Rīga 2023. gadā kļūs par pasaules čempionāta hokejā mājvietu

Piektdien, 27. maijā, Tamperē (Somija), Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) kongresā tika nolemts, ka 2023. gada Pasaules hokeja čempionāts elites divīzijā norisināsies Tamperē un Rīgā.

Nākamā gada meistarsacīkstes Tamperē un Rīgā notiks no 12. līdz 28. maijam.

“Esam ļoti priecīgi uzņemt pasaules čempionātu kopā ar mūsu hokeja draugiem un kolēģiem no Somijas,” sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis. “Esam uzkrājuši neatsveramu čempionāta rīkošanas pieredzi, ir saprotams process un skaidrs sagaidāmais rezultāts. Taču, svarīgākais, mums būs iespēja revanšēties skatītājiem par to, ka aizritējušais čempionāts notika gandrīz pie tukšām tribīnēm. 2023.gadā lai rīb un skaņi pieskan Arēna Rīga!”

Jaunuzceltā “Nokia Arena” Tamperē, kuras ietilpība ir 13 445 sēdvietu, būs galvenā turnīra arēna. Tajā norisināsies apakšgrupas spēles, divi ceturtdaļfināli, pusfināli, mačs par bronzu un fināls. Savukārt “Arēna Rīga” (9 550) būs otrā čempionāta mājvieta, un tā uzņems apakšgrupas spēles un divus ceturtdaļfināla cīņas.

Rīga un Tampere viena no otras atrodas tikai 501 kilometra attālumā. Komandas pēc izslēgšanas spēļu turnīra sasniegšanas uz vienu vai otru pilsētu tiks nogādātas ar čartera lidojumiem.

Fanu zonas pie “Nokia Arena” un “Arēna Rīga” plānots izvietot netālu no abām arēnām.

COVID-19 ierobežojumu dēļ pērnā gada čempionāts “Arēna Rīga” aizritēja gandrīz bez līdzjutēju klātbūtnes. Tādēļ nākamā čempionāts būs ļoti gaidīts visai Latvijas hokeja saimei.

Latvijas un Somijas kopīgi iesniegtais pieteikums bija vienīgais oficiāli IIHF apstiprinātais piedāvājums rīkot 2023. gada pasaules čempionātu.

Rīgas un Tamperes pieteikumu 26. maijā prezentēja 2022. gada PČ orgkomitejas prezidents Harri Nummela, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis un IIHF Padomes locekļi - Heikki Hietanen un Viesturs Koziols.

Sākotnēji savu pieteikumu rīkot 2023. gada pasaules čempionātu bija arī iesniegusi Ungārija un Slovēnija, taču pēc tam oficiāli atsauca savu dalību.

Apsveicam visus Latvijas hokeja draugus un līdzjutējus ar šo fantastisko notikumu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08526611sec.