī muzikāls pārsteigums.

•    Pēc pusdienu pauzes dosimies tālāk, kur aiz Pelčiem Mežtaka izved uz Kuldīgas–Pelču ceļa un tālāk stiepjas cauri Kuldīgas dārziņu rajoniem – Kurzemītei un Rumbai, līdz sasniedz Ventas krastu un Kuldīgas apvedceļu. No tā līdz pat Senajam ķieģeļu tiltam Mežtaka 2,4 km garumā ved pa skaistu Ventas krasta taku, kur mitrākās vietās un pāri strautiem ir koka tiltiņi un laipas. Pārgājiena galamērķis ir Kuldīgā, pie Ventas tilta Cafè Riverside.

•    Pārgājiens notiks Mežtakas komandas pavadībā, taču drošākai navigācijai iespējams iepriekš apskatīt pārgājiena maršrutu un eksportēt to kā gpx failu savā telefonā, viedpulkstenī vai citās viedierīcēs. Informācija par maršrutu: https://baltictrails.eu/lv/forest/day/119.

•    Aktuālajai informācijai par pārgājienu var sekot līdzi Facebook pasākumā: https://fb.me/e/3mQP7ZrS8.

•    Dalība pārgājienā ir bez maksas, taču nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās.

Reģistrācija pārgājienam: ej.uz/springhikingfestival līdz 19. maijam.

Mežtakā un Jūrtakā Kurzemes reģionā uzstādītas bērnu apgleznotas pastkastes ar viesu grāmatām!

 Sekojot līdzi labās prakses piemēriem Eiropā un citviet pasaulē, garo distanču pārgājienu maršruti “Jūrtaka” un “Mežtaka” Kurzemes reģiona posmos tikuši pie savām pastkastēm - viesu grāmatām. Tajās ikviens ceļotājs var dalīties iespaidos par redzēto, kā arī sniegt padomus citiem gājējiem. Savukārt garo distanču taku veidotājiem no šīm viesu grāmatām būs iespēja uzzināt ceļotāju skaitu, intereses un nepieciešamos uzlabojumus maršrutā, tādējādi veicinot maršrutu turpmāko attīstību.

“Ikviena no pastkastēm ir unikāla, jo to apgleznošanā piedalījušies bērni no Priekules Mūzikas un Mākslas skolas un Kalētu Mūzikas un Mākslas pamatskolas. Ar bērnu iztēles un košu krāsu palīdzību uz pastkastēm uzplaukuši skaisti ziedi un augi, redzami dzīvnieki, zaļi meži, zila jūra, saullēkti un saulrieti, attēloti arī zināmākie pastkastes apkārtnē esošie apskates objekti, piemēram, Gramzdas luterāņu baznīca, Kuldīgas ķieģeļu tilts pār Ventu un citi.  Ļoti ceru, ka skaistās pastkastes kļūs ne tikai par interesantiem vides objektiem un lieliskiem orientieriem, dodoties pa “Mežtaku” vai “Jūrtaku”, bet ar laiku kļūs par bagātīgu ceļotāju iespaidu un padomu krātuvi ikvienam interesentam, “ stāsta Aija Neilande, Kurzemes plānošanas reģiona projekta “Pārgājienu projekts” koordinatore.  

Kopumā Kurzemē uzstādītas 14 šādas pastkastes, no tām astoņas izvietotas Mežtakas, bet sešas - Jūrtakas maršrutā. Katrā no pastkastēm atrodas viesu grāmata un rakstāmpiederumi ierakstu veikšanai, kā arī 3 nelielas dāvaniņas pirmajiem ierakstu veicējiem. Ar pastkastīšu atrašanās vietām varat iepazīties tiešsaistē - https://saite.lv/sgJ

Viena no pastkastēm atrodas Pelčos - 22. maija pārgājiena maršrutā un pārgājiena dalībnieki varēs to aplūkot un dalīties savos iespaidos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45803881sec.