Brīvdabas muzejā atgriežas andele

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina visus, kas ilgojas pēc Latvijas amatnieku darinājumiem un vietējiem kārumiem, uz "Brīvās dabas tirgu". Trīs pavasarīgās maija sestdienās (1., 8., un 15. maijā) no 10.00 – 15.00 muzeja tirgus plačos varēs atkal satikt Latvijas amatniekus ar skaistiem un noderīgiem darinājumiem un pārtikas mājražotājus ar dažādiem Latvijā tapušiem gardumiem.

Latvijas amatnieki pircējus šoreiz sagaidīs ar krāšņu keramiku, siltiem vilnas un vasarīgiem lina adījumiem, rotām dažādām gaumēm un noskaņojumiem, kā arī katrā virtuvē noderīgiem koka darinājumiem. Drosmīgiem citādā meklētājiem būs iespēja iegādāties tradicionālus un neparastus izstrādājumus no kažokādām un kauliem. Aizvadot pavasari un gaidot vasaru, dažādiem godiem tirgū varēs sagādāt arī linu galdautus un kleitas. Tirgū varēs piemeklēt arī burvīgus apģērbus bērniem.

Pārtikas mājražotāji būs parūpējušies ne tikai par saldumu mīļiem, bet arī citiem gardēžiem, sarūpējot svaigu rudzu maizīti, latviešu saimnieču sietus sierus un kūpinātas gaļas produktus, gardus pīrādziņus, cepumus un piparkūkas, neparastas mērcītes un vietējo bišu vākumu, kā arī kārumus no cidonijām un kaņepēm.

Skaisto rotu meistars Edgars Skulte stāsta: “Brīvdabas muzejā valdošā noskaņa ir neaizstājama. Īpašā gadatirgus gaisotne ik gadu iedvesmo Latvijas amatniekus turpmākajam darbam un ļauj sajust cilvēku mīlestību. Brīvdabas muzejs ir radis iespēju mums visiem kopā sajust šo atkalredzēšanās prieku atbilstoši šī brīža iespējām. Tomēr – sajūta ir brīnišķīga. Mēs priecājamies satikt kolēģus un mūsu klientus, tā mēs krājam iedvesmu, lai turpinātu radīt un priecēt savus klientus.”

“Piedalīšanās Brīvdabas muzeja tirgū mums, visai ģimenei, ir lieli svētki, jo šogad tas mums ir pirmais tirdziņš! Esam īpaši gatavojušies un ar lielu prieku prezentēsim mūsu jaunos, veselīgos produktus – čiekuršokolādes. Nezinu, vai tas ir galvā vai sirdī, bet kāda īpaša enerģētika Brīvdabas muzeja tirdziņos noteikti ir, varbūt tāpēc, ka mūsu ģimenes koks ir priede un tur tādu ir tiešām daudz. Katru gadu cenšamies piedalīties visos rīkotajos tirdziņos, un arī šoreiz gaidīsim savus pircējus, lai iepriecinātu ar labākajiem priežu čiekuru produktiem Latvijā,” gatavojoties atkal satikties ar pircējiem stāsta pārtikas mājražotāja Santa Ločmele.

Kad tirgus izstaigāts un pirkumu grozi pilni, muzeja apmeklētājiem būs iespēja ne tikai baudīt pavasara noskaņas un putnu dziesmas visā plašajā muzeja teritorijā, bet arī ieskatīties sveču izgaismotajā Usmas baznīcā, izstaigāt īpašo “Pavasara taku”, kas piedāvā izšūpoties 12 šūpolēs, meklēt vienam otru labirintā un satikt saules zirgu, un apskatīt koši rotātās muzeja ēkas un ceļus.

Brīvās dabas tirgus muzejā norisinās jau otro gadu un tā piedāvājums regulāri tiek papildināts un attīstīts.

Tirgus un muzeja apmeklētājus aicina ievērot muzeja un valdības norādījumus par ierobežojumiem, distancēšanos un citiem drošības jautājumiem.

Noderīga informācija apmeklētājiem.

Pie muzeja pieejama bezmaksas autostāvvieta.

Mājdzīvniekus lūdzam šoreiz atstāt mājās.

Tirgus laikā tiks fotografēts un filmēts.

Ģimenēm ar bērniem.

Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja muzejā ir bez maksas.

Ģimenes biļete (1 līdz 2 pieaugušie + 1līdz 4 bērni līdz 18 gadu vecumam) 8,50€.

Ieeja, darba laiks un cenas.

Ieeja tirgū no muzeja Galvenās ieejas – Brīvdabas ielas 21. Muzejs apmeklētājiem būs atvērts no plkst. 10.00 līdz 20.00 (biļetes iespējams iegādāties līdz 19.00). Ieejas maksa skolēniem 1,40€, pilna laika studentiem 2,00€, pensionāriem 2,50€, pieaugušajiem 4,00€.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4985199sec.