Jau septembrī zaļajā režīmā gardēžus pulcēs «Riga Food 2021» Ķīpsalā!

Šogad Baltijas nozīmīgākā pārtikas industrijas izstāde “Riga Food 2021” norisināsies trīs dienas – no 9. līdz 11. septembrim – Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Lai apmeklētāji un dalībnieki droši un pilnvērtīgi izbaudītu izstādi – iegūtu jaunus kontaktus un veidotu sadarbību, degustētu, testētu un salīdzinātu, baudītu šovus un smeltos idejas, piedalītos konkursos un meistarklasēs, veicinātu biznesa attīstību – “Riga Food 2021” notiks zaļajā režīmā.

“Ņemot vērā visus ierobežojumus, mums ir svarīgi rast risinājumu un arī šogad rīkot izstādi, kas ļauj pārtikas industrijas pārstāvjiem satikties un brīvi komunicēt klātienē. Pagājušajā gadā, kad Eiropā visas pārtikas izstādes tika atceltas, “Riga Food 2020” veiksmīgi norisinājās. Lai samazinātu izstādes atcelšanas risku, “Riga Food 2021” rīkosim zaļajā režīmā. Kaut gan pandēmijas gads ir nesis daudz izaicinājumu, tomēr priecē fakts, ka ir radīti jauni inovatīvi produkti un tehnoloģijas, ar kurām varēs iepazīties arī izstādē,” uzsver “Riga Food” vadītājs Rolands Nežborts.

Lai arī “Riga Food 2021” varēs piedalīties uzņēmumu pārstāvji tikai no tām valstīm, kam ir Eiropas Savienībā sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts, tiek plānots, ka šogad izstādē savas preces un pakalpojumus prezentēs vairāk nekā 300 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Austrijas, Beļģijas, Itālijas, Spānijas, kopumā no vairāk nekā 15 valstīm.

Latvijas ražotāji vienkopus Latvijas nacionālajā kopstendā

Latvijā ražotus piena un gaļas produktus, maizi, cepumus, garšvielas, saldumus, sukādes, sīrupus, ķīseļus un vēl daudzus citus kvalitatīvus un gardus pārtikas izstrādājumus varēs iepazīt, degustēt un iegādāties “Riga Food 2021” Latvijas nacionālajā kopstendā.

Šogad Latvijas kopstendā varēs sastapt gaļas namu “Ādaži”, gaļas pārstrādes uzņēmumu “Nākotne”, lielāko kartupeļu cietes ražotāju Baltijas valstīs – “Aloja Starkelsen”, garšvielu ražotāju “Valežs”, “Jaunpils pienotavu”, sukāžu un citu gardumu ražotāju “Rāmkalni Nordeco”. Savukārt ar plašo Latvijas maizes un konditorejas ražotāju piedāvājumu iepazīstinās Latvijas Maiznieku biedrības biedri – “Dona”, “Lāči”, N. Bomja maizes ceptuve “Lielezers”, “Hanzas maiznīca”, “Saldus maiznieks”, LPB AS ''Priekules maiznīca'', SIA “Puratos Latvia” un “Orkla Group” uzņēmums “Lanordija”.

“Esam piedzīvojuši sarežģītu un neparedzamu laiku, taču rūpes par patērētājiem un darbiniekiem, ražojot maizi, neesam nolikuši malā ne uz mirkli. Risinot Covid-19 pandēmijas uzliktos pārbaudījumus, maiznieki tomēr ir atraduši rezerves darbam arī radošuma un inovāciju virzienā. Esam pārskatījuši sortimentu, izvērtējuši maizes uzturvērtību un radījuši jaunus produktus gan maizes, gan miltu konditorejas sektoros. Lai parādītu saviem pircējiem, ka maizes nozarē viss notiek, arī šogad kopā ar ilggadējiem sadarbības partneriem piedalīsimies izstādē un ar prieku gaidīsim ikvienu interesentu,” norāda Latvijas Maiznieku biedrības valdes priekšsēdētājs Kārlis Zemešs.

Inovācijas

Izstādē varēs iepazīties ar visu trīs Baltijas valstu sasniegumiem pārtikas nozarē. Apmeklējot Inovāciju ekspozīciju, būs iespēja apskatīt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas uzņēmēju un zinātnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē.

Starptautiska kontaktbirža

Pārtikas nozares uzņēmumu pārstāvji, pārtikas produktu un tehnoloģiju ražotāji un izplatītāji 8.–10. septembrī ir aicināti piedalīties starptautiskajā virtuālajā kontaktbiržā, ko organizē Latvijas Tehnoloģiskais centrs. Pieteikšanās jau ir sākusies, nepalaidiet garām savu iespēju! Reģistrācija ir aktīva līdz pat 9. septembrim, tā pieejama šeit.

Virtuves sarunas “Riga Food” viesistabā

Izstādē “Riga Food 2021” būs iekārtota atvērtā tipa virtuve un omulīga viesistaba, kurā divu dienu garumā darbosies Latvijā zināmi pavāri, pārtikas nozares speciālisti un uzņēmēji. Viesistabā varēs ne tikai izbaudīt dažādas garšas, nodegustējot katra viesa pagatavoto, bet arī uzzināt garšīgas ēdienu receptes un smelties iedvesmu no personību veiksmes stāstiem. Viesistabā saimniekos “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova un kluba biedrs Deniss Ivankovs, virtuves sarunas moderēs travelnews.lv direktors Aivars Mackēvičs.

Grila parks

Pagājušajā gadā aizsāktā tradīcija – grila parks izstādē “Riga Food” – turpinās! Arī šogad izstādi piepildīs kārdinoša grilēta ēdiena smarža, jo visās trīs izstādes dienās Ķīpsalā darbosies Grila parks, kurā notiks grilēšanas sacensības, čili ēšanas sacensības, meistarklases, degustācijas u. c. Izstādes apmeklētāji varēs iepazīt dažādus grilus un saņemt konsultācijas par tiem.

Jaunākie produkti

Tieši izstādē “Riga Food” vienuviet var iepazīt pašus jaunākos pārtikas produktus, kuri reizēm vēl ir izstrādes stadijā, taču apmeklētāji var testēt šos produktus un izteikt savu viedokli, kas izstrādātājiem ļauj produktu pilnveidot. Šogad izstādē maiznīca “Lielezers” piedāvās sēklu bezglutēna uzkodas ar picas un Čedara siera garšu “SEA FOOD”. “RBI” prezentēs vairākus jaunus produktus, kuru sastāvā ir sarkanā palmu eļļa, tostarp, gardo našķi ar apelsīnu sukādēm "Gold Cream". “Saldus maiznieks” piedāvās "Kaņepju maizi", “Dona’’ –“Biezpiena-sviesta baltmaizi” un “Maizes zupu”. Savukārt “Puratos Latvia” iepazīstinās ar mazkaloriju ievārījumiem. Poļu uzņēmums "JETTING SYSTEMS Robert Karabon" prezentēs zīmola “Popcrop” jaunos vegāniskos proteīna čipsus. Par citiem jaunumiem uzzini: www.rigafood.lv

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44338202sec.